31 juli 2006

Prov


Prov
Originally uploaded by sabina_hedin.
Skickar en testbild för att se om det funkar att skicka upp bilderna.

SENASTE NYTT!!!!

Jihoo, nu ska även jag ta bilder med min mobil och skicka till bloggen, kul va??!!
För den som inte vet så har Mikael bilder på sin blogg under "heddes hörna".

Just ja, har en ny mobil oxå. Köpte en i Borlänge, en rosa/vit Lg telefon. Den sista i affären i Sverige enligt säljare. En LG U880. Mikael har en likadan med helt silverfärgad.

30 juli 2006

Utökade nätter......

just ja, chefen ringde o frågade om jag ville jobba natt i 3v till....dvs v 36 ut. Ja tack sa jag. :0)

Sista dagen på semestern...

För Mikael iaf, jag har ju jobbat hela sommaren men haft "lillsemester" denna vecka. Nu har gubben min varit hemma i 4½ månad, föräldraledig + semester. Jag skulle gissa att det blir liiiite skönt att börja jobba så man kommer in i alla fasta rutiner igen. Imorgon måndag kör vi igång med Vk igen. Betydligt lättare när barnen går på dagis och dagarna går på rutin och schema. Ska bli skönt att komma igång med träningen igen. Längtar till höst-starten på Sportlife, de ska börja med ett danspass som låter hur kul som helst.

Ja, hur "firar" vi då denna sista semesterdag....Jag tar hand om barnen och Mikael målar panel, kul!!! :/
Ev blir det en tur till Liseberg i eftermiddag för att hitta på något skoj.

Just ja, ett mörkt moln har äntligen löst upp sig....Allt ordnar sig till slut. Vi hade ju ett litet bekymmer ang Emma, ida och Maja ang dagis. Maja får ju inte börja förren nästa tisdag den 8/8 med Ida och Emma har plats på Änggårdens förskola nu i veckan som kommer. Eftersom både jag och Mikael jobbar så måste nån ta barnen och det är ju lättare att hitta barnvakt åt enbart Maja än åt alla 3 så vi hade bestämt oss för att emma och ida skulle gå på dagis. MEN..nu har de aldrig varit på änggården o känner varken personal eller barn och enligt nolhagen så skulle det vara personal från dem där. MEN...nu visade det sig att det inte kommer vara personal från nolhagen där. Med Emma skulle det väl gå, hon är ju så pass stor men Ida då? hon behöver ju nån trygghet. Men nu har vi löst det som så. Måndag ska jag jobba natt men tar barnen, jag får gå minus på sömn den dagen. Tisdag, hjälper Anna och Martin oss och passar alla 3, jag har jobbat natt. Ons, jag har jobbat natt så Mikael är hemma och jobbar em, kväll. Tors är jag ledig och fre jobbar jag natt men får gå minus på sömn. PUST!!!! sen jobbar jag hela helgen men då är ju Mikael hemma.....

Huset då, hur går det?

Bara fint faktiskt. Panelen är färdigspikat och målad. Nu är det bara fodren till fönstren som ska sättas upp och bläcket till fönstren. Sen blir det att ta tag i projekt hall/vardagsrum igen. Ska bli kul. Efter det, vårt sovrum ska bli klart och Emmas rum målat o fixat och till sist badrummet nere måste renoveras.

Att renovera och fixa:

* Hall/vardagsrum, byta golv, målas och fixas.
* mamma och pappas rum, spacklas o målas..
* Emmas rum, målas och fixas.
* lilla toan nere, målas, byta golv och fixas.
* grovkök, målas och fixas.

Vill man jobba finns det att göra.....

Fattar inte att folk orkar kommentera, -Har ni inte gjort klart där ännu? -ska ni börja på ett nytt projekt, gör man inte klart först?
osv osv......

Det är väl upp till oss att bo på byggarbetsplatsen om vi vill? Klart kommer det att bli och det är bara vi som sätter gränsen för när vi tycker det ska bli klart.  Roligt är det iaf, och bra blir det, så det så...............

28 juli 2006

Hemma från Dalarna...

japp, nu har vi varit på semester i min hemtrakt Borlänge i Dalarna. Vi åkte i söndags, det tar ca 6 timmar med bilen. I lördags hade Mikael köpt en dvd spelare till bilen, vad hade vi gjort utan den? En klar hit!
Barnen var lugna o städade i några timmar sen var det dags att stanna och fika. Vi stannade vid en jättefin rastplats vid en sjö. Varmt och hett, tacka vet jag klimatanläggningen i bilen. Vid 20.30 på kvällen var vi framme, vi skulle bo hos min lillasyster Mio. På måndagen bar det iväg till Kupolen, borlänges köpcenter...eller "Tunatutten" som den heter där hemma eftersom det ser ut som ett bröst med en bröstvårta på. 3 våningar med affärer, en fröjd för ögat. Shoppade skor, som alltid.....Billigt med skor i Borlänge, vi köpte 4 par, 2 till Maja och ett par varsinna till mig och Mikael för 327:-
Lite kläder till mamma, pappa och barnen, en klocka till mamma och ett jättecoolt armband där man hade kort på barnen.
På tisdagen åkte vi till mamma som fyller 60 den 1 augusti. Pernilla min storasyster hade bakat en smarrig smörgåstårta och vi hade gjort kladdkaka. Presenten var ett presentkort på Ticket så hon kan åka utomlands om hon vill. Min andra storasyster Åsa som bor hos mamma var också med samt mammas nya kille Lennart.

På onsdagen köpte vi en blomma och åkte till minneslunden i Kvarnsveden där pappa ligger. Jobbigt!!!!!!
Vi hade bestämt oss för att köra hem på kvällen men först åkte vi hem till Pernilla och träffade dem samt åt middag. Barnen sov nästan hela vägen hem. Vi var hemma 02.00 på tors.

En helt ok resa dock som förväntad.

Tack Mio för att vi fick bo hos dig och Tomas.


23 juli 2006

Grattis Emma på namnsdagen den 23 juli

önskar mamma, pappa, ida och maja.

*Vi älskar dig*

3:e natten i rad och lång bilresa imorgon.....

Japp, då är jag på G och avverkar min 3:e natt på jobbet. Imorgon bitti när jag kommer hem blir det att sova ca 3 timmar sen måste vi åka om vi ska komma fram i någorlunda tid. Det tar ändå ca 6 timmar i bilen. Idag var vi mer än snälla till våra barn. Vi köpte en dvdspelare för bilen med 2 skärmar, en för Emma och en för Ida att fästa på nackstödet. Tyvärr fanns det inte att köpa till en lös till Maja. Så nu är det laddat med film o tjejerna håller sig förhoppningsvis nöjda en större del av resan. De två små ska ju sova oxå under färden, det kommer dem nog göra alla 3 skulle jag tro.

Vi kommer bo hemma hos min lillasyster Mio, ska bli skoj att träffa henne. 1 år sedan sist, på Majas dop. Kom ihåg Emma imorgon, hon har namnsdag!!!!!!

Annanrs flyter det på o allt är finemang. Mikael är nu klar med panelbytet och ska bara måla och sätta foder. Han har verkligen varit duktig. Skönt att det är klart!
Så nu är det hallen/vardagsrummet som gäller igen, fast det får bli när vi kommer tillbaka. Hemfärden är ännu inte riktigt bestämd till när den blir. Vi tar det lite som det kommer.

20 juli 2006

Det bankas o spikas för fullt.......

Panelen sätts på plats o inne håller vi på att stekas upp, så hett är det. Vi kan ju inte öppna på korsdrag heller eftersom vi har en byggnadsställning som täcker hela baksidan o gör det omöjligt att öppna.....kvällarna är hemska o ingen av barnen kan somna i värmen. Stackars Maja försökte somna i 2 timmar igår, hon var så svettig trots att fläkten stod o blåste för fullt. Men det blåste ju bara varmluft. Direkt solen gick ner somnade hon.

Inatt är det jobba av....ska jobba tors,fre,lör.........

19 juli 2006

Vägde och mätte Emma, Ida och Maja....

Bara för skoj skull då det är lite roligt att hålla koll.....speciellt då det är långt mellan bvc besöken nu förtiden.

Vägde på vår digitalvåg som har stämt nästan exakt med bvc och mätte med måttband, liggandes på golvet.
De vägdes nakna på morgonen utan frukost.

Emma 4,5 år: 23,9 kg 115cm

Ida, 2år och 3 månader : 14,5 kg 92cm

Maja, 14 månader : 12,5 kg  83cm

........................................................................................................................................................................................

Om 2v börjar Mikael jobba och då kör vi igång med VK igen. Då blir det mer rutiner och barnen går på dagis. Det hela blir lättare så......Ska bli skönt...Är arg på mig själv och besviken att man fallit i fällan och kilona lagt sig tillrätta igen. F*n , brist på träning och mycket god sommarmat!!!!!!

17 juli 2006

Genom eld, genom vatten........

Ja, så sjöng Carola för fulla muggar på Trädgårdsföreningen igår. Liten nostalgi kick att se henne live igen efter så många år, sist var nog -83, -84. Helt ok konsert, sjunga kan hon ju iaf. Förbandet var Uno Sveningsson 40 min, han har ju urskön röst. Jag var där med Annica som vi bjöd som Grattis på födelsedagen som hon firade i fredags.

Skönt att komma hemifrån några timmar, käka på stan o tjata lite tjejsnack utan avbrott o öron som lyssnar.  :0)
Nu är jag ledig fram till torsdag, blir själv med barnen från morgon till kväll då Mikael byter panelen denna vecka. Jobbar tors-fre-lör sen blir det troligtvis Dalarna på söndag.

16 juli 2006

Kanske, kanske, kanske....

Åker vi upp till Dalarna när mamma fyller år, eller snarare mikaels sista semestervecka. jag har tagit ledigt men vi har inte bestämt oss till 100%. Går inte närmare in på varför vi tvekar men ni som känner till min familj vet nog varför....

Hur som helst så längtar jag faktiskt "hem" jaaaa, de tkommer alltid vara hemma för mig oavsett vart jag bor. Hjärtat tillhör Borlänge, så är det bara.....
Nästa år är det 10 år sedan jag flyttade.

Fast, jag måste ju erkänna att jag trivs bra i GÖteborg, eller Nol där jag bor. Vi bor alldeles perfekt när man har smått. Kunde nog inte önskat oss så mycket bättre, det enda jag skulle vilja förbättra är i sånna fall boendet. Vi har det kanon, missförstå int emen de tär lite litet för 5 personer. Sen skulle jag vilja ha fristående.

Annars= Toppen!

Det blir lite omständigt om vi skulle åka "hem" men det är det förhoppningsvis värt. Det är egentligen vår enda chans till en semester tillsammans. Är vi hemma så sysslar vi med annat men kommer vi bort så har vi enbart tid för varandra.

Just nu:

Mikael målar den nya panelen som ska bytas på baksidan + tilläggsisoleras. Bytet ska ske under v 29.

11 juli 2006

Helgen över....vad har då hänt?

Tjaa...i lördagskväll jobbade jag ju för Collero, möhippa. Trevligt men jisses..hela kvällen gick. Sen igår så brötade vi lite hemma, bråkad med barnen i vanlig ordning...ja, trist men sant. De bråkar nå vansinnigt nu. Maja har det ju blivit liv i luckan med oxå. De bråkar med varandr aoch med oss så det heter duga. Tykna och jag vet inte vad....inte maja då men hon kan leva loppan hon med. Hon är livsfarlig den ungen, klättrar ju på allt och man kan hitta henne överallt. En modig frammåt dam med en alldeles egen mycket stark vilja. Idag var vi till Ateljé Creson och hämtade Majas 1-års bilder. Just den dagen var hon inte på fotohumör och det syntes väl om vi säger så....men,men...
Sen bar det iväg till Mikaels jobb för att borra i vår nya brevlådehållare. Sen till Bäckebol och köpte golv. Japp, ÄNTLIGEN så blev golvet köpt. Det bidde Pergo, natural touch, vildkörsbär. Där försvann 5100:-.

Så nu gäller det bara att hitta tiden för det mesta har vi hemma...

Just nu sitter jag på jobbet, ska jobba inatt och i morgon natt...

Hoppas alla sover sött..

8 juli 2006

Kalas, trött och jobba........

Idag har vi varit på lilla Tiffanys 1-års kalas. God mat och gott fika med trevligt sällskap. Grattis Tiffany i förskott! (hon fyller på måndag). Sen bar det iväg hemmåt då jag ska jobba för Collero ikväll, möhippa. Trött, trött, trött idag. Kunde inte somna igår kväll, 04.30 tittade jag på klockan en sista gång, då hade jag varit vaken och pigg hela natten. Fick till slut gå ner i vardagsrummet och lägga mig då myggorna åt up mina fötter i sovrummet. Varmt och kvavt ute.

Hade helst spenderat kvällen framför tv:n och halvsovit.....*Zzzzzzzzzzz*

Plikten kallar!

7 juli 2006

Släktträff och grillkväll på Marstrand...m.m

Ikväll är det grillkväll på Marstrand med diverse släktingar och vänner till svärfar och Anci. Det kommer nog bli lite lustigt då vi ska vara där på barnens sovtid men, men...så är det. Ida och Emma klarar nog att vara uppe en stund och stoja, få se hur maja vill göra. Vi tar med vagnen. Det blir som det blir helt enkelt.

Just nu i skrivande stund sitter jag på jobbet, har jobbat natten och ska strax börja med de sista rutinerna innan hemgående vid 07.15. Rätt pigg fastän jag bara fick sova 6 timmar igår och ingen kvällsvila. Nu är jag ledig tills på måndagkväll!!!!* jihooo* Dock ska jag jobba för Collero på lördag. Möhippa genom Kärrvägen Pernilla. Kan bli skoj.

6 juli 2006

Sommar, sommar och sol...

Efter en liten sovmorgon (skulle jobba natt) så packade vi bilen full och begav oss ut på äventyr. Tänkte kolla in lite alternativ till badplatser då vi var i Surtesjön igår. Vi åkte till Sandsjön som ligger bortanför Nödinge. Fint och långgrunt men ack så mycket bromsar och flygfän. För er som inte känner Emma så kan jag meddela att hon är livrädd för allt som flyger, kryper osv. Bara vi öppnade bildörren så hade vi ngra hundra flygande bitande saker runt om oss så det blev ingen Sandsjön. Åkte därifrån med en hysteriskt gråtandes Emma. Vimmersjön vill vi inte bada i då vattnet är "skitigt" och det är ofta algblommning. Vill helst bada där man ser botten iaf. Så då letade vi upp Hultasjön, fint bad men lite väl brant "strand" för småbarnsfamiljer, ungarna rullade av filten *hihi*...Nää...trots hundskitarna, och andskitarna m.m. så är Surtesjön hittills bäst iaf. Vid sjövallen är det lite för kallt och för liten strandkant.

Bästa med surtesjön är väl kiosken, stort område att hitta plats, björkarna som ger skugga. Så imorgon eller snarare idag blir det Surtesjön. Ungarna älskar att bada, Emma vill mest simma, ida och maja är nöjda vid strandkaten med hink och spade. Ida är en liten fegis och vill inte ut på djupare. Maja kastar sig i och några kallsupar blir det, äta sand är oxå gott.

Runt 30 grader ute och ca 24 grader i vattnet, är det sommar eller är det sommar? imorgon (idag) skulle det dessutom bli ännu varmare *pust* Mikael skulle ha allt klart så när jag vaknar så åker vi. Blir väl runt 14-14.30.

På fredag skulle åskan hänga tungt i luften. Då ska vi till Marstrand på den årliga stora grillfesten hos svärfar. ca 20 vuxna + en hel hög med barn.

Sov gott alla..

4 juli 2006

Blääää......glömde ju berätta........

När vi var i surtesjön, nere vid strandkanten så mumsade Maja på något, plockade ur detta ur hennes mun och till min förtvivlan upptäckte jag att det var en................hundskit............Blääääää......ryser bara jag tänker på det.....unge!!! var är smaklökarna?????

En riktig bad-dag.....

Vi packade picknick väskan och åkte tillsammans med Kicki, Sara och Anton till Surtesjön. Barnen hade hur mysigt som helst, lekte, badade och fikade i massor. Mycket trevligt och mycket varmt...*pust* runt 30 grader i solen och säkert 20 i vattnet. Imorgon bär det iväg igen, ska bli ännu varmare än idag.....tror vi ska prova sandsjön då........

Kolla bilden i "heddes hörna"


3 juli 2006

Första veckan avklarad.

Så...nu har man då jobbat första veckan.....Jobbade mån-tis, fre-lör-sön. Så efter 3 nätter i rad är man lite trött måste jag säga men över förväntan pigg. Det hela har gått jättebra och jag trivs kanon. I helgen var svärmor här och vi grillade. Mikael hon och barnen var i lekparken under fm när jag sov.

Annars har det inte hänt så mycket då jag jobbat o det inte riktigt funnits tid till annat, Mikael har väl lugnt sagt fullt upp med barnen.