31 augusti 2010

Uppdatering!

Ida har börjat skolan och allt går bra, hon tycker det är jättekul och vips blev hon en sån stor tjej. Så söt med sin ryggsäck och stora flin när vi promenerar dit. Det är fortfarande High life på henne men förhoppningsvis lugnar det sig när nervösnerverna inför skolan lägger sig....

Maja tappat tand nr 2 och är såklart jättenöjd över detta. Klippt sig själv på ena sidan så långt på ena o pagekort på andra...suck! ganksa mycket dumheter o jävelskap nu....trotsåldern är nu inne i en annan fas när det gäller henne. Svarar upp o tar ton!! de ni!!! blott 5 år men ack så kaxig.

Emma glad att fått börja 2:an, vägrar ytterkläder utan det är taights, kjol och skinnstövlar som gäller till skolan. Viktigt att vara fin serru...fotbollstjejen som börjar ta för sig på plan och göra mål :-)

Molly börjat inskolningen på Nolhagen avdelning Humlan förra veckan. Igår var första gången jag gick ifrån en liten stund. Det går bra. Få se hur hon reagerar idag då hon ska äta där o jag gå ifrån en längre stund. Jobbigt att skola in....spelar ingen roll att det är nr 4, gör lika ont i hjärtat för det. brr...
Hörselundersökningen på NÄL visade att det inte handlar om nån större nedsättning och vi kunde vänta 6 mån tills nästa besök...audionomen var skeptiskt till att det alls var något fel utan det kan helt enkelt bara vara lite vätska som ligger där...vissa har går omkring med det jämt tydligen. Hon behöver inga rör eftersom hon hör bra och inte haft massor med öroninflammationer. Vi får se....

Zigge Allt fint med zigge! ätit upp sig och mår bra.

22 augusti 2010

De vackra blommorna från mikael



En helg med kärlek och förberedelser inför skolstart.

Tors-fre var Mikael bortrest med jobbet Stockholm han kom hem kl 20 på fredag kväll. Barnen var redo för att få en puss o kram från pappan o bums i säng. Därefter vankades en av favvisrätterna, rött vin, tända ljus o kvalitetstid för maken o frun i familjen. Myspys! INTE att glömma....fick ju en blomleverans på fre em med en vacker bukett från Mikael.
Jag jobbade lördag men när jag kom hem 20, så var middagen klar och barnen redo för sängen. Även denna kvällen spenderades tillsammans med god mat och tid för prat....blev seeent men det var det värt!

Glad att jag har en underbar man som älskar mig och som visar det oxå.

Efter 10 år ihop så är kärleken lika stark om inte starkare....

Imorgon börjar Emma 2:a klass o vår skrutt Ida börjar nollan....Ida är lite nervös inför detta....duschat, lagt fram skolkläder, packat ryggsäcken.

Jag har semester i 2v nu....med fullbokade dagar.

v 34 händer bla, skolstart, inskolning dagis för molly, läkarbesök molly, bvc molly, spruta molly och ida, NÄL med mollys öron, mikael pokerturnering, ida på kalas, emma på kalas, Emma o mamma på bio.

+ 3 förfrågningar om fikastund! :-D

20 augusti 2010

Cykeltur



19 augusti 2010

Då har man jobbat några veckor o inte märks det att man varit borta i 1 ½ år. Allt är samma, samma tjöt o samma samma. Rätt skoj att vara tillbaka iaf!
Så glad att jag kan jobba 80%, jobbar inga fredagar alls så det blir långledigt varannan helg. Så najs!
Blir jättebra för Molly oxå, hon behöver bara gå 3 dgr i veckan och knappt 15 timmar...kommer jobba 80 % så länge garantidagarna tillåter o det är ett bra tag till. Inget dåligt samvete för barnen o eftersom jag jobbar skift så har jag ledigt mitt i veckan o kan fixa o greja o vara social, gå till öppna förskolan osv.

Har ju varit mer social är någonsin denna sommar, middagar, fikor, träffar hela tiden....så roligt o det känns skoj att ingen av dem går in på 100% igen utan det kommer finnas andningshål att umgås även om vi jobbar.

Idag är det inskolningssamtal för lillan på Humlan....tänk att min lilla skrutt ska börja dagis!
Mikael är i Stockholm tors-fre så jag o tjejerna får roa oss själva.

När älsklingen kommer hem ska vi sätta oss ner o planera in lite roligheter i höst....firar ju dels 8 årig bröllopsdag i oktober o i november 10 år tillsammans. Det ni!

Har världens bästa man, så är det bara....ÄLSKAR DIG MIKAEL!!! TOKmycket!!!!!

9 augusti 2010

Mina nya regnkläder :)



Idag är jag nervös....

Idag är första gången molly har barnvakt....
Hon är så otroligt känslig för "främlingar" just nu....går bra om de är nära o i samma rum men om de ska hålla henne så brakar det loss. Hon blir jätteledsen. VILL INTE..
Det är jag, Mikael eller barnen som gäller för henne....Ja helst jag då ;-)

Jag jobbar, mikael måste jobba så Lena (mollys farmor) som har semester ställer upp och tar alla barnen tills jag kommmer hem. Jag har knappt sovit inatt då jag grubblat över hur nu detta ska gå....självklart överlever molly men ni vet....mammahjärtat blöder när man vet hon blir så ledsen. Bara att bita ihop. Snart är det inskolning på dagis o då börjar allvaret....även för molly Mus. Tur hon inte ska gå så många timmar...hon kommer gå 3 dgr i veckan med ett snitt på 15h.

Sitter nu på jobbet o vill bara dagen ska gå så jag får hem o krama henne lite....Ja Molly alltså! :-)

Inte viktväktat på 1 månad nu...ja....det har satt sina spår med grillning, vin, drinkar, goda efterrätter och ingen träning. 5 kilo plus på vågen direkt...ja inte konstigt då jag var stenhård innan....bekymrar mig inte alls.
Idag kör jag igång igen....kommer inte köra stenhårt utan mer "normalt" Dvs äta rätt, träna regelbundet, och inget "bös" förutom lördagen om man är lite sugen. Har 15kg kvar att gå ner.....

Nu på lördag är det tjejfest som gäller....go mat, goa drinkar, singstar och utgång med party party....ska röja på dansgolvet!!!!! :-D Ser MYCKET fram emot detta!!!!

6 augusti 2010

Kolla in hans ögon. Tydligen mask i magen som gör att han inte mår så bra. Lilla gubben



Bebiskläder att sälja



5 augusti 2010

Totalt utslagen efter en lekdag hos goa vänner.



4 augusti 2010

Hej!
Dada! (pappa)
mama
Tack Tack!
låter som hunden
låter som katten

Mollys ordförråd just nu....har konstiga ljud o läten för sig, vrålar AAAHHHH med hes röst...Haha hon är helrolig. Sen säger hon nått som låter som Äta Äta...det säger hon ofta...

2 augusti 2010

Det är nu officiellt över...

Föräldraledigheten alltså...

Idag går jag tillbaka på min tjänst.....fast "bara" på 80%. Skönt det!
Har haft så dåligt samvete att Molly ska börja dagis i september men har nu fått bearbeta det lite så det känns bättre....räknar man timmarna hon kommer vara på dagis så blir det ca 15/h i veckan o det är ju kanon. Inte många om kan fixa det med en heltid och en 80%. Ibland är det bra med skiftarbete!

Hjälper vare sig mig eller Molly att jag har dåligt samvete o grubblar över detta.

Sist jag var på min tjänst var i februari 2009 innan jag blev sjukskriven för struman i graviditeten. Har ju jobbat extra varannan helg sen februari men då har man ju liksom bara gjort sitt jobb o inget mera, nu blir det ansvarsområden, möten & planering. Full rulle på en gång!

Enda tråkiga just nu är att jag inte mår riktigt bra....har mått taskigt sen jag fick nässelutslagen, de är nu borta men är yr, svullna körtlar, kallsvettig o tryck över örat på vänster sida....suck!

Blir väl en vända till vårdcentralen igen...

1 augusti 2010

Den gröna färgen är borta



Munnen full med vattenmelon.



En tanke till min mamma!

Idag är det min mammas födelsedag! Hon skulle fyllt 64.

3,5 år har hon varit död nu....tiden har verkligen gått fort....men minnena är starka o sorgen finns kvar!

puss