27 september 2009



19 september 2009

Skadad ida.


Kaxig utan stödhjul på cykeln cyklade hon i full fart trots att jag sa till henne precis innan. Cykeln tog tvärstopp och lilla ida flög voltade och landade på den hårda asfalten med ansiktet före. Mikael fick åka snabbt till akuten med henne där hon blev tejpad på ett otäckt jack i hakan. Läppen fick sig en smäll med men annars gick det bra förutom lite blåmärken. Tack för cykelhjälmen annars hade det gått illa.

16 september 2009

Nyduschad och fångad av en stormvind.



Cyklar utan stödhjul till dagis.


Knappt vi behövde öva ida kunde ändå. Varje dag cyklar de till och från dagis.

11 september 2009

Fröken mjölkskak...


En nöjd och nybadad Molly.

Kanske dags för lite text och inte bara bilder?

Jahaja, var ska man börja nu...ja kan ju börja med att nu är dopinbjudningarna på väg iaf, dop den 3:e oktober i nödinge kyrka så snart dags att börja planera vad man ska bjuda på, hur tårtan ska se ut o när vi ska baka. :-)

Emma är jätteduktig och cyklar helt själv till o från skolan, hon gillar att vara duktig o sitter sååå stolt på sin cykel som är alldeles alldeles för liten. Det ser lite knasigt ut men som det ser ut just nu har vi inte råd att fixa en större, hon behöver en 24 tums. Hon spelar fotboll varje onsdag och gick innan på orientering men vill inte fortsätta nu när det blev lite allvar över det hela. Hon har valt att börja på Cirkusskola varje tisdag istället. I skolan går det jättebra för henne, hon läser flytande o skriver väldigt bra, hänger med i texten på tv. :-) Hon berättade så lyckligt häromdagen att hon ska börja vara med de i 2:an mera på lektionerna för hon ligger på deras nivå.
Emmas nya just nu är -Mamma, jag är snygg!!

Ida tjejen som bekymrar sig alldeles för mycket om vad andra tycker,
-jag kan inte ha den här tröjan, de andra barnen kommer skratta åt mig!!!
Eller när vi var på hennes fotbollsträning och hon ramlade och blev smutsig....Oj,Oj, hjärtskärande ledsen men inte för att det gjorde ont utan för att "vad ska de andra tycka".
Vill vara fin i håret, fint klädd o helst om hon fick, ha läppstift ;-)
Ida är kompisarnas favorit på dagis, glad, sprallig o fantasi så det räcker för flera. Leker med alla men kan samtidigt bli arg o bråka med bästisarna.
Komma hem till en kompis eller ta med någon hem är hennes mantra just nu.
Ida har lärt sig cykla själv utan stödhjul!!!!

Maja som cyklar som ett jehu till dagis, ser henne när hon startar o träffas när hon är framme, i kurvorna lutar både hon o cykeln som man blir helt svettig. Men de är oerhört duktiga både hon o Ida att gå och cykla till och från dagis utan klagomål, är ju ändå en liten bit. Maja får mycket beröm från dagispersonalen för att hon är så duktig, framåt, glad och positiv...aldrig några sura miner. Men hemma däremot är det fröken surtant....ja oftast glad men huvaligen vilket humör hon har....speciellt får hennes pappa ta del av utbrotten då det är honom hon riktar sig mot. Hon blir nog chef eller liknande, aldrig har jag sett på maken någon som kan få andra att jobba för sig....eller snarare städa hennes rum och hon tittar på.

Molly vår nyaste familjemedlem som imorgon blir 2 hela månader, tiden har gått i rasande fart...roligt att hon utvecklas men sorgligt att nyföddhetsperioden redan är över. Nu ler hon och skrattar med ljud. Sprattlar vilt med benen och viftar med armarna, gillar att gosa ner sig i min hals när hon ska sova, älskar att bada. Har sovdagar då vi knappt ser henne och de dagar då hon är vaken otroligt mycket. Sover sådär men kan dra till 6 timmars pass rätt ofta men kanske inte då vi vill utan hon somnar tidigt på kvällen. Är så otroligt glad att det funkar så bra att amma henne och hon verkar helnöjd. En glad tjej som hänger med på morsans alla äventyr.

Tänk vad kärleken till ens barn kan få ens hjärta att värka...så olika de är allihopa och de är i olika faser som de ska igenom....Emma som gärna vill vara så vuxen det bara går...identifierar sig med mig så tydligt. Ida som gått från fröken ordentlig till fröken "jag gör det sen", Maja som trotsar o testar läget hela tiden o så Molly som säkert har fullt upp med sin utveckling och alla intryck hon får.

Svininfluensan får mig att avvakta när det gäller öppna förskolan, funderar en del över detta med vaccinet men inget vi pratat ordentligt om ännu hur vi ska göra, Molly är den enda i familjen som inte får vaccineras. Blir det utbrott på dagis kommer Ida och Maja troligtvis få vara hemma. Emma har ju skolplikten så hon får inte vara hemma om inte skolan säger annat. Vi får se hur det blir.

Dagarna går, Emma cyklar till skolan, jag går med Ida och Maja till dagis...efter det går jag och molly på långpromenad med J & K, sen umgås jag en hel del med Ulrika, per telefon eller "live" :-) promenader, fika, bara vi två eller med alla barnen. Skönt att ha nån att träffa på dagen som man kan prata om allt med.

Barnen har börjat komma med julklappsönskemål så jag har satt upp en lapp på väggen där vi skriver i vad de önskar sig, eftersom ekonomin är stram så blir det att redan nu börja hålla utkik efter vad som finns på marknaden. Ska iaf beställa en del från Ulrikas lilla företag med fina barngrejjor, :-)

oj vilket långt inlägg det blev....Tjing Tjing..

8 september 2009

En till stolt storasyster



Stolt storasyster!



Humle och dumle på väg till dagis.


Dom är duktiga och går varje gång utan att klaga.

5 september 2009

Barnen på noldagen.


Käkat korv med bröd. Hoppborg och fiskdamm.