23 juli 2009

Vad händer i en familj på 6?

Tja just nu inte så värst mycket...ja inte mer än att amma Molly, byta blöja, försöka hinna med o äta o dricka. Hemmet förfaller, tvätten på hög. Ja, precis som det ska vara då när det kommit in en liten bebis i vårt liv. :-)

Idag är Molly bebis 11 dagar, o på 11 dagar har det bara varit 1 natt som varit lite halvtuff här hemma när vi somnade vid 3. Men det står man ut med när hon sovit bra de andra nätterna, sover 4-5 timmar isträck iaf på natten, ammas byter blöja o somnar om.

Trist väder, vill så gärna gå ut, göra en utflykt, en picknick eller bara vara men i detta regn blir det ingenting. Tycker lillan är lite för liten för att dra iväg någonstans oxå...jajo, pengar för att göra något finns ju inte heller så det var väl tur hon är för liten då :-) Tjejerna tjatar om Liseberg men de får snällt vänta. Ska iaf försöka komma iväg 1 gång till innan de stänger för säsongen.



Köpt ingredienser till en trolldeg, måste sysselsätta de 3 stora på något sätt...
Idag är min Emmas namnsdag oxå!! Grattis älskling! :-)



Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung, från början ett smeknamn för namn på Erm(in)-, Irm(in)- 'stor, väldig', senare även smeknamn för Emilia.[1] Emma är från början en feminin form av Emanuel.[källa behövs]

Emma är under början av 2000-talet ett av de populäraste flicknamnen i Sverige. Sedan början på 1990-talet har namnet legat på första eller andra plats på topp-listan varje år. I de äldre generationerna är Emma inte ens med bland de 100 vanligaste namnen. Under slutet av 1800-talet var Emma däremot mycket populärt och 1875 var Emma det åttonde vanligaste förnamnet. Den 31 december 2007 fanns det totalt 66 367 kvinnor och 3 män folkbokförda i Sverige med namnet Emma, varav 44 969 kvinnor och 2 män har det som tilltalsnamn/förstanamn [2]. År 2003 fick 1 813 flickor namnet, varav 1 349 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

Namnsdag: 23 juli.

0 kommentarer: