14 oktober 2010

Ny bloggadress http://zina3.wordpress.com/

3 oktober 2010

Arg, ledsen, rädd, orolig och frustrerad!!!! Det är min söndag just nu.....:-(

1 oktober 2010

Snabba resultat!

Förra fredagen, ja för 1 vecka sen så var första gången Molly lyckades ta sig framåt...sakta men säkert ålandes. Idag 1v senare går det fort fort...så nu gäller det att stänga dörrar, stänga grindar o hålla allt smått borta från golven på barnens rum.

Jag höll på att plocka fram ytterkläder till Ida o Maja då de ville ut o leka och Molly satt i köket o lekte. När hon inte såg mig ropade hon o jag sa
- men kom då...
Med stort flin o glada tjut så kom hon ålandes ut i hallen till mig....Så nöjd o glad! :-)

Idag är det barnens fredag, dvs Emmas tur att välja mat och aktivitet. Hon har valt tacos och Unospel för hela familjen :-)

29 september 2010

v 39

Måndag: Jobba kväll, storhandling.

Tisdag: Handledarutbildning, jobba kväll.

Onsdag: Ledig, Mikael måla, Ida fotografering i skolan, promenad med Jennie.

Torsdag: Enbart möte på jobbet. Emma fotografering Öppna förskolan med Molly o Maja. Föräldramöte.

Fredag: Ledig. Barnens fredag, Emma väljer mat och aktivitet!

Lördag: Life barndans för Emma, Ida, Maja. Jag jobbar.

Söndag: Mollys dopdag, Emma fotbollsträning, jag jobbar.

Brist på träning :-( jobbar ju kvällar så då hinns det inte o de dgr jag är ledig så finns det inga roliga pass. Men nästa vecka blir det mer då jag bara jobbar 3dgr på hela veckan. Säger det igen. ÄLSKAR mina 80%

Mikael o Mikaelas dag!

Idag har Mikael och Mikaela namnsdag!

Grattis till min man Mikael
Grattis till min dotter Ida Mikaela
Grattis till min svägerska Anna Mikaela
Grattis till min syster Åsa Mikaela
Grattis till min kusin Mikaela
Grattis till min bror Mikael

Haha, tror det var alla :-D

26 september 2010

En go helg!

I fredags lärde sig Molly att åla framåt, vi upptäckte 3 nya tänder i munnen. Idag söndag så tog hon helt plötsligt kökshandduken och torkade sig om munnen efter maten. Så nu om man säger:
-Kan molly torka sig om munnen?
så tar hon papper och torkar runt munnen
Sött!!!!

En bra helg annars....städat lite, pysslat lite, barnpalatset med väninna o barn, Mikael har grejat med huset, fyndat barnkläder, barndans, barnkalas....Japp, fullt upp!

Denna veckan blir det att jobba kväll mån-tis + utbildning tisdag sen är jag ledig fram tills helgen....najs!

24 september 2010

Att jobba 80 %

Ja det är enorm stor skillnad mellan 80 & 100 % på mitt jobb...tycker jag är ledig en massa nu o eftersom jag jobbar mest kvällar så känner jag ingen jätteskillnad från att jobba o vara hemma o vara föräldraledig. Klart jag är tröttare då jag mest jobbar på kvällstid o sen tidiga mornar men det är det värt.

Så glad o tacksam att jag har möjlighet att jobba 80% nu när Molly är liten...mer tid hemma, mer tid med barnen o mer tid med Mikael.

Händer massa roligheter framöver som jag mycket ser fram emot :-D

17 september 2010

Idag var Ida hos tandläkaren och klippte en bit på tungbandet...jag kunde sagt med 100% säkerhet att hon inte skulle gå med på det men hon satte sig på stolen och lät det ske. Så oerhört duktig o modig!!!!
STOLT MAMMA!

Ikväll ska jag, Emma, Ida och Maja på cirkus Olympia! den årliga traditionen....mysigt!

Inte bara roliga saker som händer....
I januari 2007 dog ju min mamma av lunchcancer....samma år i december dog min morbror i cancer...nu är ett tredje syskon sjukt, en morbror till som kämpar mot alla odds....cancer.....Fy fan för cancer! :-(

16 september 2010

Var ju bara tvungen att köpa badrocken Molly mus. Så fin!



14 september 2010

Lilla Ida´s namnsdag idag!

Ida är ett kvinnonamn av forntyskt ursprung och betyder den flitiga, den idoga eller den verksamma

12 september 2010

Veckan som kommer...

V 37

Måndag: Öppna förskolan, jobba kväll. Emma match
Tisdag: jobba kväll
onsdag: Ledig, barnpalatset med Jennie o barn
Torsdag: jobba kväll
Fredag: Ledig, ida till tandläkaren och klippa tungbandet. Barnens fredag! (förklaring kommer nedan)
Lördag: Jobba dag, life kidz för barnen o Mikael greja med huset.
Söndag: Jobba kväll, Mikael greja med huset, Emma träning, Ida o Maja boll o lek


När jag planerade hur jag skulle jobba 80% så valde jag alla fredagar lediga o jag är så glad nu för det. Helgerna är oftast uppbokade med grejer o alla "måsten" man inte hinner på veckorna men fredagkvällar är heliga o nu inbokade för oss o bara oss.
Varannan fredag är för mig o Mikael så vi har tid att sitta ner o prata, gosa, spela spel, äta gott. Vi kommer turas om att fixa middag, o sen är tv o datorer förbjudna. Barnförbjudet är det oxå :-D

Så varannan fredag är det barnens fredag. Då har vi lottat turordning och den som fick välja tills nästa fredag är Emma...då ska hon bestämma mat som man får laga tillsammans med mamma eller pappa, sen efter maten får man välja aktivitet....ingen tv/dator utan leka nån lek, läsa en bok, spela spel. Ja självklart för hela familjen.

Kvalitetstid!!!!

11 september 2010

Precis varit på bio i stan


Haft tjejmys i stan bara jag och emma

10 september 2010

Så fast i den här låten.....

http://www.youtube.com/watch?v=eB7T3lJ3dZ4

Dansa Dansa Dansa....m.m.

Yepp, imorgon börjar dans för barnen. De ska gå på LIFE och dansa varje lördag....passande nog så kan jag köra ett zumba pass samtidigt. :-) Emma, Ida o Maja ska dansa i samma grupp. Spännande detta!!!

Idag ska Ida o Maja på barnkalas och ikväll är det fredagsmys för mamman o pappan. Varannan fredag har vi bestämt att vi ska umgås och stänga av tv apparater o datorer, bara vara med varandra. Äta o dricka gott o spela spel/prata osv....så turas vi om att laga mat eller tillsammans....Man behöver kvalitetstid och uppvakta varandra.....jag har längtat denna veckan tills idag o det känns gott i magen.

Kärleken är underbar..........

Allt går toppenbra för Molly på dagis oxå...en otroligt enkel inskolning och allt flyter på...Mammas lilla

7 september 2010

Jihoo! Nu kan skruttan sätta sig upp själv!

Duktiga Molly Mus....idag satte hon sig upp helt själv... :-)

....

Hade egentligen velat skriva ett elakt inlägg, vill få det ur mig men sväljer igen och försöker bli en bättre människa. Ibland vill man vrida om kniven lite...så är det bara. MEN som min kloka man alltid säger...
-Sänk dig inte till deras nivå, utan visa att du är bättre.

Tur han är en klokare o betydligt mer snällare människa än jag är.

6 september 2010

Najs helg helt enkelt....

Hade lite trädgårdstjänst i helgen...Klippte gräsmattan 2ggr då det var alldeles för långt...klippa, kratta o klippa igen :-) Nu är den dock KORT o fin. Skönt att få jobba med kroppen! barnen var ute o lekte...
Ett perfekt höstväder. Lite kyligt i luften men varmt i solen.

På söndagen hade Emma fotbollscup i Tuve, vi åkte dit hela familjen o mös. Knallemarknad, tivoli och cup på ett o samma ställe, toppenbra. Innan cupen åkte vi en sväng till Skopunkten för inhandling av skor till tjejerna. Det blev varsinna par skinnstövlar/kängor. Hur coola som helst.
I veckan fick Molly ett par pax höstskor. :-)

Får vänta tills barnbidrag innan mamman i familjen får sig ett par skor. Allt som allt en mycket trevlig o gosig helg...mycket kärlek, mycket bråk, mycket bus o mycket trevligheter. Tja som det ska vara antar jag :-D

5 september 2010

På cup i tuve..



1 september 2010

En mycket nöjt dagisbarn.



Jag är stor stark och kaxig.......men inte jämt....

och ABSOLUT inte när det kommer till mina barn......

Dagisinskolning är hemsk....spelar ingen roll att det är min 4:e gång så lider jag lika mycket o kan inte låta bli att gråta. Jobbigt Jobbigt!!!
Lilla söta rara underbara Molly....så jobbigt att lämna henne till någon annan. Hon är ju inte van att vara med någon annan vuxen förutom mig och Mikael och sen bara lämna henne sådär....o dessutom till någon som inte älskar henne eller ger henne pussar o gos. Brr....ja dagisfröknarna är jättebra och dagis men.....men de är inte jag ;-)

Sitter nu hemma då hon ska vara ensam på dagis i 2h och äta där....har hela tiden känslan att jag har glömt något....tyst o tomt här hemma....

Emma har det tufft i skolan oxå just nu....3 pojkar som lever rövare varje dag så hon har ont i huvudet av alla bråk o gap. Förra terminen gick det ganska långt innan fröknarna fick ordning på det....nu har de nya fröknar o nya lokaler...få se vad som händer. Vi har kontaktat politiker i kommunen och ska ringa rektorn så det händer något....hoppas nån mer förälder tar sitt förnuft till fånga o gör som vi gör.

31 augusti 2010

Uppdatering!

Ida har börjat skolan och allt går bra, hon tycker det är jättekul och vips blev hon en sån stor tjej. Så söt med sin ryggsäck och stora flin när vi promenerar dit. Det är fortfarande High life på henne men förhoppningsvis lugnar det sig när nervösnerverna inför skolan lägger sig....

Maja tappat tand nr 2 och är såklart jättenöjd över detta. Klippt sig själv på ena sidan så långt på ena o pagekort på andra...suck! ganksa mycket dumheter o jävelskap nu....trotsåldern är nu inne i en annan fas när det gäller henne. Svarar upp o tar ton!! de ni!!! blott 5 år men ack så kaxig.

Emma glad att fått börja 2:an, vägrar ytterkläder utan det är taights, kjol och skinnstövlar som gäller till skolan. Viktigt att vara fin serru...fotbollstjejen som börjar ta för sig på plan och göra mål :-)

Molly börjat inskolningen på Nolhagen avdelning Humlan förra veckan. Igår var första gången jag gick ifrån en liten stund. Det går bra. Få se hur hon reagerar idag då hon ska äta där o jag gå ifrån en längre stund. Jobbigt att skola in....spelar ingen roll att det är nr 4, gör lika ont i hjärtat för det. brr...
Hörselundersökningen på NÄL visade att det inte handlar om nån större nedsättning och vi kunde vänta 6 mån tills nästa besök...audionomen var skeptiskt till att det alls var något fel utan det kan helt enkelt bara vara lite vätska som ligger där...vissa har går omkring med det jämt tydligen. Hon behöver inga rör eftersom hon hör bra och inte haft massor med öroninflammationer. Vi får se....

Zigge Allt fint med zigge! ätit upp sig och mår bra.

22 augusti 2010

De vackra blommorna från mikael



En helg med kärlek och förberedelser inför skolstart.

Tors-fre var Mikael bortrest med jobbet Stockholm han kom hem kl 20 på fredag kväll. Barnen var redo för att få en puss o kram från pappan o bums i säng. Därefter vankades en av favvisrätterna, rött vin, tända ljus o kvalitetstid för maken o frun i familjen. Myspys! INTE att glömma....fick ju en blomleverans på fre em med en vacker bukett från Mikael.
Jag jobbade lördag men när jag kom hem 20, så var middagen klar och barnen redo för sängen. Även denna kvällen spenderades tillsammans med god mat och tid för prat....blev seeent men det var det värt!

Glad att jag har en underbar man som älskar mig och som visar det oxå.

Efter 10 år ihop så är kärleken lika stark om inte starkare....

Imorgon börjar Emma 2:a klass o vår skrutt Ida börjar nollan....Ida är lite nervös inför detta....duschat, lagt fram skolkläder, packat ryggsäcken.

Jag har semester i 2v nu....med fullbokade dagar.

v 34 händer bla, skolstart, inskolning dagis för molly, läkarbesök molly, bvc molly, spruta molly och ida, NÄL med mollys öron, mikael pokerturnering, ida på kalas, emma på kalas, Emma o mamma på bio.

+ 3 förfrågningar om fikastund! :-D

20 augusti 2010

Cykeltur



19 augusti 2010

Då har man jobbat några veckor o inte märks det att man varit borta i 1 ½ år. Allt är samma, samma tjöt o samma samma. Rätt skoj att vara tillbaka iaf!
Så glad att jag kan jobba 80%, jobbar inga fredagar alls så det blir långledigt varannan helg. Så najs!
Blir jättebra för Molly oxå, hon behöver bara gå 3 dgr i veckan och knappt 15 timmar...kommer jobba 80 % så länge garantidagarna tillåter o det är ett bra tag till. Inget dåligt samvete för barnen o eftersom jag jobbar skift så har jag ledigt mitt i veckan o kan fixa o greja o vara social, gå till öppna förskolan osv.

Har ju varit mer social är någonsin denna sommar, middagar, fikor, träffar hela tiden....så roligt o det känns skoj att ingen av dem går in på 100% igen utan det kommer finnas andningshål att umgås även om vi jobbar.

Idag är det inskolningssamtal för lillan på Humlan....tänk att min lilla skrutt ska börja dagis!
Mikael är i Stockholm tors-fre så jag o tjejerna får roa oss själva.

När älsklingen kommer hem ska vi sätta oss ner o planera in lite roligheter i höst....firar ju dels 8 årig bröllopsdag i oktober o i november 10 år tillsammans. Det ni!

Har världens bästa man, så är det bara....ÄLSKAR DIG MIKAEL!!! TOKmycket!!!!!

9 augusti 2010

Mina nya regnkläder :)



Idag är jag nervös....

Idag är första gången molly har barnvakt....
Hon är så otroligt känslig för "främlingar" just nu....går bra om de är nära o i samma rum men om de ska hålla henne så brakar det loss. Hon blir jätteledsen. VILL INTE..
Det är jag, Mikael eller barnen som gäller för henne....Ja helst jag då ;-)

Jag jobbar, mikael måste jobba så Lena (mollys farmor) som har semester ställer upp och tar alla barnen tills jag kommmer hem. Jag har knappt sovit inatt då jag grubblat över hur nu detta ska gå....självklart överlever molly men ni vet....mammahjärtat blöder när man vet hon blir så ledsen. Bara att bita ihop. Snart är det inskolning på dagis o då börjar allvaret....även för molly Mus. Tur hon inte ska gå så många timmar...hon kommer gå 3 dgr i veckan med ett snitt på 15h.

Sitter nu på jobbet o vill bara dagen ska gå så jag får hem o krama henne lite....Ja Molly alltså! :-)

Inte viktväktat på 1 månad nu...ja....det har satt sina spår med grillning, vin, drinkar, goda efterrätter och ingen träning. 5 kilo plus på vågen direkt...ja inte konstigt då jag var stenhård innan....bekymrar mig inte alls.
Idag kör jag igång igen....kommer inte köra stenhårt utan mer "normalt" Dvs äta rätt, träna regelbundet, och inget "bös" förutom lördagen om man är lite sugen. Har 15kg kvar att gå ner.....

Nu på lördag är det tjejfest som gäller....go mat, goa drinkar, singstar och utgång med party party....ska röja på dansgolvet!!!!! :-D Ser MYCKET fram emot detta!!!!

6 augusti 2010

Kolla in hans ögon. Tydligen mask i magen som gör att han inte mår så bra. Lilla gubben



Bebiskläder att sälja



5 augusti 2010

Totalt utslagen efter en lekdag hos goa vänner.



4 augusti 2010

Hej!
Dada! (pappa)
mama
Tack Tack!
låter som hunden
låter som katten

Mollys ordförråd just nu....har konstiga ljud o läten för sig, vrålar AAAHHHH med hes röst...Haha hon är helrolig. Sen säger hon nått som låter som Äta Äta...det säger hon ofta...

2 augusti 2010

Det är nu officiellt över...

Föräldraledigheten alltså...

Idag går jag tillbaka på min tjänst.....fast "bara" på 80%. Skönt det!
Har haft så dåligt samvete att Molly ska börja dagis i september men har nu fått bearbeta det lite så det känns bättre....räknar man timmarna hon kommer vara på dagis så blir det ca 15/h i veckan o det är ju kanon. Inte många om kan fixa det med en heltid och en 80%. Ibland är det bra med skiftarbete!

Hjälper vare sig mig eller Molly att jag har dåligt samvete o grubblar över detta.

Sist jag var på min tjänst var i februari 2009 innan jag blev sjukskriven för struman i graviditeten. Har ju jobbat extra varannan helg sen februari men då har man ju liksom bara gjort sitt jobb o inget mera, nu blir det ansvarsområden, möten & planering. Full rulle på en gång!

Enda tråkiga just nu är att jag inte mår riktigt bra....har mått taskigt sen jag fick nässelutslagen, de är nu borta men är yr, svullna körtlar, kallsvettig o tryck över örat på vänster sida....suck!

Blir väl en vända till vårdcentralen igen...

1 augusti 2010

Den gröna färgen är borta



Munnen full med vattenmelon.



En tanke till min mamma!

Idag är det min mammas födelsedag! Hon skulle fyllt 64.

3,5 år har hon varit död nu....tiden har verkligen gått fort....men minnena är starka o sorgen finns kvar!

puss

30 juli 2010

Operation fixa idas rum har börjat.


Rummet ska bli Mollys under vintern/nästa år men först fixar vi det så ida kan bo där ett tag till. Rummet är idag en stark barngrön färg som vi inte vill ha kvar. Färgen är sen de förra ägarna. Vi har köpt en vit/ljusrosa disney färg så det blir lite mer neutralt. Både för Ida o Mollys skull.

I vinter ska vi bygga nytt rum till emma i källaren, dagens "hobbyrum". Så Emma flyttar ner i källaren, Ida till Emmas nuvarande rum och Molly in i Idas nuvarande rum. Maja o vi bor kvar :-)

29 juli 2010

Åker sulky för första gången. På väg till barnpalatset för lek och bus.



28 juli 2010

Operation röjning!

ja nog är vi duktiga allt att samla på oss skräp.....ibland är det inte bra att ha stort hus med stort garage...finns alldeles för många skrymslen att "gömma undan" saker.
Vet inte hur många vändor till tippen Mikael redan åkt??? 4-5??
Renoveringsbröte, grejjor som stått i garaget, trasiga saker, kartonger, papp...you name it!
Men så skönt att se att man har ett stort garage...innan kom vi knappt in med cyklarna för det var så mycket "skit".

OPERATION hobbyrum/Emmas blivande rum blir senare....där har vi idag massor med kartonger som inte kan stå i garaget då det inte är isolerat. Blir ett projekt i sig att gå igenom alla kartonger o sälja/slänga/spara. Vi kan nog enkelt halvera mängden tror jag.

städat o tvättat i ett par dar nu å tänk vad man blir på bättre humör bara det är rent o röjt runtomkring en...
Idag har vi haft fika/bad träff hela dagen med en annan familj....Roligt! längesen vi träffade dem sist.
Fredag är det dags för middagsbesök! trevligt trevligt....lördag fira Lena som fyller på fredag, lördag har även mikael pokerkväll med polarna....söndag förhoppningsvis lugnt o på måndag börjar jag jobba på riktigt igen.

Inte jobbat riktigt sen februari 2009 så det gäller att komma in i det snabbt igen, som tur är måste jag säga så har jag ju jobbat extra o har en hel del koll. Inte direkt så man får tid på sig att komma in i det igen utan man kastas in, rakt in.

See Yaaa...

Min gobit.



Insidan på armen nu på morgonen.



Ganska trött på detta nu....

I torsdags var jag som sagt till jourcentralen på kvällen, fick kortion, tavegyl, clarityn och aerius. Fullmatat med medicin så la sig det värsta av nässelutslagen tills fredag....fredag em/kväll blommade det upp igen och på lördag morgon var jag full igen och det gjorde ont o kliade hemskt trots medicin. En vända till igen till jourcentralen där jag fick mera o starkare mediciner. Kändes knappt som det hjälpte och i måndags åkte jag till vårdcentralen för att visa upp mig för 2 olika läkare. Dunderkuren med kortison, 24 tabletter om dagen + allergimediciner. På dagen ok men på kväll/natt morgon så blommar det upp.

Nu måste jag trappa ner på kortisonet för att se vad som händer då det snart är 1v sen utbrottet. Men blir det värre igen så måste jag till läkarna igen...suck!!!

Ingen aning om vad det kan vara, aldrig haft en allergi eller överkänslig mot något. Inte bytt sköljmedel/tvättmedel, ingen ny blomma inne eller ätit jordgubbar eller nötter...undviker "allergener".

27 juli 2010

Gräver ut för Mollys sandlåda som hon fick i present från farfar och fru samt farmor.



Poolparty med kompisarna.



26 juli 2010

Bild på benen..


Det blir inte bättre så nu har vi varit hos läkaren för 3 gången. Ännu mera medicin.

23 juli 2010

Hemska saker...

Vaknade på morgonen och trodde jag fått myggbett på natten då vi sover med öppna fönster o myggen älskar mig....men det blev värre o värre o spred sig....på händer, armar, mage, rygg, bröst, nacke, öron...från en kronas storlek till en tallriks storlek på några timmar, kliade så jag trodde jag skulle vända ut o in på skinnet. Ringde sjukvårdsupplysningen som ville jag skulle åka in direkt och skulle jag känna mig svullen o kli i halsen var det 112 som gällde direkt. Kände mig lite uppskrämd efter det samtalet måste jag säga...

Ringde vår jourcentral där jag fick komma på en gång....

Kraftigt nässelutslag kontaterade, jag hade tagit tavegyl hemma som inte hjälpte så jag fick kortison och nån annan medicin. Läkaren bad mig att inte sova ensam och ha någon som höll koll ifall jag skulle få svårt att andas eller känna mig svullen då skulle vi ringa 112.

Väl hemma så kliade det så jag höll på att bli tokig men vid 23 så släppte det lite tack vara medicinen och jag kunde gå och lägga mig. Sovit gott inatt.

Vaknade att det kliade på armen och händerna....Har fortfarande kvar utslag men så mycket bättre, igår såg jag ut som en spetälsk, riktigt otäckt....brr....

Skänker en tanke till er som har en massa kliande eksem m.m. jisses va jobbigt!!!


Nässelutslag är en allergisk reaktion men kan även komma utan skäl......knepigt!
Läkaren frågade dock vad jag gjort annorlunda.......kvällen innan hade jag tjejkväll i källaren så det jag hade gjort var: umgåtts med vänner, druckit drinkar och haft det skoj!!!!
Borde ju inte vara allergisk mot det??????? ;-)

22 juli 2010



Stoläventyret är över.


Efter många många om och men så valde vi lika stolar som innan men annan färg och framför allt annan konstruktion. Betydligt stabilare, tyngre och bättre. Ikea har nog tagit till sig kritiken. Ja det blev rätt val. Känns bra.

21 juli 2010

Vårt äventyr till skara sommarland 20/7 2010

08.00 startade vi bilen lastad med barn, barnvagn och badkläder. Det var äntligen dags att åka till Skara sommarland. Ett hett efterlängtat resmål.

Framme efter ca 2 timmar körtid med lite paus. Parken hade precis öppnat vid 10 och massor med folk. Som tur var hade mikael köpt biljetter via internet så vi kunde gå in direkt och slippa de hemska köerna.

Väl inne så kom vi på att vi glömt mollys vattenflaska i bilen så det blev att köpa en ny i souvenirbutiken. Mikael kom på att han glömt plånboken i bilen så han fick gå tillbaka efter den men sen flöt det på :-)
Massor med karuseller, bad, glass, mat, lek och bus.....Skara sommarland är ett paradis för en barnfamilj men jag skulle rekommendera att vänta kanske tills barnen nått ca 120cm över havet iaf för att kunna göra lite mera saker....och åka fler attraktioner. Var ju bara Molly som inte kunde göra nått ;-)
Hon skötte sig exemplariskt, i vagnen...i bilen...på filten vid badet....ja överallt. Vi tittade på en pirat/vattenshow med kanonskott o hög musik och passande nog hade vi med oss hennes hörselskydd så hon sov gott genom alltihopa.
Det var otroligt mycket folk men ändå inte outhärdligt....
Kostade 279:- per person att gå in, barn under 1m gratis men sen kostade inget där inne förutom mat o dryck o det är perfekt.....Fräscha toaletter o rent o städat överallt.

Denna gången ville vi inte boka stuga då vädret varit lite ostabilt....men vi hade verkligen toppenväder!!!
nästa gång blir det aboslut övernattning och 2 dgr på parken! trots att vi var där från öppning 10.00 till stängning 19.00 han vi inte med allt.....men i var nöjda ändå!!!

På vägen hem stannade vi i skara centrum och åt pizza, kl var 21.00 på kvällen och alla började bli trötta men ändå glada!
Efter alla var nöjda o mätta somnade de en efter en i bilen.....
Vi var hemma 22.50 och bar in barnen o de fortsatte sova gott hela natten.....


www.skarasommarland.se

20 juli 2010

Har det super bra på skara sommarland



19 juli 2010

Jakten på köksstolar....

2005 köpte vi nytt matbord + stolar när vi renoverade köket i vårt radhus vi bodde i då.
De stolarna har nu gått en efter en....dålig kontruktion som gör att benet på stolen glider isär från sittdelen...Mikael har lagat o limmat o grejjat men nu har 2 av stolarna gått i graven. Har 2 stolar kvar varav 1 är på väg att ge upp helt....Kikat på blocket ett tag nu men jisses så dyrt det är med stolar....även begagnade kostar på alltså.

Varit på Ikea o kollat o "våra" stolar finns kvar men nu med en annan konstruktion.....de har väl märkt själva eller fått klagomål antagligen. 500:- styck för en stol liksom....dyrt tycker jag. Vi är ju några stycken.

Sett ett annat alternativ som jag suger på lite....få se, varit o kikat o funderar lite till....billigare än ikeas stolar iaf ;-)

En toppenhelg!!!

Igår var det Mollys släktkalas o det var längesen vi hade ett så trevligt kalas.

Många skratt o hyss. Ida drog igång en cirkusshow där publiken satt på nya altan och showen var på gräsmattan. Farfar var clown och Ida/Emma/Simon gick på lina o spexade....Ida var konfrancier och skötte jobbet med glimten i ögat o var riktigt underhållande. Tacopaj/sallad och jordgubbstårta. Kan det bli bättre?

Anna samt barn stannade lite längre o busade tills kvällskvisten.....efter kalas o bus så spelade vi kubb och njöt av gott att dricka. Kvällen avslutades med film.

Tack för alla fina presenter Molly har fått.

Födelsedagsbarnet har fått...

* Sandlåda med sittbänkar o lock.
* sängkläder
* duplolego med djur
* klossar
* barnvagns bok med Molly mus
* Gungställning
* födelsedagståg

Maja 5 år har tappat sin första tand och den nya är redan uppe



16 juli 2010

Varit och badat i nödingesjön och haft det toppen.


En skön dag helt enkelt.

14 juli 2010

Knäpp katt



1 års dagen...

Ja det blev en himla mysig dag....brukar ju väcka med sång men tänkte att vi nog skulle skrämma slag på lillan så vi väntade tills hon vaknade.....En sprattlande skrattande molly när vi sjöng -Ja må hon leva!!!!

Massa gos o sång på sängen....syskonen hade gjort fina teckningar till henne.
Kläder, födelsedagståg, stapelbara klossar fick hon i present från oss....ja inte glömma den fina gungställningen....den var skoj!
Farfar o Anci kom med en sandlåda :-)

Jordgubbstårta som man fick äta helt själv var uppskattat, blev tårta överallt så ett bad i diskhon blev det oxå :-) matstolen fick vi spola av med trädgårdsslangen....

En glad o nöjd liten Molly helt enkelt....

på söndag blir det släktkalas...

13 juli 2010

Uppskattad present



12 juli 2010

Smaskar tårta





Finaste 1 åringen med födelsedagsbodyn på



Grattis vårt älskade barn...Molly 1 år idag!

Kl 10.27 så föddes hon den 12 juli på NÄL. Efter en mycket snabb och enkel förlossning, vi trodde vi skulle in på titt för att se om jag var öppen något.....jovisst, öppen 7cm och dags att strax föda barn minsann...

Ett underbart barn, glad och positiv, äter och sover bra och nöjd.

11 juli 2010

Imorgon 10.27 blir Molly 1 år *kärlek*

8 juli 2010

Lilypie First Birthday tickers

5 juli 2010

1 vecka tills hjärtat mitt blir 1 år!!!

Här kommer hennes önskelista för de som är intresserade!!!

* Sandlåda med sittbänkar och lock i trä.

* gungställning

* Duplolego/figurer/djur

* Kläder stl 86

* Bobbycar

* Åldersanpassade leksaker

& självklart det ni själva vill ge :-)

4 juli 2010

En toppenhelg helt enkelt....

Sol, bad, trevligt sällskap och familjemys!

Badat i poolen och haft rejält skönt hela familjen....på lördagen åkte vi till Floda för att fira 40+40, Mikaels kusin Annelie och hennes man hade öppet hus för deras 40-års dagar. Mysigt o god mat. Åkte hem för där väntade Jennie och hennes familj. Mera bad, sol, drinkar och tilltugg. Satt på gräsmattan med en drink i handen och bara hade det underbart....Grillning och smarrig mat...blev för mig första intaget av alkohol sen september 2008. Cider, Bacardi brezzer och drinkar...En mycket trevlig och lyckad kväll....barnen lekte o vi vuxna satt under paviljongen och mös. Jordgubbar och glass och likör avslutade kvällen...duktiga barn och duktiga bebisar som orkade vara uppe sent. :-D
Gott o bo nära varandra då det bara var för dem att promenera hem....

Idag söndag har vi bara haft det som man ska, varit ute, ätit ute, glass, hyrt film som vi alla kröp upp i soffan och såg o smaskade på popcorn...familjetid är viktigt!!!!

3 juli 2010

När det är varmt är det skönt att svalka sig.



2 juli 2010

Inte alla som kan skryta....

Men jag gör det!!!!!

Så innerligt tacksam för mannen i mitt liv.....
en man som är 1 på miljonen.....omtänksam, kärleksfull, romantisk o bjuder på det där lilla extra....
Efter 10 år tillsammans så känner vi varandra väl...väldigt väl....många gånger tänker vi samma tanke och tycker samma sak....

Olika men ändå så lika....Aldrig tråkigt eller slentriant....en man som kan uppvakta och uppskatta sin kvinna!

Han föräldrar ska vara stolta, han är sällsynt....

Å tänk....att jag.....drog högsta vinst! för han är min!!!!!!

Jag är tokkär i min Mikael!

En härlig present från maken..


Han dricker ju inte ens kaffe själv. Betydligt enklare för mig att ta en kopp utan att behöva brygga flera som jag inte ens dricker. Nu har jag till mig själv och termos bryggaren när vi är flera. Perfekt.

Glass är gott



Zigge tycker det är svalare under filten.





Badtjejerna..



Sitter och njuter på en filt vid poolen.



1 juli 2010

En söt liten paviljong



Sommarbebis på altan





30 juni 2010

Måste fånga på bild.


Molly knäpper alltid händerna när det är bus och skratt.

29 juni 2010

Liftare på rutan



Redo för dopp?



28 juni 2010

Ser bra ut.. .



Man är ganska trött om man somnar såhär.



26 juni 2010

Trevlig midsommar till alla!

24 juni 2010

En vecka med blandade känslor....

I måndags dök då min storasyster Pernilla upp som planerat och skulle hälsa på tills idag torsdag, 5 år sen sist hon var här så hon var efterlängtad av oss alla. 1½ år sen sist vi sågs.....tiden går fort....
Pratat, umgåtts, skrattad, gråtit, ja tom tränat har vi hunnit. Var o zumbade i måndags....
Man känner ju att man saknar henne när hon var här....vi har ju bara varandra....vi systrar.

Imorse åkte hon hem....

Sen var Violas begravning idag oxå...tungt tungt och många tårar....jobbigt att se andra ledsna...speciellt Mikael...

Hej då VIOLA...vi ses igen!

23 juni 2010

Det går framåt minsann



20 juni 2010

Ett kid precis utanför altan.


Vi bor på landet

18 juni 2010

Vi myser när pappan jobbar.



Blir en stor och fin altan.


Han är duktig han...min man

16 juni 2010

Det är nu man velat haft en sommarstuga, en husvagn eller en semestertripp.....komma iväg hemifrån mer än några timmar och andas lite...Slippa städa, tvätta, laga mat...iaf hemma.

Jag o Mikael ses knappt....han åker hemifrån 07 o kommer hem 17.30, då byter han om till arbetskläder och kommer in vid 22-22.30 o som igår när han kom in så sov jag redan....
Varannan helg jobbar jag så då ses vi knappt heller...det här bygget vi gett oss in på i all ära men man behöver en paus oxå.....

Man behöver rå om varandra.....alla i familjen....

mikael har inte riktigt ro att göra utflykter då han vill hem o grejja....får snart kidnappa honom och släpa iväg honom någonstans så han inte har möjlighet att ta sig hem :-D

15 juni 2010

Det går framåt