30 november 2006

En liten återkomst........

Ja krisen ja...den är mer aktuell om någonsin. För er som undrat så gäller det inte min och Mikaels familj utan min mamma. Fick ett chockbesked att mamma fått lungcancer och tillståndet är/har varit kritiskt. Hon vårdas nu hemma för att inte bli smittat av ngra infektioner men prognosen är tyvärr mörk och sorglig.

Mina dagar och nätter går åt att tänka på mamma o nog har det gråtits så det räcker en hel livstid om inte mer. Det mest sorgliga i det hela är att hon är nygift sedan augusti och skulle nu få leva lyckligt alla sina dagar med mannen hon älskar. Han finns hos henne 24h om dygnet vilket är en stor tröst.

*Älskar dig mamma*

21 november 2006

Kommer inte skriva på ett tag...

Vi har en kris i min familj så jag kommer inte skriva på ett tag. Återkommer.............

17 november 2006

TGIF :Thank God It´s friday!

Jihoooo...äntligen fredag fast jag ska ju jobba en liten stund på söndag oxå men ett roligt pass. 16.45-22.



Idag har vi försökt röja lite här hemma då vi har middagsgäster imorgon. Kicki, Henrik med barn kommer hit. Det ser vi fram emot. :0)



Ha en trevlig helg alla!





15 november 2006

Ida är nu "godkänd" som 2½ åring.

I Tisdags var vi på bvc för 2½ års kontroll. Hon fick namnge olika djur och deras läten. Peka ut kroppsdelar på en docka. Namnge olika föremål. Det mesta gick ut på att kolla språket och utvecklingen. Om hon förstår vad man säger o att hon kan prata meningar. Jojo...här snattras det ac bara farten. Med galans godkänd! Sen pratade vi lite om sömn, mat o blöjor. Ida var stolt och berättade att här minsann är det trosor som gäller. Allt är ju bra med vår goa tjej. Äter bra och sover från 19-06 utan att vakna. Torr på dagtid sedan i somras. Nästa koll vid 4 år.



Hon vägde 15,5 kg och var 93cm lång.



/>

Vår sångfågel.......


Nästa vecka blir vår "bebis" 18 månader, jisses va tiden gått fort.





Hon kommer bli släktens sångfågel för jisses va hon sjunger.
Riktigt fint oxå. Man hör precis vilken sång det är hon sjunger. Just
nu är det:





*ekorrn satt i granen


*imse vimse spindel


*blinka lilla stjärna


*en kulen natt


*i ett hus i skogens slut


*lilla snigel





m.m....så när hon sjunger o gör rörelserna till så smälter hjärtat. Fast när sången börjar 05.00 är man ju inte lika glad... :-)

12 november 2006

En trevlig och mysig lördag!

Imorse 07.15 klev Mikael ut genom dörren för att komma hem imorgon någongång....det är den årliga kyckligfotbollen som hägrade. Fotbollsturnering med barndomskamrater/bastu/alkohol och partaj på krogen.....*hmm*

En annan då?? jojo, där stod man med 3 griniga ungar som gnällde och dagen hade börjat underbar...........
Efter frukost lek o stoj så sov Maja och Ida sin vanliga middagssömn och sedan bar det iväg till Kungälv för att bada på Oasen tillsammans med farmor. Efter 1 timme i badet med ngra kallsupar osv så var barnen nöjda och belåtna. Väldigt trevligt och roligt.....

Sen tog vi hela konkarongen och åkte till MacDonald´s där middagen serverades. Farmor bjöd! Tack svärmor/farmor för maten. :-)

Sen hem och läsa saga, sätta på pyjamasar och i skrivande stund försöker jag få de två minsta att somna......

I allafall en mycket lyckad dag!



10 november 2006

Det funkade så nu kör vi :-)

Ja...låt mig tänka....vad har då hänt sedan sist? *hmmmm*

Vi har firat bröllopsdag, den 19 oktober hade vi varit gifta i 4 år. Den firades med middag på Balance o Bar. Jag fick en jättefin bukett av Mikael och han fick en bok som heter "Kärleksförklaring", funkar ungefär som barnens första bok, lite färdigtryckt text som man fyller i luckor + klistrar in fotografier. Jättefin och jag tror den var uppskattad. Den 20:e oktober blev Mikael 33år, det firades med tårta o presenter. Den 27 hade jag och Emma namnsdag samt lille Arvid (Annas pojk) blev 1 år. Av Mikael fick jag ett jättefint halsband med ett hjärta i namnsdagspresent. Den 28 firades Arvid med pompa o ståt i Lerum med släkten från bägge sidorna på besök.

Första november kom kylan och första snön!!!!! på dagen två år år sedan vår älskade katt Lukas lämnade oss.

Dagarna går, ingen aning om vart de tar vägen...Mikael och jag jobbar för fullt, barnen går på dagis och mellan varven försöker vi få ordning här hemma. Nu har det iaf inhandlats en tavla i vardagsrummet samt nytt sofföverdrag.

Denna vecka har jag haft fullt upp. Jobbade kväll i mån, tis ledig fast möte på jobbet. Ons och tors jobba dag och fre-lörd-sön natt. Pust! jag är redan trött o har hela helgen kvar att jobba........

Igår var jag dessutom på anställningsintervju ang den fasta tjänsten. Hoppas det gick bra. Vet ju inte riktigt vad de är ute efter....tydligen en del som ska på intervju men jag skulle få besked innan nov är slut.

Det har säkert hänt en hel del mer saker men just nu måste jag kolla till barnen...

Tjolahopp!!!!

Längesen sist men..........

Har försökt skriva många gånger o lååångt och bloggen ballade ur så texten kom inte med så nu har jag gjort ett uppehåll och hoppas bloggen funkar igen. Gör en det? *Testing*