31 juli 2009

Alla tjejerna tillsammans.



26 juli 2009

Ja en riktig sötnos är jag allt. Hela två veckor idag.



24 juli 2009

Det bästa Molly vet...


Ja än så länge är det bara mamma och tutten som gäller...

23 juli 2009

Vad händer i en familj på 6?

Tja just nu inte så värst mycket...ja inte mer än att amma Molly, byta blöja, försöka hinna med o äta o dricka. Hemmet förfaller, tvätten på hög. Ja, precis som det ska vara då när det kommit in en liten bebis i vårt liv. :-)

Idag är Molly bebis 11 dagar, o på 11 dagar har det bara varit 1 natt som varit lite halvtuff här hemma när vi somnade vid 3. Men det står man ut med när hon sovit bra de andra nätterna, sover 4-5 timmar isträck iaf på natten, ammas byter blöja o somnar om.

Trist väder, vill så gärna gå ut, göra en utflykt, en picknick eller bara vara men i detta regn blir det ingenting. Tycker lillan är lite för liten för att dra iväg någonstans oxå...jajo, pengar för att göra något finns ju inte heller så det var väl tur hon är för liten då :-) Tjejerna tjatar om Liseberg men de får snällt vänta. Ska iaf försöka komma iväg 1 gång till innan de stänger för säsongen.



Köpt ingredienser till en trolldeg, måste sysselsätta de 3 stora på något sätt...
Idag är min Emmas namnsdag oxå!! Grattis älskling! :-)



Emma är ett kvinnonamn av tyskt ursprung, från början ett smeknamn för namn på Erm(in)-, Irm(in)- 'stor, väldig', senare även smeknamn för Emilia.[1] Emma är från början en feminin form av Emanuel.[källa behövs]

Emma är under början av 2000-talet ett av de populäraste flicknamnen i Sverige. Sedan början på 1990-talet har namnet legat på första eller andra plats på topp-listan varje år. I de äldre generationerna är Emma inte ens med bland de 100 vanligaste namnen. Under slutet av 1800-talet var Emma däremot mycket populärt och 1875 var Emma det åttonde vanligaste förnamnet. Den 31 december 2007 fanns det totalt 66 367 kvinnor och 3 män folkbokförda i Sverige med namnet Emma, varav 44 969 kvinnor och 2 män har det som tilltalsnamn/förstanamn [2]. År 2003 fick 1 813 flickor namnet, varav 1 349 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

Namnsdag: 23 juli.

20 juli 2009

Idag är jag 8 dagar!


Vår lilla älskling Molly gav mig 39 graders feber inatt när hon sov för länge mellan amningarna fick väcka henne så hon kunde hjälpa mig tömma. Nu har vi morgonmys.

Den lilla och näst minsta gosar på morgonen.



19 juli 2009

mera besök...

Igår var svärmor här o hälsade på vår Molly för första gången, svärfar och fru tittade förbi de med.
Idag kom grannarna från gamla radhusområdet förbi med present, blommor o fika för att välkomna lilla Molly till världen. :-D

Annars tar vi det lugnt här hemma, dagarna går med till att amma Molly o byta blöja. Emma, Ida o Maja lekar med varandra, spelar dator o tvspel nu när det har regnat. Hoppas på uppehåll imorgon så man kan gå ut lite.

Imorgon blir första dagen ensam med alla tjejerna, Mikael ska hjälpa sin syster att flytta. Tur jag har så snälla o duktiga stora barn som kan roa sig själva o tar egna initiativ till lek o bus.

Nu somnade bebis för natten så jag ska nog passa på att sova jag med....Ha´de!

17 juli 2009

Idag var Ulrika m familj här en snabbis o lämnade paket till Molly gumman, de åker till Danmark på semester 1v imorgon. Tack för de fina kläderna! :-) Ulrika hade även med present från mitt jobb, massor med fina kläder med disneymotiv. Så nu är Molly´s garderob fylld. :-)

Imorgon kommer Molly´s farmor hit på besök o de ska få träffa varandra för första gången. :-) sen tar vi det lugnt med besökare ett tag...

Lillgumman hon äter o sover mest hela tiden, jo en o annan bajsblöja fyller hon...eller snarare rätt många :-D nöjd o belåten tjej som hittills sover sitt längsta pass på natten till mammas o pappas glädje. Vi räknar med bakslag men njuter så länge detta varar. :-)

Idag har Mikael, Emma, Ida och Maja badat i poolen, lät på dem som det var lite kallt. Jag betraktade dem från soffan med Molly i famnen o ett stort flin. En annan rolig sak som hände idag....Maja....hon är för rolig hon, vår flugdödare, från att varit lite rädd för dem så dödar hon dem på löpande band. Supersnabb är hon, smackar till dem när de sitter i soffan eller är på golvet o sen bär hon ut dem o slänger dem på gräsmattan. Haha! ser hur roligt ut som helst. Inte alla 4-åringar som är så effektiva.

Tja, just nu rullar allt på i behagligt tempo o allt funkar kalas. Är så glad att amningen fungerar perfekt o tjejen är nöjd o mätt. Var till bvc igår för vägning då vi åkte hem tidigare från BB o hon hade gått upp finfint. Mat finns det så det räcker o blir över just nu.

16 juli 2009

Nybadad för första gången.



15 juli 2009


Fått sova hyffsat i natt....Molly ammade kl 00, vaknade för en snabb tuttning vid 01.00 och vid 02. Sov sen till 07.00. :-) Idag har dagen gått ut på att amma o sova, ja för Molly alltså :-) var vaken o social en stund på dagen, jättemysigt. Väldigt snäll o nöjd (än så länge) är väl lika bra att tillägga...

Sen blev det premiärtur för Molly i barnvagnen...så skönt att komma ut o röra på sig o få frisk luft.

Är fortfarande i mitt lyckorus efter förlossningen o denna underbara tjej....så totalt man kan älska sina barn.

14 juli 2009

Borta bra men hemma bäst.


Sover så gott i soffan bredvid mamma och syskonen.

Premiärsovning i korgen.


Det finns att växa i.

En bättre bild på vår goa tjej.


Ska bli skönt att komma hem och få börja livet som 4 barns mamma. Fyra fina prinsessor har jag nu.

Jag är redo för hemfärd.



13 juli 2009

Ja ni får stå ut...


Blir massor med kort på Molly. Oj va jag älskar henne och känner total lycka. Älskar alla mina 4 flickor och mikael är den bästa pappan och maken man kan tänka sig. Jag är totalt speedad av lycka och kärlek till min familj.

God morgon.


Här har natten varit som den ska när man har en nyfödd. Äta, kissa,bajsa,och äta igen. Molly somnade vid 03 för att vakna vid 06 och börja om igen. Snäll och skriker inget. Tittar och lyssnar och ser fundersam ut. Idag kommer mikael och tjejerna på besök..ska bli mysigt. Vi hoppas på hemgång imorgon efter pku test, ultraljud på höfterna, hörseltest, hjärttest samt läkarkontroll.

12 juli 2009

Håller mammas finger.


Mamma älskar dig såå

Åhh..nej. Ingen tumsugare igen.


3910g 51 cm 36.5 i hatt.

Detta är såå gott.



Molly Hedin, född 090712, kl 10.27



Öppen 7 cm när vi kom in.



Nu åker vi in...


Haft värkar till och från hela natten men inget regelbundet. Nu på morgonen är det stort tryck ner och värkarna gör riktigt ont. Mikael hämtade lena medans jag ringde förlossningen.

11 juli 2009

Min pirat tjej ska på maskerad.



2 dagar kvar! något händer....

Idag är min dag som jag tippat att vi ska få bebis :-) ...haft lite sammandragningar inatt som jag vaknat av o imorse 07, så drog det igång med någotsånär regelbundna sammandragningar men för svaga. Det höll på i 45 min för att sen klinga av o bli längre mellan. NU är det förvärkar o inga vanliga sammandragningar, de trycker på, ilar o gör ont.

Få se vad dagen har att bjuda på, denna bebis verkar vara en busig rackare så vi får se vad hon vill......blev verkligt iaf och nog kände man igen sig, precis såhär ska det kännas!

Spännande, spännande...men kom ihåg!!! det kan fortfarande dröja lääääänge. ;-)

uppdatering: Hade någorlunda regelbundet fram till 11.30 men för korta sen försvann de. Blodblandat fortfarande. Precis varit ute på promenad med barnen o köpt glass.

10 juli 2009

jaha, 3 dagar kvar idag! denna dagen v39+3 föddes Ida :-)

Natten lugn men jisses vilka rosaslemmiga "saker" som kommer varje gång man är på toa. Varit så hela natten o dagen, måste använda nattbinda. Hoppas det betyder att det händer saker ;-)

Nu längtar vi!

Mera sammandragningar idag än de senaste dagarna men än så länge inga föda barn känningar. Man vill men ändå inte....rätt gött med sovmorgon nu när tjejerna fattat att man sover på sommarlovet :-) samtidigt så längtar men efter det lilla varma knytet i ens famn, man ser fram emot barnvagnspromenader o gå ner i vikt. Ju längre hon stannar inne dessto mindre tid tillsammans får vi med Mikael eftersom det är nu han har semester.

Vi känner oss redo iaf, få sen är hon tycker hon är det! än så länge känns det inte jobbigt på nått sätt utan vi ser med spänning fram emot vad som ska hända o det händer när det händer.... :-)

Tittat med barnen på youtube idag på förlossningsfilmer, animerade där de visar hur bebisen ligger i magen o hur
den kommer ut. Förklarat för tjejerna lite, speciellt Emma som haft lite ont i magen över detta. Hon berättade för Mikael igår kväll när de hade ett "samtal" att hon var rädd att jag skulle dö. Med efter prat o film o mera prat så har hon inte nämnt något om det.

Grattis till Tiffany Mogren på hennes 4-års dag idag!

Vi ses i em, hoppas din dag blir bra.

9 juli 2009

4 dagar kvar idag!


Ja 4 hela dagar till beräknad förlossning fast just nu i skrivande stund känns det som det är längre...
Det där datumet man får från ultraljudet är ju +- 2veckor men ändå stirrar man sig blind. Det är ju fullt normalt att föda v 38-42. Det glömmer man lätt...

Var vaken 2 timmar i natt, mådde illa o sprang på toa, hmmm kanske inte så bra att vräka i sig massor med nachos o dipp o morötter, godis innan man ska sova?!

Idag har vi varit ute på promenad med barnen, lite grinigt o kinkigt minsann. Nu ska de kika på film så förhoppningsvis kan mamma o pappa lägga sig en stund o vila ifred :-)

återkommer ikväll...
uppdatering: 17.40, efter toabesök kom nog sista resterna av slemproppen, tom Mikael var med o kikade in det blodblandade eländet ;-)
osså kom det lite till............o lite till......

8 juli 2009

Vecka 39+1



Wiii, 5 dagar kvar till bf + bm besök....

Haft en lugn natt förutom Emma som vaknat o drömt mardröm, rädd för blixten osv så hon fick komma o knö ner sig bredvid mig. Skulle ju lämna urinprov till barnmorskan idag o kämpade för att undvika att gå på toan för ofta. (helst ska det gått 4 timmar). Så nattsömn blev det väl inte så mycket med....på morgonkvisten hade jag även Ida o Maja med mig i sängen. :-) 5 tjejer på rad inkl. Molly :-D

Nåväl, var bara att gå upp o göra sig redo för bm besöket. Tänkte jag skulle våga fråga om en undersökning för att kolla om jag ens är "mogen" överhuvudtaget eller om det var helt "bomtäppt". Har ju inte sett någon slemmis heller o betydligt lugnare när det gäller sammandragningar.

Allt var iaf bra, ligger ett hack över översta kurvan på sf-mått, har nog en hel del fostervatten...
Vågade fråga o det visade sig att jag är öppen 3 cm, slemproppen borta, tappen helt mjuk o nästan utplånad. Bm kunde med lätthet känna på bebisens huvud o konstaterade att hon nog inte hade så mycket hår :-D

Hihi, nu blev jag allt lite nervös!!!! coolt att man kan vara öppen 3cm, som jag annars varit när man legat på förlossningen. Kan ju dröja nån vecka till iaf.....men nu blev det mer verkliget o spännande!!!

7 juli 2009

v. 39 + 0 idag!

Denna dagen förra graviditeten med Maja så föddes hon. Sex dagar innan beräknad förlossning.
NU har Molly brutit mönstret att de kommer tidigare för varje gång :-D

Fick ta 2 panodil igår kväll när jag lade mig då jag haft mensvärk i rygg o magen hela kvällen. Inte är det många sovtimmar man får ihop inte. Mikael sov i källaren så jag har haft beredskapen för barnen o blivit extra störd.
Idag ilar det o trycker på i magen...ska nog ta en promenad efter frukost, få röra sig o få lite frisk luft.

Annica m barn har lånat Maja till Lek o buslandet idag, Roligt för Maja!

Kväll: Lugna gatan här....bara slappat hela em o kvällen....lugnt lugnt i magen. Bm besök imorgon.

6 juli 2009

Spekulationer av familjen...


japp, nu har vi tippat!!

Mikael tror bebis kommer den 9/7, 3930g o 52cm.
Sabina tror bebis kommmer den 11/7, 3850g o 51cm

Emma tror den 12/7
Ida tror den 13/7
Maja tror den 12/7

Ooohhhhh....what a night.....igen!

v 38+6 idag!

Måste tyvärr upprepa mig från igår....ÅÅhhhh...vilken natt!!! igår natt kunde jag ju inte sova för jag var pigg av någon konstig anledning o somnade inte förrens vid 03.30. Inatt har jag haft sånna sammandragningar o mensvärk i korsrygg samt under magen som strålade ner i ljumskarna...trodde aldrig jag skulle få somna. Frågan är om det var mitt storstäd som jag gjorde igår som satte in eller mina 3 koppar hallonbladste som jag börjar dricka. Är det teet ska jag nog inte dricka det på kvällen, vill ju helst sova på natten ;-).
Idag bara måste jag vila på dagen då jag har 2st i stort sett sömnlösa nätter bakom mig.
Mikael är iväg nu på morgonen o då valde ju såklart tjejerna att vilja gå upp, men..men kl är 8 så det är ju ok. Emma sover dock...

Kan man ångra sig o beställa kejsarsnitt? tänk va skönt att veta när bebis kommer, slippa värkar!!
Fast såklart...något så mäktigt som det man går igenom när man föder vaginalt tror jag inte man kan vara med om. Den urkraften man besitter, det kladdiga knytet som kommer upp på bröstet, känslan av "fy fan va jag är bra o duktig". Jadu Sabina, snart ska du vara bra o duktig igen....för sista gången! iaf när det gäller barnafödande...

5 juli 2009

Babykorgen bäddat och klar.



Ooohhhhh....what a night.....

Men shit säger jag bara vilken natt....var trött igår em/kväll o trodde jag skulle somna ovaggad rätt tidigt. Maken var borta så jag tänkte passa på att lägga mig i tid. Gissa när jag somnade....intre klokt, 03.30. Kunde banne mig inte somna o var uppe flera gånger...tänkte -nu skiter jag i detta o går upp o fixar med nått.
Somnade väl tillslut men för att sova nån timme, sen vaken...sova, vaken....osv...DRYGT!!

Här är det iaf lugna gatan......8 dagar kvar!

4 juli 2009

Blev ingen kvällsrapport som ni kanske märkte...glömde helt bort det o det hände inget spännande att skriva om heller :-) Kvällen spenderades hos svärfar o fru ute på marstrand, den årliga grillfesten för släkt o vänner.

Nu är det cool lugnt i magen, lite sammandragningar men lungt...i denna vecka ska det bli lugnare enligt böckerna då bebis samlar energi o sover mycket. Något lustigt hände inatt, jag skulle vända mig i sängen o det small till i ryggen, bebisen hoppade till, tror minsann hon blev rädd av ljudet. Berättade det nu på morgonen för Mikael medan vi åt frukost, han ställde fram sitt dricksglas o slant med handen så glaset välte med en smäll, direkt hoppade magen till.
hihi, kändes verkligen som "närkontakt" med henne då hon reagerar så starkt på ljud o hoppar till. :-)

Drack min första mugg med hallonbladste nu till frukost...ska bli intressant o se om man märker någon skillnad, blev rekommenderad att dricka det då det ska stärka blodet o livmodern. I tyskland dricker de tydligen alltid det på förlossningen o genom mvc. I sverige är vi väl mer försiktiga med natur preparat inom vården.

Jag är efterfrågad på jobbet så jag ska dit strax o "visa upp mig". :-)

3 juli 2009

Tjejerna är på marstrand hos farfar.



The final countdown!


Börjar nedräkningen på riktigt nu...eller? tokigt att det fortfarande kan vara hyffsat lång tid kvar om man skulle gå 3 veckor över. Näää nog ska vi väl få ett julibarn?

Inatt har det varit lugnt, inga sammandragningar som jag känt o sovit hyffsat. Skönt! både jag o bebis behöver väl samla lite kraft o vila inför vad som komma skall. Låg o funderade lite på förlossningen nu på morgonkvisten, har ju haft 3 olika startar på förlossningarna.

Emma: värkar sen vattenavgång.
Ida: Värkar, de tog hål på hinnorna på förlossningen.
Maja: vattenavgång, värkar.

Undra hur det startar denna gången, spännande!!! :-) Hoppas verkligen vi får föda på NÄL, varit så nöjd där o skulle inte vilja bli skickad någon annanstans för att det är fullbelagt. Men det är ju sommartider o semestertider så man får väl vara förberedd.

ikväll är det den årliga grillfesten på Marstrand hos svärfar...återkommer med en kvällsrapport....

2 juli 2009

Reality check!

Svalt rum, barnen i sina sängar, maken på soffan, tja...upplagt för att kunna sova ok hoppades jag.
Hade relativt mycket sammandragningar under kvällen o de fortsatte hela natten. Vaknade av mina egna flåsande ljud o det blev inte mycket sömn inte...de har hållit på hela natten o fortsatt nu under morgonen men lugnat sig lite.

Inga som gjort ont, läste i min graviditetsdagbok med Maja o det var lika där i samma vecka....
Kunde inte somna om på morgonen heller fast jag haft möjlighet....

Överläkaren från mvc ringde o var lite bekymrad, mina värden är fortfarande för höga o de har ingen aning om varför. Endokrin på Östra kliar sig fortfarande i huvudet....iaf så får jag höja dosen på levaxinet rejält o ha en hög dos även efter bebis är ute för säkerhetsskull. Nya prover 4v efter förlossningen så får vi se då hur jag ligger.
Kul när överläkaren säger "du skrämde upp oss rejält".....öhh.....men ni sa ju att det inte var någon fara, eller?

nu ska jag hämta mina älskade barn o hem till Ulrika på lite kaffe!!! :-)

1 juli 2009

Strax mvc kontroll....

min ordinarie bm har semester så jag ska träffa nån okänd idag men det ska väl bli bra det....tror lillan tryckt sig ner ännu mera för magen släpar i backen när jag går...;-)

Idag är det BEBISMÅNAD! japp, hela 12 dagar kvar till bf, detta börjar bli spännande.....
hade mycket sammandragningar igår under hela em, lite lugnare på kvällen. Ont i korsryggen i natt.....fast det rygg onda kom nog ifrån att jag dammsög o moppade hela huset igår.
Känns inte som det är på G inom det snaraste iaf.

Hör av mig efter bm besöket för uppdatering av läget!!!!


Såå...då var man hemma igen, jisses va varmt o svettigt det är!!!!
Allt bara fint hos bm, bebis djuuupt fixerad. Hade en annan bm idag då juanita har semester...
Tycker synd om barnen faktiskt som är på fritids o dagis idag...måste vara grishett, strax ska de hämtas o så hem o bada i poolen....