28 augusti 2006

Haft dundrande huvudvärk hela natten....

så ont i huvudet så jag mått illa o kräktes lite lätt imorse *Bläääää* inte hjälper det med tablett heller :(( Mikael jobbar halvdag för att avlasta lite. Barnen är lediga från dagis.

NU är iaf hallen färdigmålad o det blev faktiskt sk*tsnyggt!!! syns lite dåligt men finns att kika lite under "heddes hörna"

Svärfar o Anci har varit här idag på besök. Trevligt!

26 augusti 2006

Min romantiska man.......

Helt apropå kom Mikael hem igår från jobbet och hade med sig paket......till mig!!! jaaa ni.....

Jag dricker mycket te och den ena presenten var en stor jättefin tekopp med tillhörande fat. På koppen stod det "Sweetie" (Sötnos) sen fick jag skålar att ha diverse snacks eller småpryttlar i. På dem stod det "I love you"..den sista presenten var en nyckelring där det stod " I love y". Gulligt va?!

:0)))

Idag var vi till Lerum och firade att svärmor fyllt år och att Mikaels kusinman Peter fylle rår på tisdag. Grattis till dem!!!
God kycklignsallad o tårta bidde det. Sen när vi kom hem så målade jag hallen och nu ska jag jobba, Collero!!!!

Ha det gött alla o hoppas ni har en toppen helg :0)

24 augusti 2006

Så här går det när man leker på dagis


23 augusti 2006

Onsdags kul


Onsdags kul
Originally uploaded by zina3.

Onsdags kul


Onsdags kul
Originally uploaded by zina3.

Tur man har städ hjälp.


Tur man har städ hjälp.
Originally uploaded by zina3.

Vikt resultat m.m.......

Glömde ju väga  mig i måndags men nu är det gjort...så totalt på 3v som jag nu ätit Vk-mat så har jag gått ner 4,6kg. Detta utan motion :0))

Eftersom renoveringen tar mycket tid och den måste göras när barnen lagt sig sig o vi vill bli klara så blir det att vi jobbar hemma på den tiden vi skulle träna men just nu får det vara så. På tors kväll ska jag iaf träna med Annelie på Sportlife. Sen på lör fm ska jag på body jam på Sportlife. *Jihoooo*

Just ja, är fullbokat hela september nu med jobb, natt + dag + collero. Blir att jobba mer än jag någonsin gjort...ska för skoj skull räkna ut hur många timmar det blir.

Nu ska jag hämta mina söta gryn från dagis.

Ha det gött alla!!!!

( Stort grattis till min goa vän Annica)

21 augusti 2006

Helgen över.........

Japp, då var det måndag igen då. Jobbade collero i lördags, kul! sen inatt på nattjobbet. Är där i skrivande stund. Idag är den riktiga dagisstarten för tjejerna. Mikael lämnar dem vid 07.00 och jag hämtar dem vid 15.00 efter jag sovit o gjort ett ärende till arbetsförmedlingen.

I lördags var Mikael duktig och lade klinkers i hallen, blev jättefint. Igår, söndag var vi till Biltema, tapetgalleriet och Hornbach för att kolla in färg. Vi köpte färg till Köket, färgen heter Savann. Hallen är vi inte 100% säker på ännu vilken färg det blir o till vardagsrummet får vi köpa nu i veckan. Vi har satt easy cover i hallen så nu gäller det att vara överens om färg o sen börja. Köpte även foder o dekorationsklossar till entren mellan hall o v.rum.

Blev en liten fisk oxå med i inköpet..en albino nasistrus. (sugfisk, algätare)

På Backaplan träffade vi även, Marie, Marcus, Edvin, Elliot och Peter och Annelie med bebisen i magen. Kul! nu börjar det då synas ordentligt på Annelie, halvvägs är hon oxå.....*spännande*

Nähä..om 1h får jag åka hem o sova *Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz*

*måste jobba oxå*

16 augusti 2006

Snabbvisit!

Vi håller ju på och byter till Ip telefoni hemma och bredbandsbolaget har fixat till det så käckt att vi inte har bredband för tillfället så nu surfar vi på ett seeeegt modem. *blä*

Så uppdateringarna sker mer sällan kan jag ju informera om. Om ni nu inte märkt det!
Sen sist så....

Maja är inne på sin 2:a inskolningsvecka, både ätit och sovit på dagis och det går alldeles perfekt. *Skönt* Min andra natt inatt och min näst sista innan sommarschemat är över. Trist. Men har ngra nätter kvar att göra utöver schemat.
Hemma har vi nu tagit tag i innerenoveringen och fixat klart för valvet. Väggarna och golven kvar.

Ha det gott så återkommer jag vid tillfälle....

Just ja,

Vk resultat: -3,6 kg på 2v.

10 augusti 2006

Dagisstart för Maja.....

jaa, då har Maja gått 2 dgr på dagis, eller snarare två inskolningsdagar. Första dagen var jag med och andra Mikael. Änså länge har hon bara varit där 1 timme per dag men imorgon ökas det till 2.

Första dagen skulle man aktivt leka med henne där men jag såg knappt röken av henne. Leka med mamma???? varför??? det finns ju annat roligt att göra. Maja verkar hittills vara ett riktigt dagisbarn. Vill springa in innan man ens hunnit ta av sig skorna och struntar fullkomligt i mamma och pappa. Här ska lekas!

Verkar som det kommer gå galant men hon är oas van med mycket barn, dels sina egna syskon dels andra barn som hon träffat regelbundet sedan dag 1. Sen är hon van med andra främmande vuxna och nya miljöer. Det underlättar en hel del ska jag säga när ens barn är barnvan och framför allt van med mycket barn o höga ljud. Mycket stoj o höga ljud kommer det bli med 16 i barngruppen.

Måste skryta om hur otroligt duktig hon är, ni kommer knappt tro mig. Idag när vi ätit mellis så tar maja sin tallrik och går o ställer den på diskbänken. Är man klar ställer man tallriken på diskbänken, så det så. Det gör ju Ida o Emma. Innan maten så går hon till handfatet, tar fram pallen o sträcker sig...njaa...hon når ju inte fram till vattnet ännu men ber man henne tvätta händerna vet hon precis vad hon ska göra och vart. Hon är så klok så. Frågar man henne om hon vill ha mer mjölk vid matbordet så säger hon.
-ja, nickar o sträcker fram glaset.
När hon är klar, ger hon mig tallriken. Frågar jag om hon vill ha mer mat, skakar hon på hvuvdet. Så ja o nej är hon då helt klar med. Häromdagen kom hon gåendes med en dvd film, ger filmen till mig o när jag frågar om hon vill se den så säger hon
-ja, nickar o springer till soffan där hon sätter sig redo. Ibland känns hon så mycket äldre än sina 14 ½ månad.

Emma och Ida går oxå på dagis nu, men endast samma tider som Majas inskolningstider, så får det bli nu i 2v innan alla 3 kommer gå på riktigt schema.

När jag jobbat natt kommer då gå: 07-14.30
När jag ska jobba natt: 07-11.30
När jag är ledig är de lediga.

Sov gott...........en annan jobbar juh!!!

8 augusti 2006

Maja latar sig i värmen


Maja latar sig i värmen
Originally uploaded by zina3.

Hemma hos ellen o sebbe


Hemma hos ellen o sebbe
Originally uploaded by zina3.

På väg till dagis


På väg till dagis
Originally uploaded by zina3.

7 augusti 2006

Vk rapport + första dagisdagen.

Vägningen imorse gick finfint. -2,0 kg på 1v.

Emma och Ida var första dagen på dagis på över 2 månader. Ida var ju lite lessen men det gick snabbt över, Emma sprang in och var överlycklig att vara tillbaka. Jag och Maja hämtade dem kl 15 och var i lekparken 1 ½ timme.

Imorgon ska Maja skolas in, hennes första dag på dagis. *Spännande*  Hon är ju van med barn o väldigt social så det ska bli kul att se hennes reaktion. Bara 1 timme imorgon och sen bär det iväg med alla 3 till Ulrika, Ellen och Sebastian med lek och bad.

Gick av mitt helgpass imorgse 07.15 och jobbar nästa gång på ons-tors- samt collero på lördag.


Ha det gott/  Sabina ner -2 av 20

6 augusti 2006

I morgon är det dags att ställa sig på plankan....

dvs vågen efter 1v med Viktklubbs matsedel. Har skött mig exemplariskt och inte fallit för frestelser. Det enda det blivit brist på är väl motionen.

Jag kommer bli nöjd oavsett resultatet då jag vet att jag ätit med "huvudet". Det är rätt kul att hålla koll på kalorierna, om inte annat så lär man sig mycket.

Inatt är 3:e natten i rad, är ledig mån/tis sen jobbar jag ons/tors igen. Nästa helg är det Collero för hela slanten. Imorgon är det återigen dags för dagis för Emma och Ida, de har varit ledig sen början av juni. På tisdag är det Maja som börjar sin inskolning. *Lilla plutt* tror det kommer gå alldeles utmärkt och hon börjar bli så pass aktiv så det blir nog bara roligt. MEN...jobbigt för mamma och pappa, iaf mamma som har ett blödigt hjärta. Helt ärligt tycker jag det är alldeles för tidigt att börja vid 15 månader men det tyckte jag om Emma oxå som började när hon var 19 månader. Åldern spelar nog mindre roll, det är detta med att lämna nått man älskar över allt annat till någon annan. Det sägs ju vara betydligt svårare när de är runt 1,5 år. Ja,ja....vi har ju inget val. Till att börja med så kommer de gå alla 3
07-14.

Ha det gott o sov så sött.........

5 augusti 2006

Lite smått o gott......

Dåså, då sitter man återigen på jobbet, ska jobba hela helgen. Dvs fre-lö-sön natt. I veckan har det varit brist på sömn och för första gången är jag trött när jag jobbar. Inte blir det mycket sova av idag heller då jag ska promenera hem och Mikael måste till tippen innan de stänger 15.00. Kul!!! Får väl hoppas jag får sova 5 timmar iaf. Med Vk går det bra, har lagat mat enligt deras recept hela veckan. Passar på att gå till jobbet istället för att ta bilen eller cykla. *Skönt*

Den 27/8 är det familjedag med bla mora träsk i Alafors, furulundsparken. Vi hoppas vi kan gå. Vi såg ju Mora träsk i våras men barnen lär ju knappast klaga.

Ha en underbar lördag!

3 augusti 2006

Torsdagskul!


Torsdagskul!
Originally uploaded by zina3.

1 augusti 2006

Kolla in mitt armband


Kolla in mitt armband
Originally uploaded by zina3.

Vk start idag!!

Nej nu jädrar så är det fart på fläsket igen. Viktklubbs start igen. Vi börjar med Vk mat och motion innan vi registrerar ny medlemsskap, kostar ju en slant. Längtar efter att få komma igång med träningen igen. Cyklade till jobbet idag, alltid nått! hann inte gå då Anna o Martin kommer imorgon bitti och tar barnen så jag måste snabbt hem. Nu ska jag jobba lite!

Sov sött!