6 juli 2006

Sommar, sommar och sol...

Efter en liten sovmorgon (skulle jobba natt) så packade vi bilen full och begav oss ut på äventyr. Tänkte kolla in lite alternativ till badplatser då vi var i Surtesjön igår. Vi åkte till Sandsjön som ligger bortanför Nödinge. Fint och långgrunt men ack så mycket bromsar och flygfän. För er som inte känner Emma så kan jag meddela att hon är livrädd för allt som flyger, kryper osv. Bara vi öppnade bildörren så hade vi ngra hundra flygande bitande saker runt om oss så det blev ingen Sandsjön. Åkte därifrån med en hysteriskt gråtandes Emma. Vimmersjön vill vi inte bada i då vattnet är "skitigt" och det är ofta algblommning. Vill helst bada där man ser botten iaf. Så då letade vi upp Hultasjön, fint bad men lite väl brant "strand" för småbarnsfamiljer, ungarna rullade av filten *hihi*...Nää...trots hundskitarna, och andskitarna m.m. så är Surtesjön hittills bäst iaf. Vid sjövallen är det lite för kallt och för liten strandkant.

Bästa med surtesjön är väl kiosken, stort område att hitta plats, björkarna som ger skugga. Så imorgon eller snarare idag blir det Surtesjön. Ungarna älskar att bada, Emma vill mest simma, ida och maja är nöjda vid strandkaten med hink och spade. Ida är en liten fegis och vill inte ut på djupare. Maja kastar sig i och några kallsupar blir det, äta sand är oxå gott.

Runt 30 grader ute och ca 24 grader i vattnet, är det sommar eller är det sommar? imorgon (idag) skulle det dessutom bli ännu varmare *pust* Mikael skulle ha allt klart så när jag vaknar så åker vi. Blir väl runt 14-14.30.

På fredag skulle åskan hänga tungt i luften. Då ska vi till Marstrand på den årliga stora grillfesten hos svärfar. ca 20 vuxna + en hel hög med barn.

Sov gott alla..

0 kommentarer: