29 juni 2006

Utflykt och myspys i Slottskogen....

Idag packade vi bilen full med ungar och picknickväskan full med godbitar. Färden styrde mot Slottskogen och allt vad det innebär. Vi kikade på alla djuren, åt glass och kikade lite till. Emma och Ida klappade getterna på Barnens zoo. Sen blev det fika med busande barn. Se kan ni bara gissa om vi var trötta, varmt ute och långpromenad med barnvagnar och diverse kassar och väskor. Nu ska barnen sova sött och vi vuxna grilla och ägna oss åt varandra :0)

Just jam hur bra tro ni det gick att somna igår kväll???  *ööööhhhh* nej.....icke sa nicke.....kl var 04.08 när jag sista gången tittade på klockan, totalt omöjligt att sova. Hoppas verkligen inte att nattjobbet innebär att jag även ska vara vaken de nätter jag SKA sova. Så ni ligger vi på minus en hel del när det kommer till sömn. Man får väl vara tacksam att man är van att inte få sova alltför många timmar i sträck när man är småbarnsföräldrar. Just ja....Maja sover helt otroligt gott nu, Somnar vid 18.30 och sover som en gris fram till 8-9 utan att säga ett pip. *Tacksam*
Sen gäller det att föräldrar na lägger sig i tid oxå, vi kan knappast skylla på barnen att vi sover för lite.....

nu är jag tröttis jag med *Zzzzzz*

/ Trött men lycklig 3-barns mamma

28 juni 2006

Jobbat mina 2 första nätter......

Har ju ett sommarvikariat på ett gruppboende för utvecklingsstörda, en natt tjänst. Vilket innebär att jag jobbar 22-07.15, vaken natt. Har nu avverkat mina två första nätter och det har gått kanonbra. Nog är man lite trött eftersom antalet sovtimmar på dagen blir färre men ingen fara alls. På jobbet då. Det har flytit på , inga bekymmer. Det är både roligt och lite segt mellan varven då det finns lite strötid. men man ska väl njuta av att det varit lugnt nu för vissa nätter har man tydligen fullt upp hela tiden.

Nu är jag ledig i två dagar sen ska jag jobba tre nätter i sträck.

Ha´re gott!

24 juni 2006

Midsommar till ända......

Tjaha...då var midsommarafton och midsommardagen över för denna gången. På midsommarafton kom Annica, Tommy och Tiffany. Vi åt sill och potatis m,m till lunch, barnen lekte. Senare på em blev det grillat med hemmagjord pottissallad. Barnen hoppade i hoppborgen och lekte och som avslutning på dagen bidde det glas och jordgubbar. En lyckad dag med god mat och trevligt sällskap....barnen somnade gott och sov som små grisar. Maja somnade vid 19.30, vaknade till en gång i natt men sov till 9.15 i morse. Härligt!!!!!

Upptäckte i morse att hon fått 2 st tuggtänder uppe. Eftersom hon inte fått nere så har jag inte sett dem, hon bits ju gärna om man sätter in ett finger men imorse när jag skulle kolla efter så satt det 2st rackare på vardera sida. 10 små bissingar har hon nu.

Idag fick vi börja dagen med att åka till akuten med Mikael. Han började få ont i foten igår em och på kvällen kunde han inte gå. Imorse var han bedrövlig och hade jätteont. Troligtvis är det en inflammation i form av överansträngning eller dylikt. Han bowlade i torsdags, kanske det är boven i dramat? Han fick iaf medicin som ska hjälpa.

Så det har varit förutom det en lugn dag. Fotbolls tittande (Sverige förlorade) och lite spackling av nya hallen.


Nu är det dags för mamman i familjen att sova *Zzzzzzzzz*

Imorgon är det leverans  med Collero till 5st värdinnor......

God natt, sov gott, natti natti, dröm sött........

22 juni 2006

Idag har vi varit förlovade i 5 år!

Och vi firar detta med att vara ifrån varandra :0)

Näädå...Mikael har midsommarlunch samt bowling med arbetskollegorna nu på fm och em, jag och barnen ska iväg till Ulrika med Ellen och Sebastian. Sen hämtar vi Mikael och vi får lite kväll iaf. Det blir nog ett glas vin samt ost o kex för att fira lite.  Resten av kvällen blir det att städa undan inför midsommar imorgon då Annica, Tommy och Tiffany kommer hit. Det har blivit tradition att fira midsommar ihop. Detta blir tror jag 3 :e året i rad???

Annars är det byggkaos här hemma. Men nu är hallen där iaf. Bara spackla, slipa och måla kvar!! *jihho* En stor stjärna till Mikael som är enormt duktig. Fattar inte att han kan, men bygga det kan han.  :0))

Kika gärna in på heddes hörna där det finns lite bilder av renoveringen....

21 juni 2006

De är sjövilda........ligger det nått i luften?

Snart brakar det loss, ett riktigt åskväder..dvs när mamma och pappa slår näven i bordet och det får vara nog. Emma och Ida har varit totalt omöjliga i flera dagar nu, bara bråkar...med oss och med varandra. Ingen lyssnar eller rättare sagt struntar i vad man säger. DETTA är inte roligt någonstans. Tänk er att börja morgonen kl 06.00 med att bråka, dagen fortsätter med bråk, tjat, gnäll och grin...när kvällen kommer är vi totalt slutkörda. Att de orkar? att vi orkar?

Ett barn är ju rena barnleken..prova med 3 bångstyriga. Maja har nu lämnat sitt puppstadie som snäll bebis. Nu är fjärilen i full storlek och jisses vilket humör. Hon kan bli arg den lille.....Bestämda unga damer med stark vilja har vi fått.

*hhmmm* känner igen detta nånstans ifrån...*hmmm* 

Jo, jag var inget "snällt" barn men väldigt snäll tonåring och vuxen, man kan ju alltid hoppas.....*suck*


20 juni 2006

Hej Sverige gul och blå!!!!

Så har Sverige spelat mot England!! spännande match :0)

Vi hade planerat det så bra, alla barn skulle sova sött och vi mysa framför matchen med lite tilltugg. Jojo....

En kvart innan matchen började vaknade Maja och var ledsen, det var varmt i sovrummet och hon var svettig. Ingen av oss ville springa fram o tillbaka till en ledsen tjej så hon fick komma med ner och titta på matchen. Efter bus i två timmar somnade hon nu nöjd och belåten.

Just ja, Det blev 0-0 i matchen så nu är Sverige i 8-dels final.

Idag handlade Mikael, gips och klinkers och imorgon blir det att shoppa golv. Sen ni.......

:0))

19 juni 2006

Anställningsintervju...

Jepp, nu har man varit på anställningsintervju hos Citymail som ska öppna i Nol. Verkar faktiskt vara ett roligt arbete med både motion och mycket administrativt som jag gillar. Det enda negativa var nog lönen.....Annars skulle jag inte tveka en sekund att tacka jag. En hård utgallring av sökande. Ett skriftligt test som mest liknade ett litet IQ test sen en intervju. Klarade man sig genom detta ringer de nästa vecka för att bli kallad till intervju nr 2. Det visar sig hur det gick........


Nu ska vi viväg och hämta Emma och Ida, de har sovit hos farmor, sen blir det att åka och kika på golv. Vi har ju lite svårt att komma överens om vilken sorts golv eller snarare färg. Jag vill ha ett ljusare och Mikael mörkare. *Pust*
Vi har ju lite delad smak vilket kompicerar hela detta renoveringsprojekt.

15 juni 2006

fortsättning.....

idag har det handlats nya reglar, kablar och eluttag till vårt projekt. Dessutom var vi tvungna att köpa en golvfläkt till sovrummet då det varit hutlöst varmt om nätterna. Vi kan ju inte ha fönstren öppna så mycket då myggen äter upp mig. När jag vaknat på morgonen har rumpan varit böldig dvs full med bett, inte så skönt eller snyggt. Får nog bli ett mygfönster senare....

Ikväll är det Sverige i en mycket viktig match i fotbolls-Vm. Det blir köpmat och fotbolls ikväll för vår del. :0)

14 juni 2006

Dagen lider mot sitt slut........

Dagen började med renovering och dylikt. Ulrika, Ellen och Sebastian kom på besök medans Mikael hämtade sin gudson, Arvid.

Så med sex barn i huset blev det full rulle vill jag lova...Arvid 7 månader fann sig direkt och det hela gick galant trots att han inte direkt är van med stora gång barn runt omkring sig. Han åt med glad aptit och somnade nöjt i vagnen efter jag gungat honom ett par minuter. Så barnvakthistorien gick strålande....en sött sovande bebis låg ute i vagnen när Anna kom. De stannade både på middag innan de begav sig hemåt.

Imorgon blir det upp tidigt, packa bilen full med ungar och iväg att handla virke.


Nu är det gaaalet.......

Nu är väggen i gamla hallen helt borta, galet värre. Gips och gipsdamm överallt...*pust* men så kul det är!!!

Vi vet precis hur vi vill ha det och ser allt framför oss när väggarna rivs och det nya byggs.
I hallen försvinner alltså större delen av väggen mellan hall och gästrum. Gästrummet blir ett stort vardagsrum och i gamla hallen sparas en liten vägg som vi bygger in som en liten entré med klinkers och hängare på väggen. Troligtvis kommer vi sätta igen dörren till grovköket och öppna upp mellan lilla toan och grovköket. Dvs slå ut väggen mellan. Är någon med?

Har man aldrig varit här så kan det vara svårt att föreställa sig hur det kommer bli. Men vi är på god väg redan. Nu ska vi bygga upp den nya hallen, öppna upp för valvet mellan gamla hallen och köket. Sätta utjämnings tabet på väggarna och måla. Riva gamla golvet och lägga nytt. Det enda problemet är att i den rivna väggen i hallen så var all el så vi har en massa elrör och sladdar som ska få plats någon annanstans. (?) Vi har en massa saker som ska inhandlas så vi måste ta oss i kragen och åka runt o kika på golv samt färg, lister osv.

Sen blir det ny soffa så vi får det fint i vårt nya stora vardagsrum. Tänk vad skattepengarna kan underlätta!

Just ja, tv:n är beställd :0))

Idag ska vi vara barnvakt till favvokusinen Arvid, en jättesöt, go kille. Honom diggar vi starkt!









13 juni 2006

Värmeböljan fortsätter.....

Idag har barnen hoppat i hoppborgen och duschat på altanen, det har varit jättevarmt....till middagsgäster hade vi Lennart och Anne-Marie, god mat o trevligt sällskap. Vi grillade och gottade oss. Maja lade sig vid 18 men Emma och Ida som har sommarlov var uppe till 20.30.

Nu blir det att slappa lite framför tvn och fortsätta planera renoveringen, kul!


11 juni 2006

Vi kunde inte hålla oss..............

Vi har börjat riva väggen nere i hallen, nu är 2 garderober och halva väggen puts väck!!! det kommer bli skitasnyggt.....

:0))

sommaren fortsätter.....

varmt,varmt,varmt....men ack så skönt. Dock blir det ingen solning utan vi försöker städa o fixa här hemma istället.

Varje dag i en vecka har vi åkt omkring och grejjat. Kollat priser på golv, färg osv....

Tv har vi kikat på massor oxå....vi får se vad det blir.....

Hos Pernilla gick det jättebra, barnen lekte och stojjade men vid 21.30 var det dax att gå hem för då började det bli kinkigt. Tur man bor så nära. Men god mat, dryck och väldigt trevligt sällskap.

På tisdag kommer Lennart och Anne-Marie hit på middag och på onsdag ska vi vara barnvakt till lille Arvid, det ska bli skoj. Barnen älskar honom, det kramas o pussas vilt när de träffas. Kul! Han är ju ändå deras kusse kusin.... :0)

Jobbade på Collero igår, det är fortfarande lika roligt....hade oxå leveranser idag...fullt ös!

Nähädu....tvättar hallmattorna och mikael snickrar för fullt så nu måste jag fortsätta pyssla....

see yá

9 juni 2006

Sommar o sol + bortbjudna.....

Ida gär det högsommarvärme, strålande sol och varmt som attan. Passar på att stortvätta nu när allt kan torka ute. Annars är det planering av huset som gäller just nu. Hur vi vill ha det när det "nya" vardagsrummet är klart. Väggar som ska rivas, och byggas...färgsättning osv.

Ikväll är vi bjortbjudna till en väninna till mig som bor här i området. De har oxå tre barn så vi blir 10 personer sammanlagt som ska grilla o mysa. Det lovar inte gått när Emma och Ida redan är kinkiga och kvälllen är lång. Vi ska dit på deras ordinarie sovtid...*hehe*.

Sen är det då LCD tv som är på G....vi får se vad det blir men vi vill ha en LCD 37 tums. Att sätta på väggen :0)

Planer är det gott om vill jag lova, lite mindre med pengarna som kan förverkliga planerna.....

Idag börjar FOTBOLLS VM!!!!

8 juni 2006

Ska det löna sig att tjata?

Alltså det försöker jag ju hålla mig bestämt ifrån när det gäller barnen. Men gäller det även vuxna?

Vi har ju haft sånna bekymmer över att Maja inte fått dagisplats. Plats måste vi ha och plats skulle vi få men de visste inte när eller var? I måndags ringde Mikael kösamordnaren för vilken gång i ordningen vet jag inte....svaret vi fick var att alla inte tackat ja eller nej till sina platser ännu så hon visste inte läget riktigt. Saken är den att -ja, eller -nej tackets osa datum har sedan länge gått ut men ändå drar de på det när de vet att vi är en bunt föräldrar som inte fått plats någonstans och att det är fullt överallt. *suck*

Jag sa till Mikael att ringa vår enhetschef för området som även vi "känner" då Mikael sitter med i skolrådet. Hon svarade inte så han skrev ett "argt" eller snarare besviket mail om vad vi tyckte och kände, informationen som var fel osv.
Tisdagen var röd dag och idag ons fick vi ett meddelande från henne. Mikael ringde upp och kors i taket, Maja hade fått plats precis där vi ville och på samma avdelning som Ida. Tänka sig.......... I detta fallet mina vänner så lönade det sig att tjata o gnälla. Vi är jätteglada och nöjda men jag måste ändå säga att jag är besviken. Det ska väl vara rättvist o lika för alla??? det är det INTE då vi tom fick gå före lite i kön. Nä, fy så besviken man blir på systemen, tur vi som föräldrar pratar med varandra och informerar varandra om vad som händer och inte händer i vårt samhälle.....i detta fallet lilla Nol.


6 juni 2006

Köpt akvarium + självmord.....

Alltså fiskarna ville inte bo hos oss, de dör en efter en o fiskpesten eller nått.

Mikael har pratat om ett akvarium ett tag, för mig kan det kvitta men han ville gärna ha ett så i helgen åkte vi iväg och köpte ett. Det enda jag ville vara med att bestämma var inredningen i akvariumet och dess utseende. Jag ville ha en välvd ruta, betydligt snyggare. Och så blev det......102 liters med välvd ruta. Tjusigt värre! vi köpte lite sten, en borg och lite rötter...det blev jättebra. Dagen efter begav vi oss till zoo igen för att införskaffa lite fiskar. Det blev 10st kardinaltetror och 2 st slamsugare. MEN....tyvärr verkar det som kardinaltetrona fick med sig nån sjukdom från zoo eller att de inte klarade av miljöombytet för hälften har redan dött :( vi lämnade ett vattenprov på zoo för att få veta att vårt vatten var ok och det var perfekt. Tydligen kan de vara känsliga...trist! sugisarna som Emma kallar slamsugarna verkar iaf må toppen. Bara hoppas att resten av skaran klarar sig. Vi har blivit förtjust i en av dem, han är enögd och fångade vårt intresse. *håller tummarna för den rackaren*

Ikväll kom Lennart och Anne-Marie över. Vin, ost och kex samt trevligt umgänge!

Imorgon är det Sveriges nationaldag, den firar vi med Annica, Tommy och Tiffany i Slottskogen med picknick.

Just ja, vi var ju hela dagen på Ikea idag, Emma och Ida höll på så jag höll på att kola vippen. Jisses. De låg i sängarna, satt i skåpen och sprang omkring som vilda höns. *PUSTA* riktigt sådär roligt var det inte.....vi fick knappt se något för vi fick jaga dem hela tiden. Men hur somhelst så köpte vi iaf det vi kom för. En leksvik skänk att ha under trappen där vi kan förvara lite småpryttlar + papper och där akvariumet (utan fiskar?) ska stå.

Nu är det sovdax......Ha´re!

1 juni 2006

Sommarfest på dagis!

Idag går avslutnings/vår/sommarfesten av stapeln på dagis. Tipspromenad, grillning av korv och glass till barnen samt skönsång. Vi har packat picknick korgen och solen skiner om än lite svalt. Idag var sista dagen på dagis, nu har Emma och Ida sommarlov!!!!!

I fm var jag Maja och Mikael till Allums köpcenter för första gången, blev lite stressigt då det fanns massor att titta på. Köpte present till Edvin, Mikaels kusinbarn. På lördag ska vi nämnligen på hans 3-års kalas och hans mamma Marie´s 30-års kalas.

Vi funderar lite på att åka upp till Dalarna snart......jag ska ju jobba hela sommaren och mamma fyller ju faktiskt jämnt så det vore trevligt att komma upp. DOCK får vi ju liksom inte plats hos någon eller så har de husdjur (Mikael allergisk) så boendet är ett litet bekymmer.....

Inatt kunde jag omöjligt somna, var pigg. Somnade vid 04.30, jätteskoj!!! *haha* kl 07.30 var det dax att gå upp. Så på 2 dygn har man sovit 8 timmar.......*aahh* pigg o kry!!!