30 mars 2009

V 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Magen vecka 24



19 mars 2009

Snart vet vi....

den 6:e april vet vi vem som bor i min mage, eller snarare vilket kön bebisen har.
Vi tror nog alla att det är en till tjej men det ska bli mysigt att få se h*n igen o veta säkert vem som kommer. :-)

Är i skrivande stund i v 24, var hos bm igår och allt var bara fint. Ligger över översta kurvan på sf måttet.

ikväll blir det MacDonalds, film o godis :-)

16 mars 2009

Oj va trött jag är........

I lördags morse så åkte jag och Annica med x2000 till Stockholm, vi var framme vid lunchtid och spenderade några timmar på stan, käkade lunch m.m. Sen tog vi tunnelbanan till Alvik där vi skulle bo på Scandic. Slappade en stund, gjorde oss i ordning sen bar det av igen in till stan för att käka en go middag på stan innan själva Melodifestivalfinalen skulle börja. Det blev 2 rätters med toast o fläskfile.

I Globen hade vi bra platser o mycket folk. Finalen var bra o spännande men inte var det rätt låt som vann inte, NOPE!! Hoppades på Måns, Sarah, Alcazar eller Heat.

Supertrötta trängdes vi med halva Stockholm på vägen till hotellet.
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...........

Sov en go natt sömn...hotellfrukost o sen en massa timmar på stan igen för lite shopping innan vi begav oss hemåt.

Nöjd med trött klev jag innanför dörren, barnen sov sedan länge så jag o mikael fick lite tid att uppdatera oss om vad vi gjort o vad som hänt i helgen.

Tack älskling för din fina o omtänksamma överraskning till mig!

9 mars 2009

I morgon är det 125 dagar kvar.....dvs 22+0

Tiden går, dagarna tickar o man närmar sig men ändå så är det så långt borta. I början på april ska vi på könsultraljud på barnmorskegruppen, spännande!!! eller kanske inte :-) skulle nog gissa att det bor en liten tjej i magen. Har köpt en babykorg på hjul och en bilbarnstol o lite småpryttlar till den lill*, blir väl lättare att förstå på så sätt att vi faktiskt ska få ett barn till. :D

7 mars 2009

Globen...here I come!!!


Min älskade make ringde hem häromdagen o överraskade mig totalt....
Han har fixat o trixat så jag o Annica ska åka till Stockholm nästa helg o se finalen i Melodifestivalen. Härligt!!!!

Han är snäll han, min gube :-D