29 september 2010

v 39

Måndag: Jobba kväll, storhandling.

Tisdag: Handledarutbildning, jobba kväll.

Onsdag: Ledig, Mikael måla, Ida fotografering i skolan, promenad med Jennie.

Torsdag: Enbart möte på jobbet. Emma fotografering Öppna förskolan med Molly o Maja. Föräldramöte.

Fredag: Ledig. Barnens fredag, Emma väljer mat och aktivitet!

Lördag: Life barndans för Emma, Ida, Maja. Jag jobbar.

Söndag: Mollys dopdag, Emma fotbollsträning, jag jobbar.

Brist på träning :-( jobbar ju kvällar så då hinns det inte o de dgr jag är ledig så finns det inga roliga pass. Men nästa vecka blir det mer då jag bara jobbar 3dgr på hela veckan. Säger det igen. ÄLSKAR mina 80%

Mikael o Mikaelas dag!

Idag har Mikael och Mikaela namnsdag!

Grattis till min man Mikael
Grattis till min dotter Ida Mikaela
Grattis till min svägerska Anna Mikaela
Grattis till min syster Åsa Mikaela
Grattis till min kusin Mikaela
Grattis till min bror Mikael

Haha, tror det var alla :-D

26 september 2010

En go helg!

I fredags lärde sig Molly att åla framåt, vi upptäckte 3 nya tänder i munnen. Idag söndag så tog hon helt plötsligt kökshandduken och torkade sig om munnen efter maten. Så nu om man säger:
-Kan molly torka sig om munnen?
så tar hon papper och torkar runt munnen
Sött!!!!

En bra helg annars....städat lite, pysslat lite, barnpalatset med väninna o barn, Mikael har grejat med huset, fyndat barnkläder, barndans, barnkalas....Japp, fullt upp!

Denna veckan blir det att jobba kväll mån-tis + utbildning tisdag sen är jag ledig fram tills helgen....najs!

24 september 2010

Att jobba 80 %

Ja det är enorm stor skillnad mellan 80 & 100 % på mitt jobb...tycker jag är ledig en massa nu o eftersom jag jobbar mest kvällar så känner jag ingen jätteskillnad från att jobba o vara hemma o vara föräldraledig. Klart jag är tröttare då jag mest jobbar på kvällstid o sen tidiga mornar men det är det värt.

Så glad o tacksam att jag har möjlighet att jobba 80% nu när Molly är liten...mer tid hemma, mer tid med barnen o mer tid med Mikael.

Händer massa roligheter framöver som jag mycket ser fram emot :-D

17 september 2010

Idag var Ida hos tandläkaren och klippte en bit på tungbandet...jag kunde sagt med 100% säkerhet att hon inte skulle gå med på det men hon satte sig på stolen och lät det ske. Så oerhört duktig o modig!!!!
STOLT MAMMA!

Ikväll ska jag, Emma, Ida och Maja på cirkus Olympia! den årliga traditionen....mysigt!

Inte bara roliga saker som händer....
I januari 2007 dog ju min mamma av lunchcancer....samma år i december dog min morbror i cancer...nu är ett tredje syskon sjukt, en morbror till som kämpar mot alla odds....cancer.....Fy fan för cancer! :-(

16 september 2010

Var ju bara tvungen att köpa badrocken Molly mus. Så fin!



14 september 2010

Lilla Ida´s namnsdag idag!

Ida är ett kvinnonamn av forntyskt ursprung och betyder den flitiga, den idoga eller den verksamma

12 september 2010

Veckan som kommer...

V 37

Måndag: Öppna förskolan, jobba kväll. Emma match
Tisdag: jobba kväll
onsdag: Ledig, barnpalatset med Jennie o barn
Torsdag: jobba kväll
Fredag: Ledig, ida till tandläkaren och klippa tungbandet. Barnens fredag! (förklaring kommer nedan)
Lördag: Jobba dag, life kidz för barnen o Mikael greja med huset.
Söndag: Jobba kväll, Mikael greja med huset, Emma träning, Ida o Maja boll o lek


När jag planerade hur jag skulle jobba 80% så valde jag alla fredagar lediga o jag är så glad nu för det. Helgerna är oftast uppbokade med grejer o alla "måsten" man inte hinner på veckorna men fredagkvällar är heliga o nu inbokade för oss o bara oss.
Varannan fredag är för mig o Mikael så vi har tid att sitta ner o prata, gosa, spela spel, äta gott. Vi kommer turas om att fixa middag, o sen är tv o datorer förbjudna. Barnförbjudet är det oxå :-D

Så varannan fredag är det barnens fredag. Då har vi lottat turordning och den som fick välja tills nästa fredag är Emma...då ska hon bestämma mat som man får laga tillsammans med mamma eller pappa, sen efter maten får man välja aktivitet....ingen tv/dator utan leka nån lek, läsa en bok, spela spel. Ja självklart för hela familjen.

Kvalitetstid!!!!

11 september 2010

Precis varit på bio i stan


Haft tjejmys i stan bara jag och emma

10 september 2010

Så fast i den här låten.....

http://www.youtube.com/watch?v=eB7T3lJ3dZ4

Dansa Dansa Dansa....m.m.

Yepp, imorgon börjar dans för barnen. De ska gå på LIFE och dansa varje lördag....passande nog så kan jag köra ett zumba pass samtidigt. :-) Emma, Ida o Maja ska dansa i samma grupp. Spännande detta!!!

Idag ska Ida o Maja på barnkalas och ikväll är det fredagsmys för mamman o pappan. Varannan fredag har vi bestämt att vi ska umgås och stänga av tv apparater o datorer, bara vara med varandra. Äta o dricka gott o spela spel/prata osv....så turas vi om att laga mat eller tillsammans....Man behöver kvalitetstid och uppvakta varandra.....jag har längtat denna veckan tills idag o det känns gott i magen.

Kärleken är underbar..........

Allt går toppenbra för Molly på dagis oxå...en otroligt enkel inskolning och allt flyter på...Mammas lilla

7 september 2010

Jihoo! Nu kan skruttan sätta sig upp själv!

Duktiga Molly Mus....idag satte hon sig upp helt själv... :-)

....

Hade egentligen velat skriva ett elakt inlägg, vill få det ur mig men sväljer igen och försöker bli en bättre människa. Ibland vill man vrida om kniven lite...så är det bara. MEN som min kloka man alltid säger...
-Sänk dig inte till deras nivå, utan visa att du är bättre.

Tur han är en klokare o betydligt mer snällare människa än jag är.

6 september 2010

Najs helg helt enkelt....

Hade lite trädgårdstjänst i helgen...Klippte gräsmattan 2ggr då det var alldeles för långt...klippa, kratta o klippa igen :-) Nu är den dock KORT o fin. Skönt att få jobba med kroppen! barnen var ute o lekte...
Ett perfekt höstväder. Lite kyligt i luften men varmt i solen.

På söndagen hade Emma fotbollscup i Tuve, vi åkte dit hela familjen o mös. Knallemarknad, tivoli och cup på ett o samma ställe, toppenbra. Innan cupen åkte vi en sväng till Skopunkten för inhandling av skor till tjejerna. Det blev varsinna par skinnstövlar/kängor. Hur coola som helst.
I veckan fick Molly ett par pax höstskor. :-)

Får vänta tills barnbidrag innan mamman i familjen får sig ett par skor. Allt som allt en mycket trevlig o gosig helg...mycket kärlek, mycket bråk, mycket bus o mycket trevligheter. Tja som det ska vara antar jag :-D

5 september 2010

På cup i tuve..



1 september 2010

En mycket nöjt dagisbarn.



Jag är stor stark och kaxig.......men inte jämt....

och ABSOLUT inte när det kommer till mina barn......

Dagisinskolning är hemsk....spelar ingen roll att det är min 4:e gång så lider jag lika mycket o kan inte låta bli att gråta. Jobbigt Jobbigt!!!
Lilla söta rara underbara Molly....så jobbigt att lämna henne till någon annan. Hon är ju inte van att vara med någon annan vuxen förutom mig och Mikael och sen bara lämna henne sådär....o dessutom till någon som inte älskar henne eller ger henne pussar o gos. Brr....ja dagisfröknarna är jättebra och dagis men.....men de är inte jag ;-)

Sitter nu hemma då hon ska vara ensam på dagis i 2h och äta där....har hela tiden känslan att jag har glömt något....tyst o tomt här hemma....

Emma har det tufft i skolan oxå just nu....3 pojkar som lever rövare varje dag så hon har ont i huvudet av alla bråk o gap. Förra terminen gick det ganska långt innan fröknarna fick ordning på det....nu har de nya fröknar o nya lokaler...få se vad som händer. Vi har kontaktat politiker i kommunen och ska ringa rektorn så det händer något....hoppas nån mer förälder tar sitt förnuft till fånga o gör som vi gör.