30 december 2006

Jobbig avslutning på 2006..........

Önskar alla ett gott nytt år!



Själv åker jag imorgon förmiddag till mamma och tar farväl. Min syster, mammas man och mina 3 mostrar är hos henne så nu åker jag upp så vi kan avlasta o stödja varandra. Mamma vill inte vara ensam.



Jag hoppas innerligt att det inte blir plågsamt och långvarigt för henne, låt mamma somna in i lugn och ro. Låt henne dö i sömnen....Mamma, jag älskar dig!



28 december 2006

Urs...mitt hjärta blöder....

Pratade igår med min syster som meddelade att mamma blivit sämre och att hon varit där och hälsat på henne. Mamma har fått en kraftig infektion i kroppen som inget biter på. Dessutom har hon tappat rösten då tumören troligtvis även trycker på stämbanden....



Imorse ringde min syster igen och direkt det ringer så får jag ont i magen. De hade ringt från sjukhuset imorse om att hon var ännu sämre nu och andningen var ansträngd. De är där och vakar över henne nu....;-(

26 december 2006

Inte bara glada miner...........

Julen i all ära, barnen lyser och många skratt, mys, god mat och julklappar blir det. Idag var vi hos svärfar med fru ute på Marstrand på lucnh/middag. Jättegod mat. Dock var jag lite trött då jag jobbat natten och sovit endast 3 timmar innan vi var tvungna att åka. Sen nu i kväll blev de tinte så mycket sova av heller o ska klara att jobba denna natten men endast 5 timmar i bagaget...*lycka till* Zzzzzzzzzzzz............

Men varför inte bara glada miner???

Jo, medans jag sov hade min storasyser ringt....mamma har åkt in igen....det går illa detta och fort, lite för fort. Vi har bara vetat i 1 månad men hon är så drastiskt försämrad på denna korta tid. Hur lång tid hon har kvar vet ingen men det känns som om det kommer gå fort...hon orkar inte ens äta längre. Känner ingen hunger...är det kroppen som stänger av systemen? Vissa dagar känns inte så roliga då man hela tiden har detta i bakhuvudet, samtidigt ska man vara käck på jobbet o snäll mot sin man och sina barn. Stubinen har tyvärr blivit kortare....
Men, men....så är det.....livet kommer och går o vi tar oss igenom detta med. Glad att jag har min syster att vända mig till och Mikael som alltid finns vid min sida. Han är världens bästa man!

25 december 2006

Julen 2006 går mot sitt slut...

En mysig julafton hade vi, dagen började med att flickorna öppnade sina julstrumpor där de hade fått en varsinn tecknad film. De tittade storögt på granen där det var fullt med julklappar. Tomten kunde ju inte ta alla i sin säck så han va rpå natten och lämnade de flesta men han skulle komma igen på em och lämna flera. :-) vi åt julfrukost och kl 12 kom släkten med flera julklappar och det vankades julbord. *Mumma* Efter mycket mat o god dryck så började vi med julklapparna eftersom ingen av barnen var speciellt intresserad av Kalle och julklappsutdelningen brukar ta X antal timmar...*pust*

Vad barnen fick kan jag inte ens börja räkna upp, oändligt mycket saker iaf, som vanligt. Bara av mamma och pappa ca 15st var sen fick de av kusiner, kusinbarn, gammelmormor, farmor, farfar + fru, faster m familj. Vart ska vi göra av allt? vi som hade fullt innan.

Medans julklapparna öppnades så åts det godis o massa gott. Barnen somnade belåtna....

Idag var vi ut på en promenad och det var hur skönt som helst, en vända till lekparken blev det oxå innan vi gick in och värmde oss med glögg o pepparkakor samt varm O´boy till barnen. Nu är jag på jobbet och ska jobba inatt samt i morgon natt oxå. Imorgon bjuder svärfar med fru på middag ute på Marstrand. Få se om jag kan följa med, det var redan kl 13 och jag måste ju få sova lite oxå...(helst)

Ha en god juldag!

24 december 2006

God jul från barnen Hedin


God jul från barnen Hedin
Originally uploaded by zina3.

Nu är det jul, här i vårt hus........

Sitter här med färg i håret o borde gå och lägga mig, men ni vet hur det är...alla så måsten. Imorgon vid lunchtid kommer Anna, Martin, Arvid, Anci, Anders och Lena. Vi kommer äta julmat, se på kalle o sen vid 16 kommer tomten...alltid lika roligt att se barnens miner.



Ha en underbar jul.....

23 december 2006

GOD JUL ALLA!!!

En riktig god jul önskar jag alla!!!

18 december 2006

Flitig och frostar av frysen innan jul


Nu har fiskarna fått jul fint.


Nu har fiskarna fått jul fint.
Originally uploaded by zina3.

16 december 2006

Ännu en bild


Ännu en bild
Originally uploaded by zina3.

Vi har haft översvämning.


Vi har haft översvämning.
Originally uploaded by zina3.

Liten uppdatering...

Mamma har opererats igen och det var med nöd och näppe det gick vägen. *pust* Jag hade så ont i magen hela dagen i torsdags då hon genomgick ingreppet. När telefonen ringde och jag såg att det var hennes man blev jag alldeles skakis. Det hade gått bra. Pratade senare på kvällen med henne och hon kunde andas betydligt lättare......

Varit på mitt första riktiga möte på jobbet där jag blev varmt mottagen och gratulerad till tjänsten. Så from 1/1 2007 har jag en fast anställning. Jobbar just nu på den tjänsten fast på timme. Idag blev granen klädd där hemma, skickar en bild senare....

Annars är allt bara bra...alla mår fint och om 8 dgr är det jul.

Det har varit luciafirande på dagis, de var så söta så......

12 december 2006

Då är mamma på sjukhuset igen......

Hon är tyvärr sämre och kommer bli skickad till Örebro igen för operation. Eftersom hon har tumören i luftstrupen får hon ingen luft. De opererade in ett rör förra gången för att underlätta andningen och skuffa undan tumören lite men det har inte hjälpt så nu ska hon få ett längre rör.



Det jobbigaste i det hela är väl att hon måste opereras annars kommer hon kvävas och opereras hon så är risken stor att hon inte klarar operationen i sig.



*Ledsen*





Översvämning utan dess like..........

Jisses, igår hann jag bli riktigt rädd. Jag hade jobbat natt o sov när telefonen ringde. Det var Mikael som bad mig titta ut. Gissa om jag blev chockad!! utanför hade vi en sjö, man såg inte gräsmattan längre och det steg i rasande takt. Fick kasta mig ut till förrådet o börja rädda julklappar. Än så länge var det torrt där men vattnet steg så Mikael fick komma hem och tillsammans fick vi börja stapla allt i förrådet och få bort det mesta från golvet. Altanen övertäcktes och halva lyktstolpen var borta under vattenmassorna. Riktigt läskigt! Brandkåren var här och satte ut en pump utanför vårt hus. Men föga hjälpte det då då vattnet fylldes på snabbare än pumpen orkade pumpa. Vi började prata om att vaka under natten och bära upp möblerna på övervåningen om vattnet skulle komma in.



Vi hade tur!!!!! det slutade regna........Idag är allt vatten borta men det var inte långt borta att vi fått in det i huset. Flertalet grannar hade 20-30cm i förrådet. i vårt förråd var det knappt täckt på golvet.



Inne i Göteborg är det katastrofområde.

5 december 2006

Året närmar sig sitt slut.........

Vad har då hänt under året 2006:

* Jag fyllde STORA 30!
* Emma blev4, Ida 2, Maja 1 och Mikael 33.
* Började hos Collero (Jan-okt)
* Började på Klockarevägen.
* Var i Dalarna och firade min mamma som fyllde 60.
* Maja började dagis.
* Fick besked att mamma fått lungcancer.
* Fick den fasta tjänsten på Klockarevägen.

+ självklart en massa andra roliga saker. :0)

Min man är en toppenkille!

Igår fick jag besked att jag fick tjänsten jag sökt. *Glad*

När Mikael kom hem från jobbet hade han köpt med sig Asti Cinzano + en varsin Xider, julutgåvan. Sen blev det köttfärspaj och som avslutning chips med dipp + film. Han ville "fira" mig för att jag fått jobbet jag så hett ville ha. Han är go han. :0)



Börjar tjänsten den 1 januari 2007.

3 december 2006

1:a advent.

Då var advent här och julkänslan vill inte riktigt infinna sig. 8 plusgrader ute och regn. Ingen snö så långt ögat når....Idag ska de sista julklapparna inköpas. Emma och Ida är hos farmor och har bakat lussekatter samt pepparkakor så vi ska dit i em på fika efter shoppingen. Mikael var på pokerkväll igår så han är nog lagomt go. Han fick sova i idas rum och jisses vad det stank fylla o vitlök där inne. *yäck*



jag ska oxå passa på att lägga mig en stund nu när majsen sover......Ha en mysig advent!

1 december 2006

Majas 18 månaders kontroll avklarad.

Idag var det då dags för 18 månaders kontrollen. Tjejen klarade allt med bravur! pratade o tjattrade med läkaren som bara mös. En mycket framåt och smart tjej fick mamma höra så visst sträcker man på sig lite extra. (fast det visste vi ju redan)

Nu sprutar hon ord och bara denna vecka är det ägg och vatten som kan läggas till ordlistan. Hon kommer till diskbänken och pekar på skåpet med glasen och säger, -vatten! *urgulligt*

Siffrorna:

Längd: 88 cm
Vikt: 13,7 kg
huvud: 49

Spruta blev det oxå, MMR II

30 november 2006

En liten återkomst........

Ja krisen ja...den är mer aktuell om någonsin. För er som undrat så gäller det inte min och Mikaels familj utan min mamma. Fick ett chockbesked att mamma fått lungcancer och tillståndet är/har varit kritiskt. Hon vårdas nu hemma för att inte bli smittat av ngra infektioner men prognosen är tyvärr mörk och sorglig.

Mina dagar och nätter går åt att tänka på mamma o nog har det gråtits så det räcker en hel livstid om inte mer. Det mest sorgliga i det hela är att hon är nygift sedan augusti och skulle nu få leva lyckligt alla sina dagar med mannen hon älskar. Han finns hos henne 24h om dygnet vilket är en stor tröst.

*Älskar dig mamma*

21 november 2006

Kommer inte skriva på ett tag...

Vi har en kris i min familj så jag kommer inte skriva på ett tag. Återkommer.............

17 november 2006

TGIF :Thank God It´s friday!

Jihoooo...äntligen fredag fast jag ska ju jobba en liten stund på söndag oxå men ett roligt pass. 16.45-22.



Idag har vi försökt röja lite här hemma då vi har middagsgäster imorgon. Kicki, Henrik med barn kommer hit. Det ser vi fram emot. :0)



Ha en trevlig helg alla!





15 november 2006

Ida är nu "godkänd" som 2½ åring.

I Tisdags var vi på bvc för 2½ års kontroll. Hon fick namnge olika djur och deras läten. Peka ut kroppsdelar på en docka. Namnge olika föremål. Det mesta gick ut på att kolla språket och utvecklingen. Om hon förstår vad man säger o att hon kan prata meningar. Jojo...här snattras det ac bara farten. Med galans godkänd! Sen pratade vi lite om sömn, mat o blöjor. Ida var stolt och berättade att här minsann är det trosor som gäller. Allt är ju bra med vår goa tjej. Äter bra och sover från 19-06 utan att vakna. Torr på dagtid sedan i somras. Nästa koll vid 4 år.



Hon vägde 15,5 kg och var 93cm lång.



/>

Vår sångfågel.......


Nästa vecka blir vår "bebis" 18 månader, jisses va tiden gått fort.





Hon kommer bli släktens sångfågel för jisses va hon sjunger.
Riktigt fint oxå. Man hör precis vilken sång det är hon sjunger. Just
nu är det:





*ekorrn satt i granen


*imse vimse spindel


*blinka lilla stjärna


*en kulen natt


*i ett hus i skogens slut


*lilla snigel





m.m....så när hon sjunger o gör rörelserna till så smälter hjärtat. Fast när sången börjar 05.00 är man ju inte lika glad... :-)

12 november 2006

En trevlig och mysig lördag!

Imorse 07.15 klev Mikael ut genom dörren för att komma hem imorgon någongång....det är den årliga kyckligfotbollen som hägrade. Fotbollsturnering med barndomskamrater/bastu/alkohol och partaj på krogen.....*hmm*

En annan då?? jojo, där stod man med 3 griniga ungar som gnällde och dagen hade börjat underbar...........
Efter frukost lek o stoj så sov Maja och Ida sin vanliga middagssömn och sedan bar det iväg till Kungälv för att bada på Oasen tillsammans med farmor. Efter 1 timme i badet med ngra kallsupar osv så var barnen nöjda och belåtna. Väldigt trevligt och roligt.....

Sen tog vi hela konkarongen och åkte till MacDonald´s där middagen serverades. Farmor bjöd! Tack svärmor/farmor för maten. :-)

Sen hem och läsa saga, sätta på pyjamasar och i skrivande stund försöker jag få de två minsta att somna......

I allafall en mycket lyckad dag!



10 november 2006

Det funkade så nu kör vi :-)

Ja...låt mig tänka....vad har då hänt sedan sist? *hmmmm*

Vi har firat bröllopsdag, den 19 oktober hade vi varit gifta i 4 år. Den firades med middag på Balance o Bar. Jag fick en jättefin bukett av Mikael och han fick en bok som heter "Kärleksförklaring", funkar ungefär som barnens första bok, lite färdigtryckt text som man fyller i luckor + klistrar in fotografier. Jättefin och jag tror den var uppskattad. Den 20:e oktober blev Mikael 33år, det firades med tårta o presenter. Den 27 hade jag och Emma namnsdag samt lille Arvid (Annas pojk) blev 1 år. Av Mikael fick jag ett jättefint halsband med ett hjärta i namnsdagspresent. Den 28 firades Arvid med pompa o ståt i Lerum med släkten från bägge sidorna på besök.

Första november kom kylan och första snön!!!!! på dagen två år år sedan vår älskade katt Lukas lämnade oss.

Dagarna går, ingen aning om vart de tar vägen...Mikael och jag jobbar för fullt, barnen går på dagis och mellan varven försöker vi få ordning här hemma. Nu har det iaf inhandlats en tavla i vardagsrummet samt nytt sofföverdrag.

Denna vecka har jag haft fullt upp. Jobbade kväll i mån, tis ledig fast möte på jobbet. Ons och tors jobba dag och fre-lörd-sön natt. Pust! jag är redan trött o har hela helgen kvar att jobba........

Igår var jag dessutom på anställningsintervju ang den fasta tjänsten. Hoppas det gick bra. Vet ju inte riktigt vad de är ute efter....tydligen en del som ska på intervju men jag skulle få besked innan nov är slut.

Det har säkert hänt en hel del mer saker men just nu måste jag kolla till barnen...

Tjolahopp!!!!

Längesen sist men..........

Har försökt skriva många gånger o lååångt och bloggen ballade ur så texten kom inte med så nu har jag gjort ett uppehåll och hoppas bloggen funkar igen. Gör en det? *Testing*

16 oktober 2006

Ute och leker.


Ute och leker.
Originally uploaded by zina3.

12 oktober 2006

En sorgens dag! ;-(

Idag den 12 oktober är min älskade pappas födelsedag.

Tyvärr är han död och varit sedan 23 januari 2000.

Det känns fortfarande konstigt att han inte finns längre, att man inte kan ringa honom. Jag har fortfarande inte raderat hans nummer från min mobil. Kan helt enkelt inte göra det....
Tur man har sitt minne...
Han var iaf världens bästa pappa :-) snäll o glad och ställde alltid upp, oavsett.
Inte trodde jag att jag skulle bli "föräldralös" vid 25 och tyvärr har ju Emma, Ida och Maja ingen morfar, ingen de har träffat åtminstonde.
Idag ska vi tända ljus och ställa fram hans kort på bordet.

*Älskar dig pappa*

9 oktober 2006

Maja leker prinsessa.


Maja leker prinsessa.
Originally uploaded by zina3.

8 oktober 2006

Liseberg inställt.....Emma magsjuk.

Hade ju planerat att vi skulle på Liseberg idag, det är sista dagen de har öppet och vi hade en del biljetter kvar. Tänkte låta barnen åka av sig det sista.....men icke sa nicke. "Nån" ville inte att vi skulle åka dit idag....

Emma vaknade 04.00 och var dålig i magen + spydde. Nu under dagen har hon fått feber oxå. Stackarn! så det bidde ingen Liseberg för oss....vi pular hemma istället. :-)

Håller tummarna att vi klarar oss från magsjukan.

Igår var det Colleroparty, känns sorgligt att jag ska sluta där. Tycker ju det är jättekul men kan inte dubbelarbeta. Skulle jag ha kvar collero innebär det att jobba VARJE helg.

Just ja....spännande nyheter.....håll i er.........................

Klockarevägen där jag nu jobbat sen april har lagt ut en tjänst. Jag bara MÅSTE få den tjänsten så håll alla tummar o tår ni har. Trivs ju jättebra där och det tar 10 min med cykeln att ta sig till jobbet. *idealiskt*

Tjänsten är på kombinerad dag/kväll/natt. Det enda som egentligen är emot mig är att om nån från kommunen som är LASAD söker, då går den före mig oavsett.

Det som talar för mig är att jag har rätt utbildning och erfarenhet och redan jobbar där. Men ,men.......så alla LASADE i Ale kommun, håll er undan!!!!!

I slutet av månaden bestäms det vem som får jobbet.   

*wish me luck*

4 oktober 2006

Ena lite pömsig..

Jotack, lite trött är jag allt. Jobbat mån-tis natt och har sammanlagt sovit 9 timmar på två dagar. Ikväll blir det lugn kväll men film och tidig läggning. Ledig tors då vi ska på "Aletrådens" fikaträff. Ett stort gäng mammor med barn som bor i Ale kommun som träffas o fikar eller går ut o äter middag tillsammans. Trevligt värre. På fredag ska jag jobba 7-15.30 sen på lördag blir det Collero.  Skulle egentligen jobbat Collero fre kväll med men det blev inställt (tacksam).

Idag har barnens faster varit här en snabbis, uppskattat av barnen!!!

Ha de gött alla!!!

3 oktober 2006

Det finaste man har sätter man på bordet.

Maja är expert på att klättra. Att ta sig upp på köks bordet är hur enkelt som helst. Maja Tarzan Hedin.

1 oktober 2006

Ännu en helg som tagit slut.......

Tja....nu var helgen över för denna gången. Jag jobbade för Collero i lördags och imorse var jag, Maja, Annica och Tiffany på oasen och badade. Maja var trött när vi kom hem och sov som en stock i 2 timmar och 45 minuter. När hon vaknade åkte vi till farmor och där bjöds det på middag. Trevligt!

Såg ni korten på Idas hår....så ser hennes superkrull ut när man borstat ut håret. Rena lejonmanen!!!!!!

*minisimba*

Vi har köpt soffa, det bidde en klippan soffa, naturfärgad än så länge då vi inte riktigt har bestämt vilken färg vi ska ha på överdraget. Troligtvis röd!!! sen blev det även en fotölj, Poäng från Ikea med tillhörande fotpall.

Imorgon o på tis är det natt jobb som gäller....

Ha det gött!

Ida med volym


Ida med volym
Originally uploaded by zina3.

Ida med sitt fluffiga hår


Ida med sitt fluffiga hår
Originally uploaded by zina3.

29 september 2006

Söta tjejer i soffan


Söta tjejer i soffan
Originally uploaded by zina3.

Det blir tjusigt med valv.


Det blir tjusigt med valv.
Originally uploaded by zina3.

27 september 2006

Har varit riktigt krasslig...

Har ju i flera veckor känt att jag har en förkylning i kroppen som liksom inte vill ut riktigt men förra veckan fick jag så jag teg. Det började i torsdags med att jag kände mig yr o konstig. På kvällen hade jag stegring på tempen och kände mig väldigt hängig. Hade frossa hela natten och sov nästan ingenting. På morgonen hade jag 39 grader i temp. Jag som sällan har feber!!!! mådde illa, yr o täppt i bihålorna. Låg i sängen hela dagen och sov till och från. Under natten tilltog illamåendet och på lördag kom jag inte ens upp ur sängen istället fick jag tillbringa dagen med huvudet i en hink bredvid sängen. Spydde som en gris! *urk* Tror att jag hade en infektion som satte sig på balansen eftersom jag spydde o mådde illa samt yrsel direkt jag rörde mig. Idag, onsdag är min första helt feberfria dag sedan i torsdags o jag mår hyffsat. Dock har jag fortfarande förkylning i kroppen.
Nu måste jag jobba!

24 september 2006

Det nya golvet


Det nya golvet
Originally uploaded by zina3.

19 september 2006

vad har då hänt sedan sist?

Tja, vi målar o fixar för fullt i nya vardagsrummet. Soffvalet och fotöljvalet är nästintill klart. Golvet ska vi försöka börja med i helgen. Det känns bra och är fortfarande roligt. Tv:n sitter numera på sin "rätta" plats på väggen.

Förra veckan var jag och Emma samt Ida på cirkus här i Nol. 3:e året irad o barnen skötte sig exemplariskt. Sent blev det dock, vi var hemma 21.30. Men cirkus, godis, popcorn och festis gjorde kvällen riktigt mysig. Annars så jobbar jag o sliter. Funderar starkt på att avsäga mig Collero då jag inte kan dubbelarbeta, eller kan o kan....snarare vill jag ha lite tid över för familjen oxå. Dock har collero pengarna varit jättebra att ha. Våra extra fickpengar som gjort att vi kunnat renoverat m.m. Vi får se....har fullspäckat schema på Klockarevägen fram till 3dec.

10 september 2006

Sakta men säkert......

Börjar vårt "nya" hem ta form. Hallen är nästintill klar. Fattas hängare och taklist. Igår kväll målade jag fondväggen där tv:n ska hänga. Den måste väl målas 1-2ggr till sen så sätter vi upp tv:n där o då kan vi börja med resten av vardagsrummet. Vi har iaf bestämt oss för färg. Färgen i hallen är grå/lila och heter nepal mörk. Fondväggen är mellangrå och heter nepal medium och resten av rummet blir nepal ljus, nån blandning av äggskal/benvit. Ska bli spännande att se hur inredningsdetaljerna kommer ge rummet liv. Annars så jobbar jag o Mikael är alldeles strax med allt vad panel heter. Han satte upp fodren igår och ska måla dem idag. Om 2 timmar ska jag hem o nana sen blir det pyssla av i hemmet. Grilla ska vi dessutom göra, känns som evigheter sen sist. Riktigt vackert höstväder ute, varmt men lite kyla i luften.

Ha det gott alla.....kommer ta kort imorgon så ni kan tjuvkika lite hur det går för oss. Bloggbilderna har inte funkat på sistonde men hoppas det löst sig.

***Sabina***

6 september 2006

Ullared tur o retur........

Sååå....då är man på jobbet igen, ja...ibland känns det som man inte gör annat än jobbar. Av 10 nätter jobbar jag 7. Idag då, efter fått sovit 2 timmar inatt så bar det iväg till Ullared, dvs Gekås!!!! Oj,OJ,Oj....har ni inte varit där så åk!!! shopping-galningarnas paradis.....ja paradiset för alla som gillar att handla o fynda. 8600:- fattigare kom vi därifrån men hade då handlat juklappar o kläder till hela familjen. Emma är ju den av barnen som behöver kläder, hon växer så man hör när det knakar vilket också innebär en hel del växvärk just nu från henne sida *stackare*
Men vi hittade lite nytt o större till henne + täckbyxor o täckjacka som hon kommer behöva i höst/vinter. Vi är nöjda trots att vi inte kunde hitta alla julklappar.

Hem snabbt och vid 16.30 fick jag lägga mig då jag skulle jobba extra denna natten. Skulle egentligen behövt denna natten hemma och fått sovit ordentligt men -icke sa nicke. Nästa arbetspass blir fre-lö-sön natt. *PUST*

Tur det är roligt på jobbet o jag trivs kanon!!! :0)

3 september 2006

Trötteli trött..

Jo jo, min tredje natt kommer bli en trött sådan, sovit dåligt hemma och känner av en förkylning i kroppen som inte vill bryta ut. Dessutom så har man det där som bara tjejer har 1 gång i månaden. Visst!!! man ligger på topp!!! :0))

Imorgon är det arbetsdag för Mikael, sovdag för mig o dagisdags för barnen.

Vad har hänt mer då...tjaa, hallen blir allt närmare klar o det blir verkligen jättefint. *Nöjd* Ska bli roligt att ta tag i vardagsrummet o fixa ordning där. Vi funderar fortfarande på soffköpet vad det ska bli men det får nog bli en tur till Ikea.

2 september 2006

*Kärlekskrank*

Mikael!

Efter 6 år tillsammans, 4 år som gifta och 3 barn senare så växer kärleken fortfarande. Jag älskar dig och hela dig. Din humor, våra galna kvällar då vi skrattar så vi gråter, alla tokigheter o upptåg. DU är en riktig gobit.
Mitt ögongodis!!!

Tänk att man kan trivas så med någon..ha så roligt och prata så mycket om allt och inget.

Du har mitt hjärta.

*putt*

1 september 2006

Då var helg igen......

Och i vanlig ordning ska man jobba.....fre-lör-sön natt.
Det har varit lite halvkrassligt här, nån förkylning på G som inte riktigt vill bryta ut verkar det som. Ingen vägning för mig denna vecka då vågen inte fungerar. :0( men har ju skött mig så det bordw ju vara bra resultat. Igår var vi iväg en sväng till Ulrika, Ellen och Sebbe. Vi fikade o åt middag där + var ute i lekparken. Trevligt!! idag har barnen varit på dagis mellan 7-11.30 då jag måste få sova en stund när jag ska jobba natt. Nu i em ska vi storhandla.....

28 augusti 2006

Haft dundrande huvudvärk hela natten....

så ont i huvudet så jag mått illa o kräktes lite lätt imorse *Bläääää* inte hjälper det med tablett heller :(( Mikael jobbar halvdag för att avlasta lite. Barnen är lediga från dagis.

NU är iaf hallen färdigmålad o det blev faktiskt sk*tsnyggt!!! syns lite dåligt men finns att kika lite under "heddes hörna"

Svärfar o Anci har varit här idag på besök. Trevligt!

26 augusti 2006

Min romantiska man.......

Helt apropå kom Mikael hem igår från jobbet och hade med sig paket......till mig!!! jaaa ni.....

Jag dricker mycket te och den ena presenten var en stor jättefin tekopp med tillhörande fat. På koppen stod det "Sweetie" (Sötnos) sen fick jag skålar att ha diverse snacks eller småpryttlar i. På dem stod det "I love you"..den sista presenten var en nyckelring där det stod " I love y". Gulligt va?!

:0)))

Idag var vi till Lerum och firade att svärmor fyllt år och att Mikaels kusinman Peter fylle rår på tisdag. Grattis till dem!!!
God kycklignsallad o tårta bidde det. Sen när vi kom hem så målade jag hallen och nu ska jag jobba, Collero!!!!

Ha det gött alla o hoppas ni har en toppen helg :0)

24 augusti 2006

Så här går det när man leker på dagis


23 augusti 2006

Onsdags kul


Onsdags kul
Originally uploaded by zina3.

Onsdags kul


Onsdags kul
Originally uploaded by zina3.

Tur man har städ hjälp.


Tur man har städ hjälp.
Originally uploaded by zina3.

Vikt resultat m.m.......

Glömde ju väga  mig i måndags men nu är det gjort...så totalt på 3v som jag nu ätit Vk-mat så har jag gått ner 4,6kg. Detta utan motion :0))

Eftersom renoveringen tar mycket tid och den måste göras när barnen lagt sig sig o vi vill bli klara så blir det att vi jobbar hemma på den tiden vi skulle träna men just nu får det vara så. På tors kväll ska jag iaf träna med Annelie på Sportlife. Sen på lör fm ska jag på body jam på Sportlife. *Jihoooo*

Just ja, är fullbokat hela september nu med jobb, natt + dag + collero. Blir att jobba mer än jag någonsin gjort...ska för skoj skull räkna ut hur många timmar det blir.

Nu ska jag hämta mina söta gryn från dagis.

Ha det gött alla!!!!

( Stort grattis till min goa vän Annica)

21 augusti 2006

Helgen över.........

Japp, då var det måndag igen då. Jobbade collero i lördags, kul! sen inatt på nattjobbet. Är där i skrivande stund. Idag är den riktiga dagisstarten för tjejerna. Mikael lämnar dem vid 07.00 och jag hämtar dem vid 15.00 efter jag sovit o gjort ett ärende till arbetsförmedlingen.

I lördags var Mikael duktig och lade klinkers i hallen, blev jättefint. Igår, söndag var vi till Biltema, tapetgalleriet och Hornbach för att kolla in färg. Vi köpte färg till Köket, färgen heter Savann. Hallen är vi inte 100% säker på ännu vilken färg det blir o till vardagsrummet får vi köpa nu i veckan. Vi har satt easy cover i hallen så nu gäller det att vara överens om färg o sen börja. Köpte även foder o dekorationsklossar till entren mellan hall o v.rum.

Blev en liten fisk oxå med i inköpet..en albino nasistrus. (sugfisk, algätare)

På Backaplan träffade vi även, Marie, Marcus, Edvin, Elliot och Peter och Annelie med bebisen i magen. Kul! nu börjar det då synas ordentligt på Annelie, halvvägs är hon oxå.....*spännande*

Nähä..om 1h får jag åka hem o sova *Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz*

*måste jobba oxå*

16 augusti 2006

Snabbvisit!

Vi håller ju på och byter till Ip telefoni hemma och bredbandsbolaget har fixat till det så käckt att vi inte har bredband för tillfället så nu surfar vi på ett seeeegt modem. *blä*

Så uppdateringarna sker mer sällan kan jag ju informera om. Om ni nu inte märkt det!
Sen sist så....

Maja är inne på sin 2:a inskolningsvecka, både ätit och sovit på dagis och det går alldeles perfekt. *Skönt* Min andra natt inatt och min näst sista innan sommarschemat är över. Trist. Men har ngra nätter kvar att göra utöver schemat.
Hemma har vi nu tagit tag i innerenoveringen och fixat klart för valvet. Väggarna och golven kvar.

Ha det gott så återkommer jag vid tillfälle....

Just ja,

Vk resultat: -3,6 kg på 2v.

10 augusti 2006

Dagisstart för Maja.....

jaa, då har Maja gått 2 dgr på dagis, eller snarare två inskolningsdagar. Första dagen var jag med och andra Mikael. Änså länge har hon bara varit där 1 timme per dag men imorgon ökas det till 2.

Första dagen skulle man aktivt leka med henne där men jag såg knappt röken av henne. Leka med mamma???? varför??? det finns ju annat roligt att göra. Maja verkar hittills vara ett riktigt dagisbarn. Vill springa in innan man ens hunnit ta av sig skorna och struntar fullkomligt i mamma och pappa. Här ska lekas!

Verkar som det kommer gå galant men hon är oas van med mycket barn, dels sina egna syskon dels andra barn som hon träffat regelbundet sedan dag 1. Sen är hon van med andra främmande vuxna och nya miljöer. Det underlättar en hel del ska jag säga när ens barn är barnvan och framför allt van med mycket barn o höga ljud. Mycket stoj o höga ljud kommer det bli med 16 i barngruppen.

Måste skryta om hur otroligt duktig hon är, ni kommer knappt tro mig. Idag när vi ätit mellis så tar maja sin tallrik och går o ställer den på diskbänken. Är man klar ställer man tallriken på diskbänken, så det så. Det gör ju Ida o Emma. Innan maten så går hon till handfatet, tar fram pallen o sträcker sig...njaa...hon når ju inte fram till vattnet ännu men ber man henne tvätta händerna vet hon precis vad hon ska göra och vart. Hon är så klok så. Frågar man henne om hon vill ha mer mjölk vid matbordet så säger hon.
-ja, nickar o sträcker fram glaset.
När hon är klar, ger hon mig tallriken. Frågar jag om hon vill ha mer mat, skakar hon på hvuvdet. Så ja o nej är hon då helt klar med. Häromdagen kom hon gåendes med en dvd film, ger filmen till mig o när jag frågar om hon vill se den så säger hon
-ja, nickar o springer till soffan där hon sätter sig redo. Ibland känns hon så mycket äldre än sina 14 ½ månad.

Emma och Ida går oxå på dagis nu, men endast samma tider som Majas inskolningstider, så får det bli nu i 2v innan alla 3 kommer gå på riktigt schema.

När jag jobbat natt kommer då gå: 07-14.30
När jag ska jobba natt: 07-11.30
När jag är ledig är de lediga.

Sov gott...........en annan jobbar juh!!!

8 augusti 2006

Maja latar sig i värmen


Maja latar sig i värmen
Originally uploaded by zina3.

Hemma hos ellen o sebbe


Hemma hos ellen o sebbe
Originally uploaded by zina3.

På väg till dagis


På väg till dagis
Originally uploaded by zina3.

7 augusti 2006

Vk rapport + första dagisdagen.

Vägningen imorse gick finfint. -2,0 kg på 1v.

Emma och Ida var första dagen på dagis på över 2 månader. Ida var ju lite lessen men det gick snabbt över, Emma sprang in och var överlycklig att vara tillbaka. Jag och Maja hämtade dem kl 15 och var i lekparken 1 ½ timme.

Imorgon ska Maja skolas in, hennes första dag på dagis. *Spännande*  Hon är ju van med barn o väldigt social så det ska bli kul att se hennes reaktion. Bara 1 timme imorgon och sen bär det iväg med alla 3 till Ulrika, Ellen och Sebastian med lek och bad.

Gick av mitt helgpass imorgse 07.15 och jobbar nästa gång på ons-tors- samt collero på lördag.


Ha det gott/  Sabina ner -2 av 20

6 augusti 2006

I morgon är det dags att ställa sig på plankan....

dvs vågen efter 1v med Viktklubbs matsedel. Har skött mig exemplariskt och inte fallit för frestelser. Det enda det blivit brist på är väl motionen.

Jag kommer bli nöjd oavsett resultatet då jag vet att jag ätit med "huvudet". Det är rätt kul att hålla koll på kalorierna, om inte annat så lär man sig mycket.

Inatt är 3:e natten i rad, är ledig mån/tis sen jobbar jag ons/tors igen. Nästa helg är det Collero för hela slanten. Imorgon är det återigen dags för dagis för Emma och Ida, de har varit ledig sen början av juni. På tisdag är det Maja som börjar sin inskolning. *Lilla plutt* tror det kommer gå alldeles utmärkt och hon börjar bli så pass aktiv så det blir nog bara roligt. MEN...jobbigt för mamma och pappa, iaf mamma som har ett blödigt hjärta. Helt ärligt tycker jag det är alldeles för tidigt att börja vid 15 månader men det tyckte jag om Emma oxå som började när hon var 19 månader. Åldern spelar nog mindre roll, det är detta med att lämna nått man älskar över allt annat till någon annan. Det sägs ju vara betydligt svårare när de är runt 1,5 år. Ja,ja....vi har ju inget val. Till att börja med så kommer de gå alla 3
07-14.

Ha det gott o sov så sött.........

5 augusti 2006

Lite smått o gott......

Dåså, då sitter man återigen på jobbet, ska jobba hela helgen. Dvs fre-lö-sön natt. I veckan har det varit brist på sömn och för första gången är jag trött när jag jobbar. Inte blir det mycket sova av idag heller då jag ska promenera hem och Mikael måste till tippen innan de stänger 15.00. Kul!!! Får väl hoppas jag får sova 5 timmar iaf. Med Vk går det bra, har lagat mat enligt deras recept hela veckan. Passar på att gå till jobbet istället för att ta bilen eller cykla. *Skönt*

Den 27/8 är det familjedag med bla mora träsk i Alafors, furulundsparken. Vi hoppas vi kan gå. Vi såg ju Mora träsk i våras men barnen lär ju knappast klaga.

Ha en underbar lördag!

3 augusti 2006

Torsdagskul!


Torsdagskul!
Originally uploaded by zina3.

1 augusti 2006

Kolla in mitt armband


Kolla in mitt armband
Originally uploaded by zina3.

Vk start idag!!

Nej nu jädrar så är det fart på fläsket igen. Viktklubbs start igen. Vi börjar med Vk mat och motion innan vi registrerar ny medlemsskap, kostar ju en slant. Längtar efter att få komma igång med träningen igen. Cyklade till jobbet idag, alltid nått! hann inte gå då Anna o Martin kommer imorgon bitti och tar barnen så jag måste snabbt hem. Nu ska jag jobba lite!

Sov sött!

31 juli 2006

Prov


Prov
Originally uploaded by sabina_hedin.
Skickar en testbild för att se om det funkar att skicka upp bilderna.

SENASTE NYTT!!!!

Jihoo, nu ska även jag ta bilder med min mobil och skicka till bloggen, kul va??!!
För den som inte vet så har Mikael bilder på sin blogg under "heddes hörna".

Just ja, har en ny mobil oxå. Köpte en i Borlänge, en rosa/vit Lg telefon. Den sista i affären i Sverige enligt säljare. En LG U880. Mikael har en likadan med helt silverfärgad.

30 juli 2006

Utökade nätter......

just ja, chefen ringde o frågade om jag ville jobba natt i 3v till....dvs v 36 ut. Ja tack sa jag. :0)

Sista dagen på semestern...

För Mikael iaf, jag har ju jobbat hela sommaren men haft "lillsemester" denna vecka. Nu har gubben min varit hemma i 4½ månad, föräldraledig + semester. Jag skulle gissa att det blir liiiite skönt att börja jobba så man kommer in i alla fasta rutiner igen. Imorgon måndag kör vi igång med Vk igen. Betydligt lättare när barnen går på dagis och dagarna går på rutin och schema. Ska bli skönt att komma igång med träningen igen. Längtar till höst-starten på Sportlife, de ska börja med ett danspass som låter hur kul som helst.

Ja, hur "firar" vi då denna sista semesterdag....Jag tar hand om barnen och Mikael målar panel, kul!!! :/
Ev blir det en tur till Liseberg i eftermiddag för att hitta på något skoj.

Just ja, ett mörkt moln har äntligen löst upp sig....Allt ordnar sig till slut. Vi hade ju ett litet bekymmer ang Emma, ida och Maja ang dagis. Maja får ju inte börja förren nästa tisdag den 8/8 med Ida och Emma har plats på Änggårdens förskola nu i veckan som kommer. Eftersom både jag och Mikael jobbar så måste nån ta barnen och det är ju lättare att hitta barnvakt åt enbart Maja än åt alla 3 så vi hade bestämt oss för att emma och ida skulle gå på dagis. MEN..nu har de aldrig varit på änggården o känner varken personal eller barn och enligt nolhagen så skulle det vara personal från dem där. MEN...nu visade det sig att det inte kommer vara personal från nolhagen där. Med Emma skulle det väl gå, hon är ju så pass stor men Ida då? hon behöver ju nån trygghet. Men nu har vi löst det som så. Måndag ska jag jobba natt men tar barnen, jag får gå minus på sömn den dagen. Tisdag, hjälper Anna och Martin oss och passar alla 3, jag har jobbat natt. Ons, jag har jobbat natt så Mikael är hemma och jobbar em, kväll. Tors är jag ledig och fre jobbar jag natt men får gå minus på sömn. PUST!!!! sen jobbar jag hela helgen men då är ju Mikael hemma.....

Huset då, hur går det?

Bara fint faktiskt. Panelen är färdigspikat och målad. Nu är det bara fodren till fönstren som ska sättas upp och bläcket till fönstren. Sen blir det att ta tag i projekt hall/vardagsrum igen. Ska bli kul. Efter det, vårt sovrum ska bli klart och Emmas rum målat o fixat och till sist badrummet nere måste renoveras.

Att renovera och fixa:

* Hall/vardagsrum, byta golv, målas och fixas.
* mamma och pappas rum, spacklas o målas..
* Emmas rum, målas och fixas.
* lilla toan nere, målas, byta golv och fixas.
* grovkök, målas och fixas.

Vill man jobba finns det att göra.....

Fattar inte att folk orkar kommentera, -Har ni inte gjort klart där ännu? -ska ni börja på ett nytt projekt, gör man inte klart först?
osv osv......

Det är väl upp till oss att bo på byggarbetsplatsen om vi vill? Klart kommer det att bli och det är bara vi som sätter gränsen för när vi tycker det ska bli klart.  Roligt är det iaf, och bra blir det, så det så...............

28 juli 2006

Hemma från Dalarna...

japp, nu har vi varit på semester i min hemtrakt Borlänge i Dalarna. Vi åkte i söndags, det tar ca 6 timmar med bilen. I lördags hade Mikael köpt en dvd spelare till bilen, vad hade vi gjort utan den? En klar hit!
Barnen var lugna o städade i några timmar sen var det dags att stanna och fika. Vi stannade vid en jättefin rastplats vid en sjö. Varmt och hett, tacka vet jag klimatanläggningen i bilen. Vid 20.30 på kvällen var vi framme, vi skulle bo hos min lillasyster Mio. På måndagen bar det iväg till Kupolen, borlänges köpcenter...eller "Tunatutten" som den heter där hemma eftersom det ser ut som ett bröst med en bröstvårta på. 3 våningar med affärer, en fröjd för ögat. Shoppade skor, som alltid.....Billigt med skor i Borlänge, vi köpte 4 par, 2 till Maja och ett par varsinna till mig och Mikael för 327:-
Lite kläder till mamma, pappa och barnen, en klocka till mamma och ett jättecoolt armband där man hade kort på barnen.
På tisdagen åkte vi till mamma som fyller 60 den 1 augusti. Pernilla min storasyster hade bakat en smarrig smörgåstårta och vi hade gjort kladdkaka. Presenten var ett presentkort på Ticket så hon kan åka utomlands om hon vill. Min andra storasyster Åsa som bor hos mamma var också med samt mammas nya kille Lennart.

På onsdagen köpte vi en blomma och åkte till minneslunden i Kvarnsveden där pappa ligger. Jobbigt!!!!!!
Vi hade bestämt oss för att köra hem på kvällen men först åkte vi hem till Pernilla och träffade dem samt åt middag. Barnen sov nästan hela vägen hem. Vi var hemma 02.00 på tors.

En helt ok resa dock som förväntad.

Tack Mio för att vi fick bo hos dig och Tomas.


23 juli 2006

Grattis Emma på namnsdagen den 23 juli

önskar mamma, pappa, ida och maja.

*Vi älskar dig*

3:e natten i rad och lång bilresa imorgon.....

Japp, då är jag på G och avverkar min 3:e natt på jobbet. Imorgon bitti när jag kommer hem blir det att sova ca 3 timmar sen måste vi åka om vi ska komma fram i någorlunda tid. Det tar ändå ca 6 timmar i bilen. Idag var vi mer än snälla till våra barn. Vi köpte en dvdspelare för bilen med 2 skärmar, en för Emma och en för Ida att fästa på nackstödet. Tyvärr fanns det inte att köpa till en lös till Maja. Så nu är det laddat med film o tjejerna håller sig förhoppningsvis nöjda en större del av resan. De två små ska ju sova oxå under färden, det kommer dem nog göra alla 3 skulle jag tro.

Vi kommer bo hemma hos min lillasyster Mio, ska bli skoj att träffa henne. 1 år sedan sist, på Majas dop. Kom ihåg Emma imorgon, hon har namnsdag!!!!!!

Annanrs flyter det på o allt är finemang. Mikael är nu klar med panelbytet och ska bara måla och sätta foder. Han har verkligen varit duktig. Skönt att det är klart!
Så nu är det hallen/vardagsrummet som gäller igen, fast det får bli när vi kommer tillbaka. Hemfärden är ännu inte riktigt bestämd till när den blir. Vi tar det lite som det kommer.

20 juli 2006

Det bankas o spikas för fullt.......

Panelen sätts på plats o inne håller vi på att stekas upp, så hett är det. Vi kan ju inte öppna på korsdrag heller eftersom vi har en byggnadsställning som täcker hela baksidan o gör det omöjligt att öppna.....kvällarna är hemska o ingen av barnen kan somna i värmen. Stackars Maja försökte somna i 2 timmar igår, hon var så svettig trots att fläkten stod o blåste för fullt. Men det blåste ju bara varmluft. Direkt solen gick ner somnade hon.

Inatt är det jobba av....ska jobba tors,fre,lör.........

19 juli 2006

Vägde och mätte Emma, Ida och Maja....

Bara för skoj skull då det är lite roligt att hålla koll.....speciellt då det är långt mellan bvc besöken nu förtiden.

Vägde på vår digitalvåg som har stämt nästan exakt med bvc och mätte med måttband, liggandes på golvet.
De vägdes nakna på morgonen utan frukost.

Emma 4,5 år: 23,9 kg 115cm

Ida, 2år och 3 månader : 14,5 kg 92cm

Maja, 14 månader : 12,5 kg  83cm

........................................................................................................................................................................................

Om 2v börjar Mikael jobba och då kör vi igång med VK igen. Då blir det mer rutiner och barnen går på dagis. Det hela blir lättare så......Ska bli skönt...Är arg på mig själv och besviken att man fallit i fällan och kilona lagt sig tillrätta igen. F*n , brist på träning och mycket god sommarmat!!!!!!

17 juli 2006

Genom eld, genom vatten........

Ja, så sjöng Carola för fulla muggar på Trädgårdsföreningen igår. Liten nostalgi kick att se henne live igen efter så många år, sist var nog -83, -84. Helt ok konsert, sjunga kan hon ju iaf. Förbandet var Uno Sveningsson 40 min, han har ju urskön röst. Jag var där med Annica som vi bjöd som Grattis på födelsedagen som hon firade i fredags.

Skönt att komma hemifrån några timmar, käka på stan o tjata lite tjejsnack utan avbrott o öron som lyssnar.  :0)
Nu är jag ledig fram till torsdag, blir själv med barnen från morgon till kväll då Mikael byter panelen denna vecka. Jobbar tors-fre-lör sen blir det troligtvis Dalarna på söndag.

16 juli 2006

Kanske, kanske, kanske....

Åker vi upp till Dalarna när mamma fyller år, eller snarare mikaels sista semestervecka. jag har tagit ledigt men vi har inte bestämt oss till 100%. Går inte närmare in på varför vi tvekar men ni som känner till min familj vet nog varför....

Hur som helst så längtar jag faktiskt "hem" jaaaa, de tkommer alltid vara hemma för mig oavsett vart jag bor. Hjärtat tillhör Borlänge, så är det bara.....
Nästa år är det 10 år sedan jag flyttade.

Fast, jag måste ju erkänna att jag trivs bra i GÖteborg, eller Nol där jag bor. Vi bor alldeles perfekt när man har smått. Kunde nog inte önskat oss så mycket bättre, det enda jag skulle vilja förbättra är i sånna fall boendet. Vi har det kanon, missförstå int emen de tär lite litet för 5 personer. Sen skulle jag vilja ha fristående.

Annars= Toppen!

Det blir lite omständigt om vi skulle åka "hem" men det är det förhoppningsvis värt. Det är egentligen vår enda chans till en semester tillsammans. Är vi hemma så sysslar vi med annat men kommer vi bort så har vi enbart tid för varandra.

Just nu:

Mikael målar den nya panelen som ska bytas på baksidan + tilläggsisoleras. Bytet ska ske under v 29.

11 juli 2006

Helgen över....vad har då hänt?

Tjaa...i lördagskväll jobbade jag ju för Collero, möhippa. Trevligt men jisses..hela kvällen gick. Sen igår så brötade vi lite hemma, bråkad med barnen i vanlig ordning...ja, trist men sant. De bråkar nå vansinnigt nu. Maja har det ju blivit liv i luckan med oxå. De bråkar med varandr aoch med oss så det heter duga. Tykna och jag vet inte vad....inte maja då men hon kan leva loppan hon med. Hon är livsfarlig den ungen, klättrar ju på allt och man kan hitta henne överallt. En modig frammåt dam med en alldeles egen mycket stark vilja. Idag var vi till Ateljé Creson och hämtade Majas 1-års bilder. Just den dagen var hon inte på fotohumör och det syntes väl om vi säger så....men,men...
Sen bar det iväg till Mikaels jobb för att borra i vår nya brevlådehållare. Sen till Bäckebol och köpte golv. Japp, ÄNTLIGEN så blev golvet köpt. Det bidde Pergo, natural touch, vildkörsbär. Där försvann 5100:-.

Så nu gäller det bara att hitta tiden för det mesta har vi hemma...

Just nu sitter jag på jobbet, ska jobba inatt och i morgon natt...

Hoppas alla sover sött..

8 juli 2006

Kalas, trött och jobba........

Idag har vi varit på lilla Tiffanys 1-års kalas. God mat och gott fika med trevligt sällskap. Grattis Tiffany i förskott! (hon fyller på måndag). Sen bar det iväg hemmåt då jag ska jobba för Collero ikväll, möhippa. Trött, trött, trött idag. Kunde inte somna igår kväll, 04.30 tittade jag på klockan en sista gång, då hade jag varit vaken och pigg hela natten. Fick till slut gå ner i vardagsrummet och lägga mig då myggorna åt up mina fötter i sovrummet. Varmt och kvavt ute.

Hade helst spenderat kvällen framför tv:n och halvsovit.....*Zzzzzzzzzzz*

Plikten kallar!

7 juli 2006

Släktträff och grillkväll på Marstrand...m.m

Ikväll är det grillkväll på Marstrand med diverse släktingar och vänner till svärfar och Anci. Det kommer nog bli lite lustigt då vi ska vara där på barnens sovtid men, men...så är det. Ida och Emma klarar nog att vara uppe en stund och stoja, få se hur maja vill göra. Vi tar med vagnen. Det blir som det blir helt enkelt.

Just nu i skrivande stund sitter jag på jobbet, har jobbat natten och ska strax börja med de sista rutinerna innan hemgående vid 07.15. Rätt pigg fastän jag bara fick sova 6 timmar igår och ingen kvällsvila. Nu är jag ledig tills på måndagkväll!!!!* jihooo* Dock ska jag jobba för Collero på lördag. Möhippa genom Kärrvägen Pernilla. Kan bli skoj.

6 juli 2006

Sommar, sommar och sol...

Efter en liten sovmorgon (skulle jobba natt) så packade vi bilen full och begav oss ut på äventyr. Tänkte kolla in lite alternativ till badplatser då vi var i Surtesjön igår. Vi åkte till Sandsjön som ligger bortanför Nödinge. Fint och långgrunt men ack så mycket bromsar och flygfän. För er som inte känner Emma så kan jag meddela att hon är livrädd för allt som flyger, kryper osv. Bara vi öppnade bildörren så hade vi ngra hundra flygande bitande saker runt om oss så det blev ingen Sandsjön. Åkte därifrån med en hysteriskt gråtandes Emma. Vimmersjön vill vi inte bada i då vattnet är "skitigt" och det är ofta algblommning. Vill helst bada där man ser botten iaf. Så då letade vi upp Hultasjön, fint bad men lite väl brant "strand" för småbarnsfamiljer, ungarna rullade av filten *hihi*...Nää...trots hundskitarna, och andskitarna m.m. så är Surtesjön hittills bäst iaf. Vid sjövallen är det lite för kallt och för liten strandkant.

Bästa med surtesjön är väl kiosken, stort område att hitta plats, björkarna som ger skugga. Så imorgon eller snarare idag blir det Surtesjön. Ungarna älskar att bada, Emma vill mest simma, ida och maja är nöjda vid strandkaten med hink och spade. Ida är en liten fegis och vill inte ut på djupare. Maja kastar sig i och några kallsupar blir det, äta sand är oxå gott.

Runt 30 grader ute och ca 24 grader i vattnet, är det sommar eller är det sommar? imorgon (idag) skulle det dessutom bli ännu varmare *pust* Mikael skulle ha allt klart så när jag vaknar så åker vi. Blir väl runt 14-14.30.

På fredag skulle åskan hänga tungt i luften. Då ska vi till Marstrand på den årliga stora grillfesten hos svärfar. ca 20 vuxna + en hel hög med barn.

Sov gott alla..

4 juli 2006

Blääää......glömde ju berätta........

När vi var i surtesjön, nere vid strandkanten så mumsade Maja på något, plockade ur detta ur hennes mun och till min förtvivlan upptäckte jag att det var en................hundskit............Blääääää......ryser bara jag tänker på det.....unge!!! var är smaklökarna?????

En riktig bad-dag.....

Vi packade picknick väskan och åkte tillsammans med Kicki, Sara och Anton till Surtesjön. Barnen hade hur mysigt som helst, lekte, badade och fikade i massor. Mycket trevligt och mycket varmt...*pust* runt 30 grader i solen och säkert 20 i vattnet. Imorgon bär det iväg igen, ska bli ännu varmare än idag.....tror vi ska prova sandsjön då........

Kolla bilden i "heddes hörna"


3 juli 2006

Första veckan avklarad.

Så...nu har man då jobbat första veckan.....Jobbade mån-tis, fre-lör-sön. Så efter 3 nätter i rad är man lite trött måste jag säga men över förväntan pigg. Det hela har gått jättebra och jag trivs kanon. I helgen var svärmor här och vi grillade. Mikael hon och barnen var i lekparken under fm när jag sov.

Annars har det inte hänt så mycket då jag jobbat o det inte riktigt funnits tid till annat, Mikael har väl lugnt sagt fullt upp med barnen.

29 juni 2006

Utflykt och myspys i Slottskogen....

Idag packade vi bilen full med ungar och picknickväskan full med godbitar. Färden styrde mot Slottskogen och allt vad det innebär. Vi kikade på alla djuren, åt glass och kikade lite till. Emma och Ida klappade getterna på Barnens zoo. Sen blev det fika med busande barn. Se kan ni bara gissa om vi var trötta, varmt ute och långpromenad med barnvagnar och diverse kassar och väskor. Nu ska barnen sova sött och vi vuxna grilla och ägna oss åt varandra :0)

Just jam hur bra tro ni det gick att somna igår kväll???  *ööööhhhh* nej.....icke sa nicke.....kl var 04.08 när jag sista gången tittade på klockan, totalt omöjligt att sova. Hoppas verkligen inte att nattjobbet innebär att jag även ska vara vaken de nätter jag SKA sova. Så ni ligger vi på minus en hel del när det kommer till sömn. Man får väl vara tacksam att man är van att inte få sova alltför många timmar i sträck när man är småbarnsföräldrar. Just ja....Maja sover helt otroligt gott nu, Somnar vid 18.30 och sover som en gris fram till 8-9 utan att säga ett pip. *Tacksam*
Sen gäller det att föräldrar na lägger sig i tid oxå, vi kan knappast skylla på barnen att vi sover för lite.....

nu är jag tröttis jag med *Zzzzzz*

/ Trött men lycklig 3-barns mamma

28 juni 2006

Jobbat mina 2 första nätter......

Har ju ett sommarvikariat på ett gruppboende för utvecklingsstörda, en natt tjänst. Vilket innebär att jag jobbar 22-07.15, vaken natt. Har nu avverkat mina två första nätter och det har gått kanonbra. Nog är man lite trött eftersom antalet sovtimmar på dagen blir färre men ingen fara alls. På jobbet då. Det har flytit på , inga bekymmer. Det är både roligt och lite segt mellan varven då det finns lite strötid. men man ska väl njuta av att det varit lugnt nu för vissa nätter har man tydligen fullt upp hela tiden.

Nu är jag ledig i två dagar sen ska jag jobba tre nätter i sträck.

Ha´re gott!

24 juni 2006

Midsommar till ända......

Tjaha...då var midsommarafton och midsommardagen över för denna gången. På midsommarafton kom Annica, Tommy och Tiffany. Vi åt sill och potatis m,m till lunch, barnen lekte. Senare på em blev det grillat med hemmagjord pottissallad. Barnen hoppade i hoppborgen och lekte och som avslutning på dagen bidde det glas och jordgubbar. En lyckad dag med god mat och trevligt sällskap....barnen somnade gott och sov som små grisar. Maja somnade vid 19.30, vaknade till en gång i natt men sov till 9.15 i morse. Härligt!!!!!

Upptäckte i morse att hon fått 2 st tuggtänder uppe. Eftersom hon inte fått nere så har jag inte sett dem, hon bits ju gärna om man sätter in ett finger men imorse när jag skulle kolla efter så satt det 2st rackare på vardera sida. 10 små bissingar har hon nu.

Idag fick vi börja dagen med att åka till akuten med Mikael. Han började få ont i foten igår em och på kvällen kunde han inte gå. Imorse var han bedrövlig och hade jätteont. Troligtvis är det en inflammation i form av överansträngning eller dylikt. Han bowlade i torsdags, kanske det är boven i dramat? Han fick iaf medicin som ska hjälpa.

Så det har varit förutom det en lugn dag. Fotbolls tittande (Sverige förlorade) och lite spackling av nya hallen.


Nu är det dags för mamman i familjen att sova *Zzzzzzzzz*

Imorgon är det leverans  med Collero till 5st värdinnor......

God natt, sov gott, natti natti, dröm sött........

22 juni 2006

Idag har vi varit förlovade i 5 år!

Och vi firar detta med att vara ifrån varandra :0)

Näädå...Mikael har midsommarlunch samt bowling med arbetskollegorna nu på fm och em, jag och barnen ska iväg till Ulrika med Ellen och Sebastian. Sen hämtar vi Mikael och vi får lite kväll iaf. Det blir nog ett glas vin samt ost o kex för att fira lite.  Resten av kvällen blir det att städa undan inför midsommar imorgon då Annica, Tommy och Tiffany kommer hit. Det har blivit tradition att fira midsommar ihop. Detta blir tror jag 3 :e året i rad???

Annars är det byggkaos här hemma. Men nu är hallen där iaf. Bara spackla, slipa och måla kvar!! *jihho* En stor stjärna till Mikael som är enormt duktig. Fattar inte att han kan, men bygga det kan han.  :0))

Kika gärna in på heddes hörna där det finns lite bilder av renoveringen....

21 juni 2006

De är sjövilda........ligger det nått i luften?

Snart brakar det loss, ett riktigt åskväder..dvs när mamma och pappa slår näven i bordet och det får vara nog. Emma och Ida har varit totalt omöjliga i flera dagar nu, bara bråkar...med oss och med varandra. Ingen lyssnar eller rättare sagt struntar i vad man säger. DETTA är inte roligt någonstans. Tänk er att börja morgonen kl 06.00 med att bråka, dagen fortsätter med bråk, tjat, gnäll och grin...när kvällen kommer är vi totalt slutkörda. Att de orkar? att vi orkar?

Ett barn är ju rena barnleken..prova med 3 bångstyriga. Maja har nu lämnat sitt puppstadie som snäll bebis. Nu är fjärilen i full storlek och jisses vilket humör. Hon kan bli arg den lille.....Bestämda unga damer med stark vilja har vi fått.

*hhmmm* känner igen detta nånstans ifrån...*hmmm* 

Jo, jag var inget "snällt" barn men väldigt snäll tonåring och vuxen, man kan ju alltid hoppas.....*suck*


20 juni 2006

Hej Sverige gul och blå!!!!

Så har Sverige spelat mot England!! spännande match :0)

Vi hade planerat det så bra, alla barn skulle sova sött och vi mysa framför matchen med lite tilltugg. Jojo....

En kvart innan matchen började vaknade Maja och var ledsen, det var varmt i sovrummet och hon var svettig. Ingen av oss ville springa fram o tillbaka till en ledsen tjej så hon fick komma med ner och titta på matchen. Efter bus i två timmar somnade hon nu nöjd och belåten.

Just ja, Det blev 0-0 i matchen så nu är Sverige i 8-dels final.

Idag handlade Mikael, gips och klinkers och imorgon blir det att shoppa golv. Sen ni.......

:0))

19 juni 2006

Anställningsintervju...

Jepp, nu har man varit på anställningsintervju hos Citymail som ska öppna i Nol. Verkar faktiskt vara ett roligt arbete med både motion och mycket administrativt som jag gillar. Det enda negativa var nog lönen.....Annars skulle jag inte tveka en sekund att tacka jag. En hård utgallring av sökande. Ett skriftligt test som mest liknade ett litet IQ test sen en intervju. Klarade man sig genom detta ringer de nästa vecka för att bli kallad till intervju nr 2. Det visar sig hur det gick........


Nu ska vi viväg och hämta Emma och Ida, de har sovit hos farmor, sen blir det att åka och kika på golv. Vi har ju lite svårt att komma överens om vilken sorts golv eller snarare färg. Jag vill ha ett ljusare och Mikael mörkare. *Pust*
Vi har ju lite delad smak vilket kompicerar hela detta renoveringsprojekt.

15 juni 2006

fortsättning.....

idag har det handlats nya reglar, kablar och eluttag till vårt projekt. Dessutom var vi tvungna att köpa en golvfläkt till sovrummet då det varit hutlöst varmt om nätterna. Vi kan ju inte ha fönstren öppna så mycket då myggen äter upp mig. När jag vaknat på morgonen har rumpan varit böldig dvs full med bett, inte så skönt eller snyggt. Får nog bli ett mygfönster senare....

Ikväll är det Sverige i en mycket viktig match i fotbolls-Vm. Det blir köpmat och fotbolls ikväll för vår del. :0)

14 juni 2006

Dagen lider mot sitt slut........

Dagen började med renovering och dylikt. Ulrika, Ellen och Sebastian kom på besök medans Mikael hämtade sin gudson, Arvid.

Så med sex barn i huset blev det full rulle vill jag lova...Arvid 7 månader fann sig direkt och det hela gick galant trots att han inte direkt är van med stora gång barn runt omkring sig. Han åt med glad aptit och somnade nöjt i vagnen efter jag gungat honom ett par minuter. Så barnvakthistorien gick strålande....en sött sovande bebis låg ute i vagnen när Anna kom. De stannade både på middag innan de begav sig hemåt.

Imorgon blir det upp tidigt, packa bilen full med ungar och iväg att handla virke.


Nu är det gaaalet.......

Nu är väggen i gamla hallen helt borta, galet värre. Gips och gipsdamm överallt...*pust* men så kul det är!!!

Vi vet precis hur vi vill ha det och ser allt framför oss när väggarna rivs och det nya byggs.
I hallen försvinner alltså större delen av väggen mellan hall och gästrum. Gästrummet blir ett stort vardagsrum och i gamla hallen sparas en liten vägg som vi bygger in som en liten entré med klinkers och hängare på väggen. Troligtvis kommer vi sätta igen dörren till grovköket och öppna upp mellan lilla toan och grovköket. Dvs slå ut väggen mellan. Är någon med?

Har man aldrig varit här så kan det vara svårt att föreställa sig hur det kommer bli. Men vi är på god väg redan. Nu ska vi bygga upp den nya hallen, öppna upp för valvet mellan gamla hallen och köket. Sätta utjämnings tabet på väggarna och måla. Riva gamla golvet och lägga nytt. Det enda problemet är att i den rivna väggen i hallen så var all el så vi har en massa elrör och sladdar som ska få plats någon annanstans. (?) Vi har en massa saker som ska inhandlas så vi måste ta oss i kragen och åka runt o kika på golv samt färg, lister osv.

Sen blir det ny soffa så vi får det fint i vårt nya stora vardagsrum. Tänk vad skattepengarna kan underlätta!

Just ja, tv:n är beställd :0))

Idag ska vi vara barnvakt till favvokusinen Arvid, en jättesöt, go kille. Honom diggar vi starkt!









13 juni 2006

Värmeböljan fortsätter.....

Idag har barnen hoppat i hoppborgen och duschat på altanen, det har varit jättevarmt....till middagsgäster hade vi Lennart och Anne-Marie, god mat o trevligt sällskap. Vi grillade och gottade oss. Maja lade sig vid 18 men Emma och Ida som har sommarlov var uppe till 20.30.

Nu blir det att slappa lite framför tvn och fortsätta planera renoveringen, kul!


11 juni 2006

Vi kunde inte hålla oss..............

Vi har börjat riva väggen nere i hallen, nu är 2 garderober och halva väggen puts väck!!! det kommer bli skitasnyggt.....

:0))

sommaren fortsätter.....

varmt,varmt,varmt....men ack så skönt. Dock blir det ingen solning utan vi försöker städa o fixa här hemma istället.

Varje dag i en vecka har vi åkt omkring och grejjat. Kollat priser på golv, färg osv....

Tv har vi kikat på massor oxå....vi får se vad det blir.....

Hos Pernilla gick det jättebra, barnen lekte och stojjade men vid 21.30 var det dax att gå hem för då började det bli kinkigt. Tur man bor så nära. Men god mat, dryck och väldigt trevligt sällskap.

På tisdag kommer Lennart och Anne-Marie hit på middag och på onsdag ska vi vara barnvakt till lille Arvid, det ska bli skoj. Barnen älskar honom, det kramas o pussas vilt när de träffas. Kul! Han är ju ändå deras kusse kusin.... :0)

Jobbade på Collero igår, det är fortfarande lika roligt....hade oxå leveranser idag...fullt ös!

Nähädu....tvättar hallmattorna och mikael snickrar för fullt så nu måste jag fortsätta pyssla....

see yá

9 juni 2006

Sommar o sol + bortbjudna.....

Ida gär det högsommarvärme, strålande sol och varmt som attan. Passar på att stortvätta nu när allt kan torka ute. Annars är det planering av huset som gäller just nu. Hur vi vill ha det när det "nya" vardagsrummet är klart. Väggar som ska rivas, och byggas...färgsättning osv.

Ikväll är vi bjortbjudna till en väninna till mig som bor här i området. De har oxå tre barn så vi blir 10 personer sammanlagt som ska grilla o mysa. Det lovar inte gått när Emma och Ida redan är kinkiga och kvälllen är lång. Vi ska dit på deras ordinarie sovtid...*hehe*.

Sen är det då LCD tv som är på G....vi får se vad det blir men vi vill ha en LCD 37 tums. Att sätta på väggen :0)

Planer är det gott om vill jag lova, lite mindre med pengarna som kan förverkliga planerna.....

Idag börjar FOTBOLLS VM!!!!

8 juni 2006

Ska det löna sig att tjata?

Alltså det försöker jag ju hålla mig bestämt ifrån när det gäller barnen. Men gäller det även vuxna?

Vi har ju haft sånna bekymmer över att Maja inte fått dagisplats. Plats måste vi ha och plats skulle vi få men de visste inte när eller var? I måndags ringde Mikael kösamordnaren för vilken gång i ordningen vet jag inte....svaret vi fick var att alla inte tackat ja eller nej till sina platser ännu så hon visste inte läget riktigt. Saken är den att -ja, eller -nej tackets osa datum har sedan länge gått ut men ändå drar de på det när de vet att vi är en bunt föräldrar som inte fått plats någonstans och att det är fullt överallt. *suck*

Jag sa till Mikael att ringa vår enhetschef för området som även vi "känner" då Mikael sitter med i skolrådet. Hon svarade inte så han skrev ett "argt" eller snarare besviket mail om vad vi tyckte och kände, informationen som var fel osv.
Tisdagen var röd dag och idag ons fick vi ett meddelande från henne. Mikael ringde upp och kors i taket, Maja hade fått plats precis där vi ville och på samma avdelning som Ida. Tänka sig.......... I detta fallet mina vänner så lönade det sig att tjata o gnälla. Vi är jätteglada och nöjda men jag måste ändå säga att jag är besviken. Det ska väl vara rättvist o lika för alla??? det är det INTE då vi tom fick gå före lite i kön. Nä, fy så besviken man blir på systemen, tur vi som föräldrar pratar med varandra och informerar varandra om vad som händer och inte händer i vårt samhälle.....i detta fallet lilla Nol.


6 juni 2006

Köpt akvarium + självmord.....

Alltså fiskarna ville inte bo hos oss, de dör en efter en o fiskpesten eller nått.

Mikael har pratat om ett akvarium ett tag, för mig kan det kvitta men han ville gärna ha ett så i helgen åkte vi iväg och köpte ett. Det enda jag ville vara med att bestämma var inredningen i akvariumet och dess utseende. Jag ville ha en välvd ruta, betydligt snyggare. Och så blev det......102 liters med välvd ruta. Tjusigt värre! vi köpte lite sten, en borg och lite rötter...det blev jättebra. Dagen efter begav vi oss till zoo igen för att införskaffa lite fiskar. Det blev 10st kardinaltetror och 2 st slamsugare. MEN....tyvärr verkar det som kardinaltetrona fick med sig nån sjukdom från zoo eller att de inte klarade av miljöombytet för hälften har redan dött :( vi lämnade ett vattenprov på zoo för att få veta att vårt vatten var ok och det var perfekt. Tydligen kan de vara känsliga...trist! sugisarna som Emma kallar slamsugarna verkar iaf må toppen. Bara hoppas att resten av skaran klarar sig. Vi har blivit förtjust i en av dem, han är enögd och fångade vårt intresse. *håller tummarna för den rackaren*

Ikväll kom Lennart och Anne-Marie över. Vin, ost och kex samt trevligt umgänge!

Imorgon är det Sveriges nationaldag, den firar vi med Annica, Tommy och Tiffany i Slottskogen med picknick.

Just ja, vi var ju hela dagen på Ikea idag, Emma och Ida höll på så jag höll på att kola vippen. Jisses. De låg i sängarna, satt i skåpen och sprang omkring som vilda höns. *PUSTA* riktigt sådär roligt var det inte.....vi fick knappt se något för vi fick jaga dem hela tiden. Men hur somhelst så köpte vi iaf det vi kom för. En leksvik skänk att ha under trappen där vi kan förvara lite småpryttlar + papper och där akvariumet (utan fiskar?) ska stå.

Nu är det sovdax......Ha´re!

1 juni 2006

Sommarfest på dagis!

Idag går avslutnings/vår/sommarfesten av stapeln på dagis. Tipspromenad, grillning av korv och glass till barnen samt skönsång. Vi har packat picknick korgen och solen skiner om än lite svalt. Idag var sista dagen på dagis, nu har Emma och Ida sommarlov!!!!!

I fm var jag Maja och Mikael till Allums köpcenter för första gången, blev lite stressigt då det fanns massor att titta på. Köpte present till Edvin, Mikaels kusinbarn. På lördag ska vi nämnligen på hans 3-års kalas och hans mamma Marie´s 30-års kalas.

Vi funderar lite på att åka upp till Dalarna snart......jag ska ju jobba hela sommaren och mamma fyller ju faktiskt jämnt så det vore trevligt att komma upp. DOCK får vi ju liksom inte plats hos någon eller så har de husdjur (Mikael allergisk) så boendet är ett litet bekymmer.....

Inatt kunde jag omöjligt somna, var pigg. Somnade vid 04.30, jätteskoj!!! *haha* kl 07.30 var det dax att gå upp. Så på 2 dygn har man sovit 8 timmar.......*aahh* pigg o kry!!!

31 maj 2006

Årets första Liseberg!

I måndags skulle den stora dagen ske och Mikael skulle förlora sin oskuld till Balder......karusellen på liseberg vill säga.

Vädret var lite emot oss till en början, det regnade lite smått och himlen var varnande svart, men vi åkte förbi dagis och hämtade regnkläderna för nu skulle det åkas karusell och ätas karamell. Glada och uppspelta var vi alla 4 (maja förstod inte riktigt stohejjet). Vi styrde mot staden, eftersom rutan var pajjat och det endast satt en svart sopsäck fasttejpad där så tänkte vi vara käcka och stå på den bevakade parkeringen. Kostar 120:- men det var det ju värt. Väl där så var ju inte parkeringen öppen för säsongen ännu....*suck*

Solen sken lovande och lite folk, perfekt för Balder. Mikael har aldrig åkt den för köerna är oftast uppåt en timme.
Vi funderade och funderade, sen fick min käre man en snilleblixt. Han rigde Gothia Towers ( hotellet vid liseberg) och frågade om de hade nån bevakad parkering. De hade en inhägnad som vi fick stå på fastän vi inte var gäster på hotellet. Thank you!

Dessutom billigare än Liseberg. 75 riksdaler för hela dagen.

Dagen blev av och alla 5 kom hem glada, nöjda och en av oss mycket nöjd då han fick åka Balder. Dessutom vann vi ovanligt mycket godis o dylikt. Behöver jag säga att barnen hade skoj? Emma åkte både Flumride och kållerado.

En mycket lyckad kvalitéts familjedag.

:0))

*ARG* Inbrott i bilen............

Har ju totalt glömt bort att skriva vad som hänt oss.......blir så arg, lesses och besviken på folk, har de inget folkvett????

Förra onsaden så åkte jag, mikael och maja till klädkällaren för att kika på vårjackor till emma. Vi var där då de öppnade vid 10.00. En timme senare så var vi klara och maja både trött o hungrig så vi skulle bara packa bilen (köpte hoppborg) och åka hem. Glada i hågen att Emma, Ida och Maja hade fått en hoppborg. MEN....bilen var parkerad p framsidan vid entrén och ngra fräcka dj**lar hade kraschat rutan på höger bakruta och snott majas skötväska.

MEN.....åhhh....blir så trött. Hoppas ni är nöjda med ert kap.....bebiskläder, välling, blöjor, termos, osv.........

En stackars trött och superhunrig maja fick gråta sig till sömns då vi inte kunde åka hem direkt för hela bilen var full med glas splitter. *Hejja*. Dagen innan hade det hänt precis samma sak. De är inte lite fräcka inte!

Så med en självrisk på 1500:- och en bil man inte törs köra med så har vi haft en lite krånglig vecka. Jag skulle ju jobba både fredag och lördag så TACK till Lennart o Anne-Marie samt Svärfar och Anki som lånade ut sina bilar till mig.

Idag, 1v senare så får vi bilen fixat. Mikael och Maja är där nu....

Hade det varit en handväska eller ryggsäck, ok, sno den då så ni får lite hasch eller vad det nu är ni går på, men en skötväska???? hoppas ni sniffade välling tills ni spydde.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Efterlysning*

Svart babycare skötväska, innehållande:
*vällingfördelare
*välling
*termos
*ombyte till 1 åring
*barnmat
*sked
*liten skål

*Gäääsp* första natten......

Inatt är första natten jag jobbat vaken natt. Gick bredvid med en tjej där jag fått semestervikariat i sommar. Ska jobba natt from v 26 tom v 33. Började 22.00 och slutade 07.15.

Måste säga att det gick över förväntan bra, trodde nog jag skulle må lite illa, bli yr eller så med tanke på att man inte är van att vara uppe en hel natt och dessutom jobba. Men det gick strålande. Började faktiskt inte bli trött förren vid 05.30.  Hade ju cyklat dit så jag fick en frisk morgon tur på cykeln innan jag kom hem. Men det tar ju bara 10 min att cykla så det var alldeles lagomt.

Pussade på barnen , klämde i mig ngra smörgåsar o somnade som en stock.......

25 maj 2006

Morsa på stan........

Igår var det då äntligen dax för mamma Sabina att bli partyprinsessan och intaga staden med buller och bång. Efter diverse pynt o spackling så åkte vi hela familjen hem till Familjen Boström för lite grillning och drinkar för mamma och Kicki. Kan ju bara konstatera att glansdagarna är över, tål ju ingenting. Efter ngra cider och drinkar så var man lätt överförfriskad. *radadadada*. Mikael och barnen åkte hem medans jag och Kicki tog bussen in till den stora staden. Nu skulle det stuffas och festas...........

Vi åkte till Valand men tyvärr var det ju studenter i stan så Kicki och Sabina blev "morsor på stan" och höjde medelålden avsevärt!!! :0))  men kul hade jag ändå. tack Kicki för en trevlig kväll!!!!


21 maj 2006

Maja Mikina 1 år idag!!!

Den 21 maj 2005 kl 08.50 föddes vår tredje flicka. En söt liten fågelunge vid namn Maja Mikina. 4215g och 51cm, 6 dgr innan Beräknat datum. En bra och snabb förlossning, lite väl snabb kanske då Maja trängde sig ut (Aj!) när jag endast var öppen 7-8cm så jag sprack en del kan man väl säga. Men lilltösa ville ut!!!

Tiden går så skrämmande fort och det är faktiskt lite sorgligt att bebistiden är så kort.

1 år senare springer hon omkring här hemma, gått sen 11 månader, äter själv, vinkar, säger mamma, pappa, ida, hej, hej då, titta...klättrar på allt och är en jätteduktig tjej. Snäll och sover gott.....älskar verkligen sina storesyrror.

Idag blir det släktkalas, morgonen började vi med att sjunga och öppna paket. Nu leker hon nere med de saker hon fått och vi ska böjra städa lite här.....

Ha det gott alla och framför allt.  GRATTIS VÅR ÄLSKADE MAJA!

mamma, pappa, Emma och Ida älskar dig!!!!!

15 maj 2006

Nu är det kallare.....

sommaren försvann och våren kom...man hade ju hunnit vänja sig vid värmen så nu fryser jag när det är 10-12 grader varmt. Värmen i huset har vi stängt av för längesen så nu är det lite kallt på morgonen i köket.

Annars är allt bra, imorgon är det dagis för emma och ida.....vi andra får passa på att göra lite hemma och vi börjar så smått planera för Majas stora dag på söndag. Den 21 maj blir kicketösen 1år!!!!!!!!
Vår lille bebis är ingen bebis längre *snyft* Nu föredrar hon att gå framför att krypa iaf. Äter allt själv, sover som en gudinna och tycker om musik och att dansa. Har ni inte kikat på den senaste dansvideon under media så gör det!! Maja gör dans debut.

Nu är det dax att nana......Sköt om er alla där ute.....

12 maj 2006

Sommar, sommar, sommar.......

Vad händer.......först vinter sen sommar......vad hände med våren??? det har varit runt 20 grader varmt och varmare i 1v nu. Gassande sol o ute är det grönt och fint. Den värstas pollen attacken genom tiderna då värmen kom så snabbt. Linne och shorts har varit kläderna man haft på sig. Nu har de dock lovat att det ska bli lite svalare till helgen.

Vi har storstädat förrådet och kastat massor, 2 vändor till tippen o en helt hörn i förrådet av saker vi ska sälja på loppis den 20:e. Såå skönt att få ordning och nu kan man tom gå där inne, innan kom vi inte ens in. Städat  o rensat på framsidan också och rensat rabatten på baksidan. Härligt!!!!

Nu är det bara insidan som är kvar men det får bli när vädret blir sämre Nu försöker vi vara ute så mycket som möjligt. Hela eftermiddagarna tillbringar vi ute och barnen i sandlådan. Emma älskar just nu att cykla så mycket cykla blir det. Lämnade idag in ansökan till receptionist/telefonist/ekonomiassistent utbildningen men chansen är liten att komma med. De godkänner endast 2st per kommun. Trist! många sökanden då utbildningen är populär.

Just ja.......Maja har inte fått någon dagisplats så nu brinner det i knutarna....nu gäller det att klaga, gnälla o ringa runt för att trycka på. Tråkigt att det blir så här när vi varit ute i god tid och ansökt om plats. Vi sökte den 1 april, 4 månader innan. De har ju 4 månaders regeln men den verkar inte gälla då de föräldrar som sökt långt innan fått plats. *suck*
*Håll tummarna*

Maja går jättefint, klättrar överallt...och börjar bli vild...men snäll så snäll.

Nu ska jag gå ner och ut, det är tom varmare ute än inne.

Tjoho............

30 april 2006

Det händer en del trots allt......

Ang Idas födelsedag den 20 april så blev det lite misär. Kvällen innan den stora dagen dansade hon som vanligt till musik i vardagsrummet. Helt plötsligt gråter hon hysteriskt och håller sig för foten, hon har trampat snett. På morgonen kan hon inte gå och gråter direkt hon försöker stödja sig på foten. Efter frukost och presentöppning åker vi upp till Akuten på Östra. Där undersöks hon och röntgas. Det visar sig att det inte var någon skelettskada (pust) utan en rejäl stukning av den lilla foten. Hon haltar faktiskt lite granna fortfarande. Så födelsedagen firades på akuten....Väl hemma sent på em så firade vi med tårta. Dagen efter så åkte vi på bio, jag, Emma och Ida gick och såg på "Ice age 2". Mikael och Maja gick på stan. Det blev en mysig dag trots att Ida inte riktigt hade lust att sitta still i 1½ timme. På söndagen kom hela släkten på kalas och på måndagen familjen Mogren och på tisdagen familjen Johansson/Feklistov. Det blev en massa firande och kalasande för vår Ida.

*hmm* vad mer har hänt....Maja tar nu 6-7 steg alldeles själv, klättrar på ALLT..upp på stolar och på Idas fotölj. Kan numera klättra upp i vår säng och tar sig ner själv också med "bompan" först. Äter ingen barnmat längre, vill ha vår mat så nu är det "vanlig" mat som gäller. Vägrar även att bli matad. Självständig dam!!!!!!!

Emma är supernöjd för cykeln står framme, hon vill gärna cykla varje dag och vill även till kompisar, detta är ett evigt tjat....men kul när hon vågar ge sig ut själv då hon varit så himla feg av sig.

Vi pular o försöker få ordning här hemma, sakta men säkert går det frammåt. Just nu är det klädkammaren som är färdigspacklad, målning och inredning kvar.

Grattis Kungen på 60-års dagen idag!!!

Nu ska vi mysa o fira valborg, när barnen lagt sig blir det ostbricka för mamma och pappa :0))

19 april 2006

Lovar att uppdatera........

Men just nu så hinns det inte liksom med, har fullt upp med vår minicirkus...

Snabbfakta:

* Teneriffa var underbart o ALLT gick galant!! (återkommer med mera)

* Maja går 3-4 steg utan stöd och är som en raket uppför tappen (farligt)

* Jag är numera arbetslös men jobbar för fullt på Collero, har fått vik i sommar.

* Mikael är hemma och är föräldraledig



VIKTIGAST JUST NU!!!!


Imorgon kl 10.22 fyller vår Ida 2 år!!!!!!

Grattis vår trollunge, vår älskling........*PUSS*


återkommer mer utförligt........

18 mars 2006

Ställa in resan till Teneriffa?

Ja, faktiskt....inget skämt. Den tanken har vi haft senaste dygnet. Vet inte varför eller vem som inte unnar en detta men jag drabbades av magsjuka natten till fredan. Mått lite konstigt ett par dagar o sagt till Mikael att det känns som något är på G. Jojo....den som väntar....spytt som en gris o mått så illa så jag inte kunnat rört mig. Mår fortfarande inte ok men inte spytt sedan igår em iaf. Så nu ska jag försöka få i mig vätska o mat när jag förhoppningsvis får behålla något. Stackars barnen igår, de fick inte vara inärheten av mig. Inte en kram eller puss på hela dagen :((

Nu är det bara att hålla tummarna att ingen mer drabbas o att jag hinner mår bra innan vi reser inatt.

*längtar till solen*

14 mars 2006

Nu är det spännande!

Skrev ju att jag sökt ett "drömjobb" ett jobb som jag verkligen vill ha. De ringde idag o ville att jag skulle komma på intervju imorgon em. *Wiihaaa* första gallringen. Glad för att jag iaf fick komma på intervju sen så hopps jag självklart att jag går hela vägen fram o får tjänsten. *håller tummarna* verkar som det var många som sökt jobbet.

Återkommer senare om hur det gick............*håll tummarna snälla*

Maja kommer nog gå snart den rackarungen, släpper kaxigt taget o står stabilt länge utan stöd. Annars är allt *peppar,peppar* bra med alla barnen o vi ser fram emot semestern om 5 dgr.

*Nu hägrar big brother*

12 mars 2006

Bara 1 vecka kvar!!!

Om exakt 1 vecka vid denna tiden så är vi på hotellet. Spännande! vi har nu inhandlat allt man kan tänkas behöva till barnen, blöjor, barnmat, gröt, välling, pyssel, sandaler, solhattar, solbrillor osv.....Idag börjar vi packa väskorna på allvar, tvättar för fullt!!!!

Så helgen då?..jobbat fredag och lördag kväll...attans så kul det är!! verkligen ett jobb som jag trivs med, synd man inte kan basera hela sin inkomst på detta. Igår fick jag massor med beröm o komplimanger att jag var såååå duktig sååååå. :0)) självklart spinner man som en katta o njuter av orden. Man har ju ingen aning om hur man uppfattas så det var skoj.

I fredags var vi och hälsade på bebiskusinen Arvid som blir 5 månader i slutet av mars. En stor o präktig pojk, hur söt som helst. Maja var lite hårdhänt o ville gärna vara på honom, men inget konstigt i det eftersom hon är van med syskon som drar och sliter i en. Ida och Emma gossade med honom och är väldigt bebiskära bägge två. Kul att se att Ida är så försiktig men som sagt, hon har ju en lillasyster. Trevligt var det och god lunch åt vi. Ida somnade halvliggandes i soffan och Maja däckade ute i vagnen i kylan.

Tack Anna och Arvid för en trevlig dag!!!!!

8 mars 2006

Fullbokade dagar........

Nästan varje dag iaf 3-4ggr i veckan träffar vi Ulrika med Ellen och Sebastian. Ellen går på Ugglan med Emma och Sebastian på småbar bredvid Ida. Antingen är vi hemma hos dem eller de hemma hos oss. Idag så smet tom jag och Ulrika iväg när vi lämnat barnen. Vi åkte till Ikea och mös, fikade o shoppade lite.

Trevligt,trevligt,trevligt...Gött att ha goa vänninor som talar om allt o lyssnar på allt. Dessutom är hon mycket väl införstådd i hur barnen är eftersom hon har barn i samma ålder. Samma bekymmer o samma trots......Emma ser nog Ellen som sin bästis!

Nu ska jag kika på Majsen, hon sover ute.

7 mars 2006

Om 12 dgr styr vi.........

till värmen istället för kalla Sverige. Jag gillar vintern som den är nu, mycket snö, kallt o underbart vacker med blå himmel o strålande sol. Men visst längtar jag till värmen, lite kläder, poolen och bara vara...

Den 19 mars åker vi till Teneriffa 1v, All inclusive hotell på ett hotell som öppnade portarna dec 2004. Rummet är på 75 kvm så vi får nog plats :0) stor balkong med solstolar och en jättepool med vattenfall.

*Ahhhhhhhhhhh*

Maja utvecklas snabbare än snabbt just nu, kryper i racerfart, står upp mot allt, vill bara gå och gå och gå...säger: Hej, titta och mamma mest.

Ida pratar på ordentligt bra nu med riktiga meningar...orden bara flödar från dag till dag. Hon börjar verkligen bli "stor" tjej. Emma är inne i en icke så rolig fas, mycket -nej....och kollar gränsen hela tiden.

Den 31 mars ska Mikael och barnen gå på Mora träsk i Göteborg, det kommer bli en höjdare eftersom våra barn är frälsta i dem.

Jag då? jovars....vi har ju tagit tag i VK igen ordentligt, så på 2v har jag "tappat" -2,5 kg utan motion utan enbart med maten som verktyg. Det lönar sig att sköta sig kan jag ju säga. 12 kg kvar till målvikten!!!!!!!

Endast 1v kvar av föräldraledigheten *buhu* sökt 17 jobb nu o hoppas på positiva svar...så trist att vänta bara tills ansökningstiden gått ut osv....*suck*

Ett av jobben är verkligen *VILL HA* !!!!!!! (återkommer om detta)


Nu ska jag göra min plikt som hustru och mamma, (till spisen alltså)

/ Sabina som längtar att få öppna mitt 30-års paket i form av sol o badresan

4 mars 2006

Överraskad med blombukett...........

Bara sådär kom Mikael hem från jobbet igår med en stor bukett. *öööhhh*

Funderade o funderade....har jag missat nått datum??? nää....det brukar jag ändå inte göra.....vad kunde det vara?

Jo, det var 5 år sedan jag flyttade från Stockholm till Göteborg för att flytta ihop. Det ni!!!!

Så den 3 mars 2001 gick flyttlasset till min älskade göteborgare.......

Puss Mikael, älskar dig!

25 februari 2006

Ikväll är man utkastad ur sitt egna hem......

Mikael ska ha grabbkväll med mat o dryck, han blev allt sugen efter min tjejfest när jag fyllde år.

Så Emma och Ida blir "dumpade" hos farmor i Kungälv, jag o Maja ska sova hos Annica och Tiffany. Vi blir väl bänkade framför melodifestivalen...

Men först ska vi på barnkalas hos Ellen som fyller 4 år imorgon.

Ha så kul ikväll älskling!!!!! *sjung så det ryker*

23 februari 2006

*sjunger* Det börjar likna sovrum banne mig.....

Hoppla Hoppla.....det har blivit ett rum, ett fint o lagomt stort sovrum med klädkammare OCH en lagom stor hall. *STOLT*

Nu fattas bara lite mer gips och färg sen så......

En eloge till min mycket duktige man. Tillägg....min mycket duktiga HÄNDIGA man.

:0)))

19 februari 2006

Från Koja till Slottt......eller........

Snarare.....från vardagsrum till sovrum!!!!!

INNAN:

Nere: Hall, grovkök, gästrum, gästtoa, kök,

Uppe: vardagsrum, toa, hall, 2 sovrum.

NU: Vardagsrummet uppe blir en klädkammare + sovrum till mamma o pappa samt en hall där även datorn ska stå.
Vardagsrummet flyttas ner till gästrummet där även vägganra delvis ska slås ut för att öppan upp och göra en öppen planlösning.
Bygget uppe är i full gång o jag är djupt impad av Mikael som ger sig på detta projekt utan att någonsin gjort liknanade innan. Det kommer bli jättefint!!!

*Bilder på bygget finns på Mikaels blogg, heddes hörna*

Ser verkligen fram emot att få ett "eget" sovrum OCH en klädkammare som vi saknat.

"To be continue"

14 februari 2006

KRAM på alla hjärtans dag......

Idag ska vi vara snälla............

Mikael, Emma, Ida o Maja

Jag älskar er!!!!!

13 februari 2006

När dagen blir natt o lugnet infinner sig......eller inte...

Nästan att man kan fortsätta skriva på inlägget innan. Inatt smittade vansinnet även av sig på John Blund. Han vägrade helt enkelt infinnna sig här hemma.

Emma o Ida somnade som vanligt men vaknade vid 21 o var hysteriska bägge två. De skrek, grinade o höll varande vakna. Samtidigt så höll Maja låda där nere o vaknade om vart annat o stökade runt. Efter många om och men så lugnade de ner sig men ack den som trodde det var över....

Vid 01.00 var det dags igen. Emma vaknade, Ida vaknade o var jättelessen och Maja vaknade o stökade. Hon blev dessutom pigg o höll låda i 1½ timme. Vägrade äta o vägrade tom nappen, hon sjöng o babblade o snurrade runt. Hjälpte inte att hon fick ligga bredvid mig....En annan var totalt slut o sååå trött så trött. Vid04.30 stök igen sen för att vakna 07.00. Nu har det varit otroligt bra på nätterna länge o det ska väl straffa sig nån gång. Så idag har itne heller varit en bra dag då dåliga nätter blir dåliga sagar. Ida vägrade sova middag, hon borde ju vara astrött. Maja sovit små snuttar, hon som brukar sova flera timmar.

Jag då??? fräsch, alert o glad??? *Självklart sickan*

12 februari 2006

Vad händer med våra barn?

Någonting har hänt, något i luften? i maten? i vattnet?
De är totalt tokiga hela bunten....

Emma Hedin 4 år:

Där får man svar på tal, hon käftar emot o just nu så är öronen bortkopplade, ignorerar en när man säger till henne o talar gärna om vad som är rätt o fel, vår lilla fröken. *pust* En duktig ålder då hon vill klara allt själv o att gå hem till en kompis eller ta med en hem är just nu roligast. Hittar gärna på egna historier o sånger, humor o humör.

Ida Hedin 22 månader:

Oj,oj,oj....vad ska man säga *himlar med ögonen*
våldsam, trotsig, ilsken som ett bi, busig o bestämd. Nu börjar det iaf bli lättare att hantera henne när hon pratar bättre. inga meningar ännu men 2-4 ord som hänger ihop och hon gör sig förstådd. Otroligt många riktiga ord blandat med rapparkalja. :0) klättrar på allt o smiter gärna iväg när man är ute, en riktig "rymmare". ALLT åker in i munnen.

Maja Hedin 9 månader:

Vår "bebis" som börjar bli stor tjej, kryper o ålar fram, suttit själv sedan 5½ månad
och kan sedan hon var 7 månader sätta sig upp själv från liggandes. Utveckligen går snabbt. Försöker ställa sig upp själv nu oxå.
-Mam-ma!! Mam-ma!!

Detta är mammas tjej!! glad o nöjd med livet, leker gärna på golvet med leksaker eller med sina systrar, sover bra o äter bra. Hänger liksom bara med. Gråter sällan o klagar ännu mer sällan. Ropar o gastar, hoar o tjoar....munnen går i ett med massor av olika ljud. "Sjunger" -na,na,na,na mjukt o harmoniskt samtdigt som hon gungar i sidled. :0)


Tacka vet jag Nannyakuten o Nannyjouren, där har vi fått mycket tips!!!!

skamvrån är numera införd...eller snarare " nu sitter du här o tänker på vad du sysslar med".


/ Mamma Sabina

31 januari 2006

Festen är över för denna gången........

Då har jag haft min 30-års fest!!!! en stillsam middag med mina vänner, mat alkohol o trevlig stämning.....det hade gärna fått varit lite mer feststämpel över det hela...lite väl städat kankse men jag förstår dem, alla har ju små barn som sover sött där hemma o en tidig morgon framför sig.

Men jag är iaf nöjd :0)

Tack Kicki, Pernilla, Annica, Anne-Marie, Ulrika, Louise för en trevlig afton!

O tack tjejer för presenten.... ;0) den åker direkt ner i resväskan....

19 januari 2006

Vilken pärs..........

För 2v sen hade vi ju vinerkräksjukan här i huset, Maja började på min födelsedag med följd av Ida och Mikael. Jag och Emma klarade oss fint. Trodde att vi fått vår dos men icke sa nicke. I Måndags var vi hemma hos kompisar o barnen lekte tillsammans. på kvällen ringde mamman i familjen o undrar hur vi mår då hennes son börjat spy. Vi mådde bra, än så länge.....På tis gick barnen till dagis o på kvällen var det dax för årets julgransplundring. Vi var uppklädda o klara o när vi skulle gå så spydde Emma ner köksgolvet o det var ett faktum. Vinterkräk nr 2.

Hade kännt mig lite lätt yr o knepig under dagen men trodde väl jag skulle klara mig *ööhh* på natten fick jag akut ropa på Mikael som var i full färd att torka Emmas spyor o trösta Ida som var lessen. Han kom springandes med en hink o så var jag igång...*Bläää*

Mådde ruttet!!!! varje gång jag kräktes vaknade alla barnen av ljudet o blev rädda o lessna, stackars Mikael fick springa som en tok mellan alla barnen.

Nu då, tors fm så sitter jag här...mår fortfarande illa o är svag men ändå uppe. Emma mår bra o nu ligger Mikael o mår pest......hoppas verkligen detta är klimax. De två små får jättegärna klara sig, de fick så de teg förra omgången.

Håll tummarna för oss!!!!!!

/ Sjukstugan

15 januari 2006

Emma fyller 4 år!!!!

Idag den 15 januari 2006 kl 15.45 blir Emma 4 år. Fattar inte vart tiden tagit vägen, en 4-åring i vårt hus....hon är inte längre på långa vägar vår bebis, en lång och ståtlig tjej som är lite lillgammal och bestämd. Nära till skratt o snäll som bara den. Hon är verkligen en flicka nu, en "stor" tjej. Nog blir man sentimental när man tänker tillbaka, just vid denna tiden i skrivande stund hade jag värkar och låg på mölndals förlossning. Vår förstfödda!!!
Igår var det barnkalas, 7 av Emmas kompisar var här och firade med henne. Så med 10 barn i huset så var det full hålligång. Korv med bröd, glass m maränger, strössel, chokladsås, bananer och såklart fiskdammen och massor med bus o lek. En lyckad dag!!!! Emma somnade som en stock........


Grattis Emma på födelsedagen, vi ÄLSKAR dig!!!!!!

Kram från Mamma, Pappa, Ida och Maja :0)

Nytt år, vad har hänt sedan sist?

jo...en del. Vi har firat jul och nyår och dessutom har jag blivit vuxen, fyllt 30 år. Dagen firades med familjen, vi åt tårta o mös tillsammans. På kvällen kom Annica och Tommy med Tiffany på besök. Av Mikael och barnen fick jag det jag allra mest önskade mig, EN RESA!!!!! *jihhooo* 1v till Teneriffa i slutet av mars. Vi åker alla 5, detta blir vår första resa med barnen.

Firar den stora dagen med en tjejfest den 28 januari, längtar!!!

Vad har mer hänt??? Fått ett extra helgjobb på Collero erotikparty!! jojo, det ni!!!! hade mitt examnesparty i torsdags för ägaren och produktchefen, det gick galant. Så nu är det bara att börja sälja. Har börjat titta seriöst efter ett nytt dagjobb oxå....