31 januari 2010

Söndag = Vägdag!

Japp, skött mig exemplariskt i veckan, inget fusk eller nått håller mig slaviskt till mina points. Äter o äter är mätt o tappar kilon, inte fel va? ;-)

Tränat 5 pass, box, zumba, zumba igen, crosstrainer o zumba igen :-D

resultatet för denna veckan gav mig ännu en guldstjärna.

-2,7kg, totalt 6,8kg på 3 veckor. :-)

känns skönt att slitet lönar sig samtidigt som man är mer än medveten om att det kommer komma veckor med liten nedgång eller ingen alls.

29 januari 2010

Vackra blommor av min man denna fredag.



Jag har sett ljuset i tunneln......

Efter 6,5 månad av sömnbrist, evigt ammande på natten så total överraskar Molly oss....
I förrgår la vi henne som vanligt i spjälsängen vid 22.00, min älskade lilla Molly sover som en stock och jag måste väcka henne 08.50 morgonen efter....JAAA....det är inget skämt. Det är sant!!! jag lovar!!
11 timmar i sträck drog hon till med. Ja ska det va så ska det va....

Jag däremot sov inte lika gott då jag tittade till henne med jämna mellanrum för att kolla så allt va ok. Man blir ju nojig när man är van att det är stök o bök hela nätterna.

Kände att oavsett om kommande nätter är ûberstökiga så vet vi nu att hon kan sova iaf :-)

Så igår åkte hon isäng 22.00 efter en massa bus, skratt o gos...skruttan Hedin kom över till mig 04.30 så jag måste säga att det oxå är godkänt. Ammade o nu är kl 08 o hon sover än...

Kan tyvärr inte se någon skillnad i nattning/mat eller nått som gjorde att hon sov så länge i förrgår...det bara blev så....nu hoppas jag att den nya trenden är att sova längre på nätterna....vore ju rätt najs!!!

Fredag idag, ser knappt Mikael...han kommer väl hem från jobbet 17.00, 17.30 åker han igen, på poker....så jag o tjejerna får en fredag för oss själva. Tänkte köra ett pass på crosstrainerna ikväll innan Emma vill se let´s dance.


Imorgon kl 12 är det dags för ännu ett zumbapass, sen från 14.30 ska jag infinna mig på jobbet för bredvidgång inför jobbstart nästa helg. Ja jag erkänner, vill inte....Inget fel på jobbet i sig utan det känns fel i hjärtat att lämna Molly, tycker hon är för liten o dessutom ammar vi fortfarande så pass mycket. Sagt till Mikael att han får packa in ungarna i bilen o komma till jobbet så hon får tutte. 10 timmars pass utan amning för både mig o molly blir tufft annnars. *separationsångest*

Det är för jävligt att man inte kan få vara hemma med sina barn medans de är små....

25 januari 2010

Skryter om mitt vackra barn!


Ja självklart är alla mina 4 flickor vackra....men Emma är den som liksom krypit ur sitt barnstadie....hon är ju bara 8 år men redan nu märks det hur hon förändras....Undra hur hon kommer se ut som tonåring? vuxen?....får hon behålla sin skönhet kommer nog killarna stå på rad. Hon är ett vackert barn!!!!

Mannen bakom kameran är min mans kusins man, hängde ni med?

Peter Ringström, heter han och är en jätteduktig fotograf, kolla gärna in på hans hemsida o njut av hans konst...

http://www.peterringstrom.se/

24 januari 2010

Viktväktarna vecka nr 2

-1,0 kg, totalt -3,6 kg

Ett helt ok resultat :-)

Allt går bra, ser fram emot en vecka med mer träning då maken nu är hemma igen..

Måndag har jag bokat både box o zumban, onsdag mamma/barn på dagen och zumban på kvällen....sen zumba på lördag igen. :-)

Pulka åkning i full fast



22 januari 2010

Maja har ritat svampbob och patrik



Cool tjej!



21 januari 2010

Systrar som tar sig ett snack innan läggdags


Emma 8 år och Molly 6 månader

En vecka utan maken....

Ja eller 5 dagar iaf :-)

Mikael är borta på utbildning med sitt nya jobb o detta är första gången på 10 år som vi är ifrån varandra en längre stund. Å min första gång att vara solo med 4 barn i 5 dgr.
Är ju van att vara själv med dem hela dagarna men inte att ta alla på nätterna då i hjälps åt. Mikael brukar ta Ida o Maja som ropar o jag ammar o stökar med Molly.

Såvisst....jag springer runt på nätterna, det dröms mardrömmar, kissas, drickas vatten o upp alldeles för tidigt. Sen stökar Molly, ska amma, bajsa, amma mera o stöka ännu mera. Trött??? jojo. Men man överlever på något vis ändå. Jag ser till att sysselsätta mig så det händer något.

måndag: Hemma med Ida o Maja, städade o hade det allmänt lugnt.

tisdag:
Hade föräldragruppen här hela fm, 5 mammor o 6 barn, det fikades och tjötades en massa. Ida o Maja följde med kompisar hem.

onsdag: Lämnade in bilen på verkstan i Nödinge, promenerade hem, hämtade barn o fick med ett extra barn hem. Emmas kompis Ellen som spenderade em här hos oss.

Torsdag: Hämtar bilen med go morgonpromenad, blir en bit att gå, först till dagis o lämna barn sen till Nödinge....får som tur var sällskap av goa Ulrika på promenaden. I em blir det besök, Majas kompis Thea, hennes mamma och lillasyster kommer hit.

fredag: Ida o maja lediga från dagis. Inga planer!!! Tjooohoo Mikael kommer hem!

En stor bit av familjen saknas när Mikael inte är hemma....ska bli gött att få hem honom imorgon igen...saknat honom!!

Älskar dig TOKmycket o är så lycklig att du är min!!!

20 januari 2010

Det är roligt att bada och ännu roligare att testa nya ställen.


Badar i köket

18 januari 2010

Första veckan med Viktväktarna...

Igår var det en vecka sedan registrering och invägning och idag en vecka sen jag började på riktigt.
Vägningen igår gick bra, -2,6 kg.

Det känns super, inge jobbigt alls på nått sätt...inte än får jag tillägga för jag antar att det kommer såsmåningom. Tränat som en gnu oxå, dansat zumba o afro, gått långa promenader.
Denna veckan blir det betydligt mindre av den varan tyvärr....Mikael åkte tidigt imorse på utbildning med nya jobbet och kommer hem fredan kväll så jag kommer mig inte iväg till LIFE. :-(

Men nya tag nästa vecka med träningen igen....längtar!!! zumba är verkligen en grej som passar mig, superkul!!!!

16 januari 2010

En nöjd o glad emma...

Ja födelsedagen var efterlängtad....hett efterlängtad, dagen till ära fick man skjuts både till o från skolan....annars är ju emma duktig o går själv.
När hon kom hem från skolan var det bråttom bråttom....måste ju öppna ALLA paket...på morgonen fick hon ett paket som innehöll en tjusig High School musical tröja som hon hade till skolan.

Av oss fick hon.

*Nintendo DS + spel
*2 par byxor
*2 par strumpbyxor
*2 par taights
*4 tröjor
*2 klänningströjor
*high school musical tröja
*high school musical dockor, 3st
*high school musical plansch på Troy.
*tatueringar
*high school musical bok


Tror ni hon var nöjd o lycklig???? Nintendo dsét var ju högst på önskelisten på julen o hon var lite besviken att hon inte fick något men dessto lyckligare att den dök upp i födelsedagspresent. :-D
Imorgon släktkalas och nästa söndag bowlingkalas i Kungälv med kompisarna.

15 januari 2010

Pannkaksfrukost till födelsedags barnet.


Grattis vår älskade emma på din 8 års dag. Puss

Den sovande prinsessan är 6 månader idag!


Älskar!

9 januari 2010

Zumba zumba o sen lite viktväktarna...

Japp idag har jag varit på realease Zumba på life hur roligt som helst o totalt min smak på motion....dans i massor. Inte tränat på riktigt sen innan jag blev gravid med Molly så det var såååå underbart att svettas ordentligt. Enda nackdelen var min hälsporre....*Aotch* gjorde rejält ont...måste köpa sånna dära gele inlägg till skorna. Bokat ett zumba pass till måndag med :-)
Imorgon är det inskrivning hos viktväktarna som gäller, de finns numera i Nol så det passar jättebra.

Bästa jag skyndar mig så inte Mikael går om mig i vikt ;-)

Annars då? jodå kan med glädje skriva att denna natten som Molly jättebra. Hon somnade 23.00, vaknade 01.30 o nöjde sig med nappen. 04.30 ville hon komma över till mig, hade bajsat så jag bytte o gav tutten o hon somnade om gott. 10.00 väckte Mikael oss :-) nån gång därimellan fick hon mat men på 11 timmar så åt hon 2 ggr. Kalas!!!!!! innan har det varit tutteri tuttera hela nätterna igenom.....Hoppas hoppas hon sover bättre och att det inte var en engångsföreteelse.

Ida o Maja trotsar värre än värst, vi har rena jordbävningen varje dag nu....de behöver nog komma iväg till dagis en stund...nästan varit lediga 1 månad o det har satt sina spår. På måndag börjar skolan o på tisdag dagis!! Gött!!!

Idag är emma iväg till farmor o ska sova där, imorgon ska mikael o tjejerna på Disney on ice medans jag o Molly har en stund för oss själva....*mys*


Nu ska jag lördagsmysa med min familj...

5 januari 2010

Myser tillsammans efter en lång dag...



Den finfina smörgåstårtan som maken gjort.



Hurra till mig själv idag!!!

Idag är min 34:e födelsedag!

overkligt hur snabbt åren går...

Grattis till mig själv!

4 januari 2010

Matro vad är det?


Katten vill vara med och Molly tittar med stora ögon och tycker det är jätteskoj. Katten är ju så snäll...accepterar Molly fullt ut när hon klämmer och känner.

Zigge sitter redo när Molly ska äta. Bästisarna!



1 januari 2010

Nytt år nya äventyr och händelser, välkommen 2010!

God fortsättning!!!

2009 var ett rätt händelserikt år,

Molly föddes, köpte katten Zigge, Mikael blev uppsagd o fick ett nytt jobb, Mikael gjorde en gastric bypass, köpte en till bil, Emma började 1:an, vi bytte från eluppvärmt hus till pellets, m.m....kan tänka mig det hände en hel del till men kommer just nu inte på något. Allt finns ju i bloggen :-)


2010 då, vad kommer hända då?

jag ska börja jobba varannan helg from februari för att spara föräldradagar, Molly ska fylla 1 år och börja dagis, Mikael börjar ett nytt jobb, tja....det är vad vi vet just nu. :-D

Igår på nyårsafton vankades till lunch ungsbakad lax, potatis och hollandaise sås.
på kvällen grillade vi fläskfile, pommes och bearnaise sås.

Efterrätten i form av glass orkade vi inte så det får bli idag istället.....vid 12 slaget var det bara Mikael o Emma som var uppe....vi andra slocknade en efter en längs vägen...