31 juli 2007

5,5 års kontroll på bvc idag!

Jaha, då var Emma borttagen från systemet på Bvc. När de är 5,5 har de sin sista kontroll o kollar läget inför skolstart.
Man skulle veta hur en cirkel, triangel o fyrkant såg ut, rita en gubbe, räkna, skriva sitt namn osv....Sen fick hon en spruta. Nytt var att de fick även de vaccinet som man annars får när man är 10 år så det var en massa vaccin, bla polio, stelkramp o mässling. 121cm lång är vår tjej och 26,7 kg tung. Hon följer sin kurva o är långt över medel på längd för sin ålder.

En stor o duktig tjej!!!!

puss Emma, jag älskar dig!

Bushuset!


Bushuset!
Originally uploaded by zina3.

Här var det gottegrisar på rad.


Här var det gottegrisar på rad.
Originally uploaded by zina3.

Tro det eller ej...


Tro det eller ej...
Originally uploaded by zina3.
Men det är varmt idag. Riktigt varmt i solen så barnen får hålla sig undan lite de varmaste timmarna. Idag ska emma på sista besöket på bvc. Återkommer om hur det gick.

29 juli 2007

P29-07-07_13.24.jpg


P29-07-07_13.24.jpg
Originally uploaded by zina3.

På väg till kalas.


På väg till kalas.
Originally uploaded by zina3.

24 juli 2007

Titta!


Titta!
Originally uploaded by zina3.
Va fina blommorna fortfarande är som jag fick i fredags.

23 juli 2007

En heldag...


En heldag...
Originally uploaded by zina3.
Vi började dagen med att lämna emma hos faster där hon ska sova över i natt. Sen åkte mamma, pappa, ida och maja till åbybadet och badade och åkte vattenrutschbanor. Såhär nöjd är man när man badat och ätit på burger king!

21 juli 2007

Vilken latdag....

Efter vi konstaterat att det inte skulle bli strålande väder så satt vi rätt länge i morse och funderade vad vi skulle hitta på....*hmm* vi var sugna på bio men det gick inga hyffsade barnfilmer. Vi väntar till Shrek 3 kommer i slutet av Augusti då vi ska gå hela familjen, ev tillsammans med fam. Boström.
Hur som helst....*hm* vad göra? ärs....varför inte bara vara hemma o mysa vi är ju ute på äventyr mest hela tiden. Vi bestämde att barnen skulle få hyra film för en gång skull, knappast så det behövs då hela filmhyllan är fylld men lite skoj är det att få gå och välja själv i hyllorna. En film var och en påse godis var, men först lite flöt i form av pizza. Barnen åt pizza så det stod härliga till framför tv:n o efter det massor med godis....*ojoj* massa bus o skratt o lite gnäll o gråt men nu är det natten för de små. Mamma o pappa är rätt trötta de med :-)


Idag har jag haft det lite ledsamt, jag har städat ur min garderob, mycket gråt blev det oxå. Tog några tröjor från mamma och de luktar fortfarande henne trots tvätt. Hela min garderob luktar mamma!!! Så lite tårar och tröjsniff blev det oxå....konstaterade dock att jag behöver en trådback till för alla kläder.....

20 juli 2007

Min romantiska man


Min romantiska man
Originally uploaded by zina3.
Idag helt apropå kom min älskade man hem med en vacker blombukett. Rena bröllops buketten. Ett hjärta på kudden häromdagen och nu detta. Jag skulle tro att min man älskar mig! Fast tro och tro det vet jag att han gör. Älskar ju honom med.

19 juli 2007

Kärleks gest.........

Igår kväll när jag skulle lägga mig så slängde jag ett öga på sängen och såg att den var bäddad, öhhhh.....ja vi bäddar faktiskt sällan vår säng :-) Tänkte att nu har Mikael varit ordentlig....tänkte bara slänga mig ner på sängen utan att tända lampan men tur var väl det för mig att jag inte gjorde det för på kudden låg ett stort hjärta av gelé. Gulligt av min man!!

Jag gick ner o där satt han med ett megaflin o såg så lycklig ut över att överraskat mig. :-)

Mikael, jag älskar dig med!!!!!

18 juli 2007

Sandlåde lek


Sandlåde lek
Originally uploaded by zina3.

Barnen parkerar vid lekplatsen.


Barnen parkerar vid lekplatsen.
Originally uploaded by zina3.
Vi har det bra som har en lekplats utanför dörren och stora grönområden. Idag är mikel duktig och är till tippen medans jag är ute och leker med barnen. Mörka moln hänger över oss men så länge det inte regnar så...

17 juli 2007

Typisk svensk sommar?

Ja först fint väder, sedan blåst o regn, är det inte typisk svensk sommar så säg?
Det är inte kallt men heller inte badväder, förutom igår då då det var stekhett ute. En tjej från Aletråden har byggt drömparadiset med stor pool inte så långt härifrån. Hon hade Ale-träff med lunch o poolparty, hur underbart som helst!!!!!

Idag har vi varit ute med barnen på fm, Emma tränar på att lära sig cykla utan stödhjul, ida cyklar hur bra som helst på sin bmx och så lilla Maja på tre-hjulingen. det var riktigt trevligt och mysigt. Sen var vi i sandlådan o lekparken en stund innan det börjar regna så då blev det altanen som gällde. Vi har köpt två lektält med en tunnel mellan som de lekte med uppe på altanen medans det regnade, perfekt!!!

Nu kommer Annica, Tommy, Tiffany och Melanie på besök.....ha´re gött!!!!

16 juli 2007

Äntligen fint och varmt.


Äntligen fint och varmt.
Originally uploaded by zina3.

15 juli 2007

Då var första semesterveckan slut......mycket har hänt!

Förra fredagen var det svärfars årliga grillfest på marstrand, på söndagen Melanies dop och på måndagen åkte vi hem till Dalarna för att träffa mina syskon och nytillskottet Dalia.

Vi var där i 5 dagar och var även en tripp till Furuviks nöjespark. www.furuvik.se
Det var trevligt att träffa mina systrar igen, och särskilt mysigt att träffa Dalia såklart!!!!!
Vi var även till minneslunden där mamma och pappa ligger....det var välbehövligt men sorgligt....
Så svårt att förstå att man är föräldralös, vid 30 ska man inte förlorat bägge sina föräldrar....

Så kom vi hem från Dalarna och på kvällen upptäckte mikael att ena fönsterhissen på bilen var paj. *suck* ca 5.000-6.000kr skulle det kosta att laga den. Inte nog med det, vi skulle ju tvätta all tvätt vi hade med från dalarna och då luktade det kostit ur tvättmaskinen för att inte tala om vad det luktade från tvätten.....jaha....tvättmaskinen är ju ändå 9 år så det är väl dags tänkte jag. Grannen Joel rekommenderade oss att köra en tom maskin med citronsyra + 95grader för att göra rent o vips så luktade det gott igen. *PUST* Jag kan ju lugnt säga att vi inte har råd med bilreparation + tvättmaskin. nu återstår ju "bara" bilen......*vojne vojne* Pengarna vi lagt undan till firandet av 5-årig bröllopsdag då vi tänkt oss en weekend någonstans får gå till bilen :-(

14 juli 2007

Mmm...


Mmm...
Originally uploaded by zina3.
Det är gott med mat!

12 juli 2007

P12-07-07_20.43.jpg


P12-07-07_20.43.jpg
Originally uploaded by zina3.
Ett ljus för min älskade mamma och ett ljus för min älskade pappa. Jag älskar er!

Dalia


Dalia
Originally uploaded by zina3.

Tjejerna Hedin


Tjejerna Hedin
Originally uploaded by zina3.
Idag ska vi ha fest här uppe. Mina systrar och allas respektive och barn. Sammanlagt 13 personer. Äta god mat och umgås. Hoppas alla hemma i göteborg har det bra.

11 juli 2007

Vi var det lite lugnt.


Vi var det lite lugnt.
Originally uploaded by zina3.
Efter en härlig sovmorgon till åtta, så tar vi det lite lugnt. Barnen tittar på en film och om en timme ska vi åka till kupolen och shoppa lite, bla skor som vi alltid köper här. Billigt och bra! Efter det ska vi till minneslunden och lämna en blomma till min mamma och pappa.

10 juli 2007

P10-07-07_12.36.jpg


P10-07-07_12.36.jpg
Originally uploaded by zina3.

Nu är vi framme.


Nu är vi framme.
Originally uploaded by zina3.
Nu blir det en heldag i Furuvik.

9 juli 2007

Mosters gull...


Mosters gull...
Originally uploaded by zina3.
Äntligen fick vi då träffa lilla Dalia. Hon var jättesöt och oerhört snäll. Efter en lång dag åkte vi sedan och handlade mat och vidare till huset vi lånat. Full rulle på barnen och en aningen bråkigt vid nattning men annars har dagen varit bra. Imorgon om det är uppehåll så åker vi till Furuviks djur och nöjespark.

Paus i ludvika.


Paus i ludvika.
Originally uploaded by zina3.
Efter 6 Timmar i bilen är det mat på gång. Nu har vi fem mil kvar innan vi är hemma i borlänge.

8 juli 2007

GRATTIS till tjejerna Mogren!

Det gäller er alla 3 :-)

Grattis MELANIE på din dopdag idag, du är bedårande....

Grattis TIFFANY på din födelsedag i förskott, du är ett riktigt charmtroll

Grattis ANNICA på din födelsedag i förskott, du är en raring vännen, Tycker om dig!

Till Annica o Tommy önskar vi oxå Grattis på bröllopsdagen i förskott!!!!


Lika bra att gratta alla nu då vi troligtvis är utan dator i 1v när vi är i Dalarna, ha det gott alla!!!!

5 juli 2007

Den blomstertid nu kommer........

Ja vad hände med den? sommar, sommar och sol *lalalala* *öööhhh*
Imorgon är sista arbetsdagen innan denna semester, blandade känslor. Min hjärna har nog gått på semester för länge sen för jag är mest trött hela tiden. Men vem vill ha semester i ett regnigt Sverige? jag hade nog hellre jobbat o sparat mina semesterdagar. Vad ska man hitta på med barnen? klänningarna, poolen, solkräm, baddräkter ligger framme o ska packas ner inför Dalarna resan men skulle gissa att de bara tar onödig plats i resväskan. urs så negativ jag låter.....
Vi håller tummarna för fint väder helt enkelt!!! :-)

Lite strul eller snarare mycket strul efter mammas bouppteckning m.m...*suck* går inte in närmare på detta här men ibland vill man bara ge någon en smocka. *Grrrr*

idag då, ja idag blir det en angenäm arbetsdag. Börjar jobba 14.30 0 då blir vi hämtade och inskjutsade till Bergakungen för att se "Transformers" efter filmen så bär det av tillbaka till jobbet och avsluta sitt pass som slutar 20.00. Tur man har sånna arbetsdagar oxå :-) :-)

Ha en trevlig sommar alla som läser här!!