30 juni 2009

Min söta lilla badgroda



29 juni 2009

Gött man kan ha de då :-)







Sitter just nu ute i trädgården i bikini under vårt underbara svalkande träd. Det är tokvarmt ute men i skuggan av trädet är det helt underbart....
Laptopen på bordet o ett stort glas iskallt vatten....Mmmm.....just nu är det lugnt men alldeles strax brakar det loss när barnen kommer ut för dagens sista dopp i poolen....

Idag har jag haft ont under magen o de sammandragningar jag får svider o ilar rejält. Men än så länge lungt...däremot tycker jag magen sjunkit ännu mera o snart tappar jag den i backen ;-) Fy sjutton för att föda barn i denna värmen, hoppas på en liten svalare period när det är dags för oss...30 grader varmt behöver det ju inte vara direkt.....

Pannkaksfrukost i det gröna.


Hur gott är inte det? Sitter under körsbärsträdet och myser med pannkaksfrukost. Gissa om barnen är nöjda.

28 juni 2009

Det märks skillnad....

Ja på sammandragningarna alltså....ilar o gör ont när de kommer, oftast på kvällstid när jag slappnar av i soffan efter barnen lagt sig. Fast såklart....det närmar sig ju!! 15 dagar kvar idag!!
Haft det lite lugnare på nätterna med toabesöken....gött....däremot så svettas jag som en gris, får gå upp o dricka o tvätta av mig mitt i natten så såvärst mycket sömn blir det ju inte.

Solat o badat även idag, nu tar vi en paus inne....sen ett kvällsdopp innan middagen. Mikael är iväg idag hela dagen o kvällen med har "jouren" o alkoholförbud :-D

27 juni 2009

16 dagar kvar idag till beräknad förlossning, får passa på att svalka sig i poolen, lär inte blir mer bad denna sommar för mig....

Hoppas alla andra njuter lika gott som vi gjort idag...

Man måste ju vila lite efter bad och fika.


Kan man ha det bättre än såhär? Bad sol pool fika skugga och glada nöjda föräldrar och barn

Vi har det gott i poolen...



Playan i nol...lyxbarn!



Snygga tjejer i poolen.


Ser lite komiskt ut..

Mina fina sommartjejer.


Ida och maja redo för bad.

26 juni 2009

Idiot trött!!!

Somnade vid 23.30, kissat vid 01.30, 03.00, 04.00, 05.00 och 07.00 var dessutom helt vaken mellan 05-05.30.
Haft sammandragningar hela natten...inga onda men de höll mig ju vaken. URDRYGT!! så nu är ja trött kan jag lova. Och så lite gott illamående på detta då man inte sovit....Najs!

Får försöka vila nån gång på dagen idag, men det är ju fullspäckat schema idag...

I natt så kom jag iaf till insikt att jag MÅSTE börja packa BB-väskan under helgen så det ska jag göra.

kl är nu tidigt på morgonen o barnen är hungriga....ja det är ju bara att gå upp o göra frukost då...

Återkommer senare....

25 juni 2009

Man ska aldrig ropa hej....

Ja där fick jag för att jag skrev tidigare att det lugnat ner sig med sammandragningar....massor nu under kvällen som kändes rejält. Sammandragning + en bebis som samtidigt röjer runt gjorde att det kändes ordentligt. Aotch!!!

Bara hoppas de inte håller på i natt, vill gärna sova lite mellan kisserierna....

Vår stackars Ida har nog blivit förkyld :-( vaknade precis med torrhosta skruttan...lite snorigt idag under dagen....ja vad ska man säga....de har inte ens varit sjuka i år o är väldigt friska barn så en sommarförkylning får vi räkna med.....Hoppas det inte blir något långvarigt då det är varmt ute o vi vill ju gärna de ska kunna bada. Får hoppas Emma o Maja klarar sig o jag tänker INTE bli förkyld nu in i det sista....

Svettigt.....varmt....klibbigt....

Ja synd o klaga men det är inte roligt att vara höggravid med stödstrumpor....ja gravid eller inte spelar väl kanske ingen roll för det bekommer mig inte men dessa stödstrumpor som går upp till knäna blir jag GALEN på. Tänk dig själv när det är 25 grader varmt...du är svettig o måste ha på dig tjocka strumpor till knäna..som dessutom sitter åt. Bläääää!!!! Ja, har fått en början till ett åderbråck på ena benet o det vill jag INTE ha därav strumporna...

Nu är det lugna gatan i magen, knappt nån sammandragning alls....känns som allt är pausat. Men läser jag min graviditetsdagbok från när Maja var i magen så var det precis likadant i samma vecka så det verkar vara så det är helt enkelt för mig :-)
Fått köpt mig en amningsbh idag iaf o det sista på apoteket som kommer behövas. Så nu så....lite småpill med säng kvar sen så är jag nog redo. Det är ju med skäckblandad förtjusning man ser fram emot detta....

idag var det näst sista gången till simskolan...o Emma är superduktig, tagit massor med märken o idag var det guldgrodan hon tagit. Dykt från kanten sittandes o ståendes. Duktig tjej!!! imorogn är det sista gången o då är det klädsim o betalning av märken. Hon har även fått äran att bestämma morgondagens middag.

Imorgon är det extra blodprov för mig igen....

Nu ska jag slänga in mig i duschen, flyter bort snart....

24 juni 2009

Det är gott i kvällssolen...


Lite svalare nu på kvällen och det blåser gott. Nu vågar tom jag mig ut.

23 juni 2009

Ang provsvaret....

Pratat med läkaren i 2 omgångar idag....först läkaren från mvc som var helförbryllad o hade ingen aning om hur detta med tokvärdet kunde uppstå....sen ringde de från endokrin på sahlgrenska o kliade sig i huvudet de med. Värdet var lite bättre men alldeles för högt o de har ingen susning om varför det pendlar. De vill inte höja medicinen innan de vet vad det är frågan om så på fredag är det nya prover o utredning. Men läkaren försäkrade mig att bebis mår bra då den producerar eget sköldkörtelhormon nu o det bara är jag som tar stryk.

"bara jag" jo det är ju bra men jag vill ju att allt är ok när det väl sätter igång så jag inte redan är slutkörd rent fysiskt. Som tur är så mår jag inte dåligt iaf.

Idag har det tryckt på rejält, ilat o svidit....tror minsann hon skruvat sig längre ner...

Tjejerna hedin och mogren.


Här har det badats och fikats.

Magen vecka 37+0 dvs vecka 38 nu.



Korkat...

Jamen vem kom på att man ska vara vaken på nätterna när man är gravid? vilken korkat idé!
Det är ju då man ska sova eftersom det oftast blir mindre av den varan sen.
Vaddå härdas? har ju 3 barn sedan innan, man är färdighärdad sedan länge...

Varför kissar man varannan timme nätterna igenom när man inget dricker men på dagen kan det gå flera timmar?
Ja man blir inte klok på detta...
Stackars min älskade man, han sover på soffan han sedan ett par veckor tillbaka, snarkar ju så, såga timmer räcker inte för att beskriva oljudet som kommer ur honom. Totalt omöjligt för mig att sova när han ligger bredvid.
Men snart får han nog allt komma in för jag saknar honom...

Inte hört något från sjukhuset ännu, återkommer...........

22 juni 2009

Fick ett telefonsamtal som gjorde mig orolig....

I torsdags var jag till bm o tog bla strumaprover...

Idag ringde de från mvc o ville att jag skulle komma o ta "akutprover" då mitt prov inte alls var bra. Värdet var så knasigt så de vill dubbelkolla med ett blodprov till. Värdet ska ligga under 2,0 och jag hade 8,0. Känns inge bra alls o jag är jätteorolig. Imorgon ska de ringa från sjukhuset o meddela mig provresultat o hur vi går vidare. Hoppas hoppas provet var ett riktigt "måndagsexemplar" o var helt fel ute.


Idag är det 21 dagar kvar till beräknad förlossning!!!!

21 juni 2009

Javisst tand nummer två är borta. Ännu ett besök av tandfen inatt.


Ida tappat tand nummer 2.

Magen vecka 36+5



20 juni 2009

Så här rent och fint kan det vara.



Slitit som ett djur i emmas rum. Synd jag inte hade en före bild. Städat varenda låda, dammsugit, putsat fönster, röjt och organiserat. Pust!


23 dagar kvar idag!

Ja tänk.....23 dagar kvar till beräknad förlossning....

Maja kom ju 6dgr innan o tänker man så så är det VÄLDIGT nära nu.....MEN, kan ju lika gärna gå 3 veckor över tiden o då känns det inte lika nära längre....

Har massor att göra....ja ja,...vet att det är nu jag ska vila men hinner inte ju....Har 3 barns rum som måste städas, vill gärna hinna med en storstädning här hemma så när man kommer hem från BB så är det hyffsad ordning..städa kommer nog inte vara det första man vill göra när man kommer hem med en nyfödd.

Tror jag har världens dammigaste hem, ja det spelar ingen roll alltså om man dammat, ser likadant ut 2 dgr efter. Så himla trist o otacksamt...måste ha otroligt dålig luft eller nått här inne.

Nåja, får väl slita mig o dra mig mot Emmas rum med sopsäcken....

19 juni 2009

Det kommer bli kalasfint när det är klart.


Nu är sänglamporna uppe. Det saknas lister, fönsterbräda, gardin, överkast och väggord.

Trevlig midsommar!



18 juni 2009

Bm besök!

Japp, har en välmående bebis där inne, alla värden kanonfina.
Fixerad var hon oxå den lilla.....tro´t eller ej men bm tror det är en kille där inne :-D

17 juni 2009

Min stora tjej som simmar jätteduktigt.



Vi fikar medans vi väntar på emma.


Storasyster går på simskolan så under tiden är vi i lekparken och myser.

16 juni 2009

Magen v 36 + 0





info:

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

15 juni 2009

Väggen på gång att bli klar...



14 juni 2009

Nöjda tjejer och dagens vinst på liseberg.



Idag blir det Liseberg för hela slanten!

Vi hade ju tänkt åka till Liseberg nästa helg, midsommarhelgen men om det regnar då så blir det kort om tid innan bebis kommer. Sen blir det ju inte direkt lättare för mig ju närmare vi kommer ankomst. Så idag har de lovat uppehåll så vi åker dit. Mysigt att få göra lite extra för tjejerna nu innan lillasyster kommer o dessutom är det vår sista gång vi kan åka tillsammans nån attraktion, nästa gång blir det nån som får åka o nån som får gunga barnvagn :-D

Sovrummet är målat o klart! ikväll sätter vi tapet!!!! :-D

13 juni 2009

Min ida 5 år har tappat sin första tand.


Tänk så lycklig hon blev.

Nu är det grundmålat i sovrummet.



Datummässigt 1 månad kvar idag till bf!!!

japp, 13 juni idag o beräknad förlossning är 13 juli :-D

Nedräkning börjar................30dagar kvar!

Känns roligt men lite sorgligt då detta är vårt sista barn....man vill njuta in i det sista nu av magen, sparkarna o allt det där mysiga med att vara gravid....

Fortfarande känns det overkligt att det kommer en bebis hit..................SNART!!!!!

12 juni 2009

Den nya fondtapeten i närbild.



11 juni 2009

Yes! nu är färgen o fondtapeten här hemma...

Hade ju hittat en superfin fondtapet men priset visade sig vara allt för högt, 655:- rullen. AOTCH!!!
så jag fick välja mellan 2 alternativ:

1. Vänta tills vi har råd att köpa tapeten, för 1310:-!!! o ha ett halvfärdigt sovrum tills bebis kommer o inte veta när vi har möjlighet att göra klart.

2. Glömma den superfina tapeten o gå vidare o hitta något annat, dvs kunna göra färdigt tills bebis kommer o får ett fint o färdigt sovrum.

Hmm...valet föll på nr 2. men rackarns svårt när jag fallit för fondtapeten...
Men hittade en eller faktiskt 2st som det stod mellan, men valde en som kostade 1/3 av priset.
Blev inte de färger jag tänkt mig men är nöjd o det kommer nog bli kalasfint!!

Så i helgen ska vi börja måla o få se hur långt vi kommer....men det ska målas med en färg som heter Monaco mjuk, en ljus beige/vit färg. Tapeten ska upp vid huvudgaveln o täcka säng o sängbord. Sänglamporna upp + fönsterbräda. Sen har vi väggord som ska skrivas på väggen o nått mer fissel på ena långsidan av väggen sen klart. Färg o tapet är prio 1 så tar vi resten längs med vägen...

10 juni 2009

Den första skolavslutningen!

Emmas första skolavslutning....10 juni 2009.

Imorse var det bara att ställa sig o göra jordgubbstårta, pastasallad, städa o pynta inför em. Det hade bestämts att avslutningen skulle vara 16.30 på em så att flera föräldrar hade möjlighet att komma. Hämtade tjejerna från skolan o dagis o så hem o fixa det sista, hår, kläder osv....Farfar, Anci o farmor skulle oxå komma.

Det duggade lite lätt när vi kom till skolgården med sen ÖSTE det ner...tur tjejerna hade regnjackor o paraplyer. En kort avslutning på skolgården för att sedan avsluta gemensamt på Sörgården o till slut i varsinna klassrum. Eftersom vädret var som det var så blev avslutningen kortare än planerat o tur för oss för då kunde farfar o Anci o farmor vara kvar hemma hos oss en lite längre stund. Emma fick böcker av farmor o ett halsband av farfar o Anci.

Nu är ryggen trött då jag farit runt hela dagen, imorgon blir en slappardag o kaffe hos Ulrika., jajo...måste tvätta en maskin eller två oxå men det får bli på em....

Nu ska jag lägga fötterna i högläge o kika på film!

9 juni 2009

Ida på fotbolls träning.



Tjejerna hämtar andan..


De springer runt fotbolls plan för att det är roligt.

2 juni 2009

v. 34+0 idag, dvs v 35 :-)



Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

fetal development at 34 weeksOm du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.