7 december 2009

Hjärnstamsaudiometri idag!

Ja idag var dagen för det STORA testet!!!

Hörseln testas genom att elektroder sätts fast på huden, bakom öronen, pannan och på kinden samtidigt som man får höra på klickljud eller tonpulser i hörselsnäckor. Elektroderna på huden känner av impulserna från hörselnerven och hjärnstammen. Med datorns hjälp får läkaren fram graden av hörselnedsättning. Det går också att se om hörselnedsättning sitter i snäckan eller i hörselnerven och hjärnan.

Molly fick godkänt dvs hon har fullgod hörsel o bägge öronen....

Bakgrund till detta testet var att på BB så testar de hörseln på nyfödda och Molly fick ingen respons på sitt vänster öra. De gjorde 2 tester och ingen av testen gav resultat. Molly hade ovanligt mycket fosterfett även o örongångarna så de trodde det spelade in. Vi har varit på NÅL 2ggr och gjort vanligt audionom/hörseltest som visat dålig respons i vänster öra så nu fick vi göra det stora testet för att se vart hörselnedsättningen var och varför.

Jag o Molly fick sitta helt stilla i ett mörkt rum i 1 timme medans de gjorde mätningen, Molly såg ut som en Alien med massa elektroder o sladdar Hon skötte sig exemplariskt!
När vi skulle träffa läkaren för resultatet var det lite nervöst. När vi kom in i rummet satt det 2st kuratorer där med o då undrade man ju lite o förberedde sig på negativt svar. Men det var tydligen standard att de var med o som sagt resultatet var ju jättebra.

1 kommentarer:

Lotten sa...

Va skönt att testet blev godkänt. Vi ska göra ett test på vår son i morgon. Han är nu 11 veckor. Hoppas att jag får lika positiva besked.