28 februari 2007

Snön vräker ner idag.


Snön vräker ner idag.
Originally uploaded by zina3.

24 februari 2007

Lördag....

Pappan och barnen lät mamman sova då hon ska jobba kvällen. När jag vaknade var alla puts väck, de hade varit och handlat samt köpt nya fiskar och nya räkor till akvariumet. På jobbet idag var det mysigt för jag och en brukare åkte in till Bergakungen och gick på bio. Vi såg "Arthur och Minimojerna", en kanonfilm!!!! Faktiskt jättebra. Bio samt Melodifestivalen på arbetstid känns ju inte direkt som att jobba. :-)

Jobbar dagpasset imorgon....Imorgon ska Mikael med alla 3 barn på kalas hos Ellen.

Fredag= Mysdag!

Igår när jag hämtade barnen från dagis så hade jag packat ner varm o´boy och tog med pulkorna. Vi gick till pulkabacken och åkte tillsammans, jättemysigt..svettigt oxå.....*pust* Rena träningspasset att släpa upp och åka ner....Självklart åkte jag med :-) När Mikael kom hem så gick vi in och började med kvällsmaten, taco´s!!!! *Mmmm* alla utom gottade sig utom Maja som inte tyckte det var speciellt märkvärdigt.

En trevlig o mysig dag blev det!

23 februari 2007

På väg till pulkabacken


På väg till pulkabacken
Originally uploaded by zina3.

20 februari 2007

Tisdags mys


Tisdags mys
Originally uploaded by zina3.

Snart mycket snart rinner bägaren över.......

ja, så känns det.....Upplever nog för första gången i mitt liv något som är så tungt så jag knappt orkar stå. Det har blivit för mycket helt enkelt.....upplever inte mig själv som en "svag" person men just nu är jag inte tapper. Vissa stunder så vill jag bara be alla att dra....

Är inte lagd åt det deprimerade hållet, då hade jag nog suttit inlåst nu.

Trots att Mikael alltid finns där i vått o torrt så hjälper det inte alltid, han kan inte hela mig just nu. Alltid vara käck o glad men kan säga att det orkar jag inte...är tom otrevlig på jobbet vilket chockar mig.

Det här med mamma o allting runtomkring, bråka, skitsnack o folk som betér sig som idioter....spyr på allt!

Nä....efter djupa dalar går det alltid uppåt sägs det.....Det tog ändå 31 år innan jag nådde en djup dal....mycket har jag varit med om med det här tar nog priset hittills.

15 februari 2007

Ja, hur går det nu då för barnen de små?

Ja, nu har det gått några dagar och det går verkligen hur bra som helst. Dock så är Maja busig o tror nog fortfarande det är lite av en lek att sova i samma rum som Ida.

Men, men....ska de dela rum får man räkna med bus, hyss och småfnissande vid sovdags. De sover gott och sover hela natten utan ett knyst. Dock blir det ju så att när den ena vaknar, vaknar ju den andre men det kanske är en vanesak. Skönt för mamma o pappa och ha sitt sovrum för sig själv iaf.



Vi har börjat läsa en stund innan sovdags o det är både mysigt och avslappnande. Visst läste vi även när maja var där inne men nu kan man ju även prata ostört.....:-)



Tacksam att vi har så duktiga tjejer som sover hela nätterna och äter bra, sköter sig på dagis o är friska. Maja har blivit så stor i maten, åt tex imorse 3 portioner flingor men yoghurt + en smörgås. Varken Ida eller Emma åt så mycket. Ja, nån "lättviktare" är hon knappast. Skönt att det finns lite att ta av om de blir sjuka.



Dessutom måste jag få skryta lite till, Maja är så otroligt duktig på att prata. Munnen går i ett och man förstår vad hon menar och vill. På dagis är de jätteimpade över hur frammåt hon är.

Men Emma var precis lika tidig och duktig så de följer nog samma linje de två.



Tänk så olika vi är som förälder, vissa orkar knappt med en...klagar konstant, en del har 8 barn utan att klaga. Hur många är det inte som tror att det är en rosa dröm men blir förfärade när de inser hur mycket jobb det är...Visst vi bråkar med våra barn men de är det bästa och viktigaste vi har och det finns ingen man älskar så mycket.



Stolt 3-barns mamma



14 februari 2007

Fina blommor av min man på alla hjärtans dag.


11 februari 2007

Lite smått o gott.........

Söndag och ännu en arbetsdag, det har varit min helg att jobba. Tur man har kul på jobbet iaf :-)
Igår efter jag jobbat åkte jag direkt till Annica, Tommy och Tiffany. Annica och Tommy skulle på Jill Johanssons konsert och jag skulle passa deras lilla tjej. Allt gick bara bra, men jag var trött när jag kom hem då jag jobbat hela dagen och endast hade sovit 4 timmar på natten. Dumt! så går det när man har annat för sig än att sova ;-)

Imorgon ska jag och tjejerna fixa där hemma och förbereda inför Majas flytt in i stora sovrummet. Av ren lathet har Maja blivit kvar inne hos oss men nu blir det växasäng och dela rum med storesyrran Ida. Det kommer nog bli toppenbra. Ska ta bort alla "Bebis" sakerna och göra iordning så de får plats med alla sina trilijoner leksaker. Sen blir det hårdhanskarna på för att fixa vårt sovrum. Vi har ju ännu inte fått det målat, ville först att Maja flyttat ut så vi har mer yta att arbeta på. Dock har vi inte bestämt oss för färg ännu....*hmm* "Nya" hallen uppe ska ju oxå målas och inredas....vi har lite att göra, bara pengarna som saknas....

Vi ska få nya grannar oxå, tyvärr flyttar de på nr 7. Ett par att våra bästa grannar som flyttar o blir grannar till Kicki och Henrik. Lite lustigt samanträffande. Trots våra förhoppningar så blev det inget ungt par med småbarn som skulle flytta in utan någon ensamstående med halvvuxna barn. *suck* Säkert jättetrevlig men det hade ju varit skoj med några mer småttingar i huset. I vår länga bor det bara "fyrtiotaggare" med stora barn.

Nu ska jag jobba lite oxå ;-))

Just ja, ska på bio nästa lördag....Jag o Mikael ska gå på nya "Hannibal". *Brrrrr*

8 februari 2007

Vackert väder och fåglarna kvittar.


6 februari 2007

Grattis Annelie och Peter till er prins!!!!

Ett gossebarn föddes i lördags den 3:e februari. Annelie är Mikaels kusin så Emma, Ida och Maja har fått en syssling. :-)

En hemsk, sorglig, tragisk helg till ända........

På fredagen lämnade vi våra tre raringar till
farmor/farfar/gudföräldrar, sedan åkte jag och mannen min upp till
Dalarna till min mammas begravning. Fy sjutton säger jag bara, denna
helgen har nästan knäckt en.....



Begravningen var fin men jobbig. Alla grät och mammas syskon från Finland hade kommit. Jag har inte träffat dem på 20 år så det kändes lite konstigt. Nu har man ett hålrum i sitt hjärta som aldrig kommer fyllas mera. Tänk att min mamma och pappa är döda!! obegripligt....jag känner mig så ung och nu finns ingen kvar. Jag och mina syskon har bara varandra o är nu de som är äldst i generation. Mamma som jag ringde till och kunde prata med allt om, vem ska jag nu ringa till?

Gråter varje dag o känner mig så maktlös...



Tyvärr är det lite gruff ang huset, pengar osv.....det ligger ett grått moln och fördunklar mammas ljusa minne. Känner mycket ilska och det är inget roligt alls.......



Tur jag har min älskade egna familj!!!!