31 maj 2006

Årets första Liseberg!

I måndags skulle den stora dagen ske och Mikael skulle förlora sin oskuld till Balder......karusellen på liseberg vill säga.

Vädret var lite emot oss till en början, det regnade lite smått och himlen var varnande svart, men vi åkte förbi dagis och hämtade regnkläderna för nu skulle det åkas karusell och ätas karamell. Glada och uppspelta var vi alla 4 (maja förstod inte riktigt stohejjet). Vi styrde mot staden, eftersom rutan var pajjat och det endast satt en svart sopsäck fasttejpad där så tänkte vi vara käcka och stå på den bevakade parkeringen. Kostar 120:- men det var det ju värt. Väl där så var ju inte parkeringen öppen för säsongen ännu....*suck*

Solen sken lovande och lite folk, perfekt för Balder. Mikael har aldrig åkt den för köerna är oftast uppåt en timme.
Vi funderade och funderade, sen fick min käre man en snilleblixt. Han rigde Gothia Towers ( hotellet vid liseberg) och frågade om de hade nån bevakad parkering. De hade en inhägnad som vi fick stå på fastän vi inte var gäster på hotellet. Thank you!

Dessutom billigare än Liseberg. 75 riksdaler för hela dagen.

Dagen blev av och alla 5 kom hem glada, nöjda och en av oss mycket nöjd då han fick åka Balder. Dessutom vann vi ovanligt mycket godis o dylikt. Behöver jag säga att barnen hade skoj? Emma åkte både Flumride och kållerado.

En mycket lyckad kvalitéts familjedag.

:0))

*ARG* Inbrott i bilen............

Har ju totalt glömt bort att skriva vad som hänt oss.......blir så arg, lesses och besviken på folk, har de inget folkvett????

Förra onsaden så åkte jag, mikael och maja till klädkällaren för att kika på vårjackor till emma. Vi var där då de öppnade vid 10.00. En timme senare så var vi klara och maja både trött o hungrig så vi skulle bara packa bilen (köpte hoppborg) och åka hem. Glada i hågen att Emma, Ida och Maja hade fått en hoppborg. MEN....bilen var parkerad p framsidan vid entrén och ngra fräcka dj**lar hade kraschat rutan på höger bakruta och snott majas skötväska.

MEN.....åhhh....blir så trött. Hoppas ni är nöjda med ert kap.....bebiskläder, välling, blöjor, termos, osv.........

En stackars trött och superhunrig maja fick gråta sig till sömns då vi inte kunde åka hem direkt för hela bilen var full med glas splitter. *Hejja*. Dagen innan hade det hänt precis samma sak. De är inte lite fräcka inte!

Så med en självrisk på 1500:- och en bil man inte törs köra med så har vi haft en lite krånglig vecka. Jag skulle ju jobba både fredag och lördag så TACK till Lennart o Anne-Marie samt Svärfar och Anki som lånade ut sina bilar till mig.

Idag, 1v senare så får vi bilen fixat. Mikael och Maja är där nu....

Hade det varit en handväska eller ryggsäck, ok, sno den då så ni får lite hasch eller vad det nu är ni går på, men en skötväska???? hoppas ni sniffade välling tills ni spydde.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Efterlysning*

Svart babycare skötväska, innehållande:
*vällingfördelare
*välling
*termos
*ombyte till 1 åring
*barnmat
*sked
*liten skål

*Gäääsp* första natten......

Inatt är första natten jag jobbat vaken natt. Gick bredvid med en tjej där jag fått semestervikariat i sommar. Ska jobba natt from v 26 tom v 33. Började 22.00 och slutade 07.15.

Måste säga att det gick över förväntan bra, trodde nog jag skulle må lite illa, bli yr eller så med tanke på att man inte är van att vara uppe en hel natt och dessutom jobba. Men det gick strålande. Började faktiskt inte bli trött förren vid 05.30.  Hade ju cyklat dit så jag fick en frisk morgon tur på cykeln innan jag kom hem. Men det tar ju bara 10 min att cykla så det var alldeles lagomt.

Pussade på barnen , klämde i mig ngra smörgåsar o somnade som en stock.......

25 maj 2006

Morsa på stan........

Igår var det då äntligen dax för mamma Sabina att bli partyprinsessan och intaga staden med buller och bång. Efter diverse pynt o spackling så åkte vi hela familjen hem till Familjen Boström för lite grillning och drinkar för mamma och Kicki. Kan ju bara konstatera att glansdagarna är över, tål ju ingenting. Efter ngra cider och drinkar så var man lätt överförfriskad. *radadadada*. Mikael och barnen åkte hem medans jag och Kicki tog bussen in till den stora staden. Nu skulle det stuffas och festas...........

Vi åkte till Valand men tyvärr var det ju studenter i stan så Kicki och Sabina blev "morsor på stan" och höjde medelålden avsevärt!!! :0))  men kul hade jag ändå. tack Kicki för en trevlig kväll!!!!


21 maj 2006

Maja Mikina 1 år idag!!!

Den 21 maj 2005 kl 08.50 föddes vår tredje flicka. En söt liten fågelunge vid namn Maja Mikina. 4215g och 51cm, 6 dgr innan Beräknat datum. En bra och snabb förlossning, lite väl snabb kanske då Maja trängde sig ut (Aj!) när jag endast var öppen 7-8cm så jag sprack en del kan man väl säga. Men lilltösa ville ut!!!

Tiden går så skrämmande fort och det är faktiskt lite sorgligt att bebistiden är så kort.

1 år senare springer hon omkring här hemma, gått sen 11 månader, äter själv, vinkar, säger mamma, pappa, ida, hej, hej då, titta...klättrar på allt och är en jätteduktig tjej. Snäll och sover gott.....älskar verkligen sina storesyrror.

Idag blir det släktkalas, morgonen började vi med att sjunga och öppna paket. Nu leker hon nere med de saker hon fått och vi ska böjra städa lite här.....

Ha det gott alla och framför allt.  GRATTIS VÅR ÄLSKADE MAJA!

mamma, pappa, Emma och Ida älskar dig!!!!!

15 maj 2006

Nu är det kallare.....

sommaren försvann och våren kom...man hade ju hunnit vänja sig vid värmen så nu fryser jag när det är 10-12 grader varmt. Värmen i huset har vi stängt av för längesen så nu är det lite kallt på morgonen i köket.

Annars är allt bra, imorgon är det dagis för emma och ida.....vi andra får passa på att göra lite hemma och vi börjar så smått planera för Majas stora dag på söndag. Den 21 maj blir kicketösen 1år!!!!!!!!
Vår lille bebis är ingen bebis längre *snyft* Nu föredrar hon att gå framför att krypa iaf. Äter allt själv, sover som en gudinna och tycker om musik och att dansa. Har ni inte kikat på den senaste dansvideon under media så gör det!! Maja gör dans debut.

Nu är det dax att nana......Sköt om er alla där ute.....

12 maj 2006

Sommar, sommar, sommar.......

Vad händer.......först vinter sen sommar......vad hände med våren??? det har varit runt 20 grader varmt och varmare i 1v nu. Gassande sol o ute är det grönt och fint. Den värstas pollen attacken genom tiderna då värmen kom så snabbt. Linne och shorts har varit kläderna man haft på sig. Nu har de dock lovat att det ska bli lite svalare till helgen.

Vi har storstädat förrådet och kastat massor, 2 vändor till tippen o en helt hörn i förrådet av saker vi ska sälja på loppis den 20:e. Såå skönt att få ordning och nu kan man tom gå där inne, innan kom vi inte ens in. Städat  o rensat på framsidan också och rensat rabatten på baksidan. Härligt!!!!

Nu är det bara insidan som är kvar men det får bli när vädret blir sämre Nu försöker vi vara ute så mycket som möjligt. Hela eftermiddagarna tillbringar vi ute och barnen i sandlådan. Emma älskar just nu att cykla så mycket cykla blir det. Lämnade idag in ansökan till receptionist/telefonist/ekonomiassistent utbildningen men chansen är liten att komma med. De godkänner endast 2st per kommun. Trist! många sökanden då utbildningen är populär.

Just ja.......Maja har inte fått någon dagisplats så nu brinner det i knutarna....nu gäller det att klaga, gnälla o ringa runt för att trycka på. Tråkigt att det blir så här när vi varit ute i god tid och ansökt om plats. Vi sökte den 1 april, 4 månader innan. De har ju 4 månaders regeln men den verkar inte gälla då de föräldrar som sökt långt innan fått plats. *suck*
*Håll tummarna*

Maja går jättefint, klättrar överallt...och börjar bli vild...men snäll så snäll.

Nu ska jag gå ner och ut, det är tom varmare ute än inne.

Tjoho............