21 juli 2010

Vårt äventyr till skara sommarland 20/7 2010

08.00 startade vi bilen lastad med barn, barnvagn och badkläder. Det var äntligen dags att åka till Skara sommarland. Ett hett efterlängtat resmål.

Framme efter ca 2 timmar körtid med lite paus. Parken hade precis öppnat vid 10 och massor med folk. Som tur var hade mikael köpt biljetter via internet så vi kunde gå in direkt och slippa de hemska köerna.

Väl inne så kom vi på att vi glömt mollys vattenflaska i bilen så det blev att köpa en ny i souvenirbutiken. Mikael kom på att han glömt plånboken i bilen så han fick gå tillbaka efter den men sen flöt det på :-)
Massor med karuseller, bad, glass, mat, lek och bus.....Skara sommarland är ett paradis för en barnfamilj men jag skulle rekommendera att vänta kanske tills barnen nått ca 120cm över havet iaf för att kunna göra lite mera saker....och åka fler attraktioner. Var ju bara Molly som inte kunde göra nått ;-)
Hon skötte sig exemplariskt, i vagnen...i bilen...på filten vid badet....ja överallt. Vi tittade på en pirat/vattenshow med kanonskott o hög musik och passande nog hade vi med oss hennes hörselskydd så hon sov gott genom alltihopa.
Det var otroligt mycket folk men ändå inte outhärdligt....
Kostade 279:- per person att gå in, barn under 1m gratis men sen kostade inget där inne förutom mat o dryck o det är perfekt.....Fräscha toaletter o rent o städat överallt.

Denna gången ville vi inte boka stuga då vädret varit lite ostabilt....men vi hade verkligen toppenväder!!!
nästa gång blir det aboslut övernattning och 2 dgr på parken! trots att vi var där från öppning 10.00 till stängning 19.00 han vi inte med allt.....men i var nöjda ändå!!!

På vägen hem stannade vi i skara centrum och åt pizza, kl var 21.00 på kvällen och alla började bli trötta men ändå glada!
Efter alla var nöjda o mätta somnade de en efter en i bilen.....
Vi var hemma 22.50 och bar in barnen o de fortsatte sova gott hela natten.....


www.skarasommarland.se

1 kommentarer:

Jessica sa...

Kul med Skara Sommarland, vi har också varit där i år, barnen (och vi) tyckte det var jätteroligt :o)