9 oktober 2005

Kanske dags att uppdatera?

oj,oj,oj kan man ju lugnt säga, det var längesen sist, mycket har hänt och vad som exakt hänt får nog dyka upp lite här o där. Ska börja skriva om viktminskningen i en blogg för sig, Sabinas Vk blogg= Viktklubb blogg. I juli gick jag och Mikael med i aftonbladets viktklubb på nätet, vi registrerade oss för medlemskap i 1 år. Nu 13 v senare har Mikael gått ner 20kg och jag 14kg. Hur vi gått till väga o hur allting känns osv får ni läsa o följa i min viktblogg.

Äntligen är hösten här!!! så skönt...mellan varven har det varit sommarvarmt, vill att kylan ska komma så man kan gotta sig med en varm tröja. Ida har börjat dagis så nu går de 2 "stora" tjejerna på varsin avdelning mån-tors 8.45-13.45, känns tomt hemma nu när Ida är borta 5 timmar, Emma är man ju liksom van att vara utan en stund. Men mysigt är det för mig och Maja som får lite egen tid tillsammans. Apropå Maja så är hon nu över 4 månader, äter smakisar o verkar gilla läget. Vill sitta upp och är rejält stark i benen. En lång tjej som klår storasyrrorna med 5 hela centimetrar i samma ålder. Tiden går skrämmande fort...lite för fort. Just nu är nog alla 3 i en toppen ålder, Emma känns enormt stor o redig, lite av en fröken över henne. Hon är väldigt flickig och vill ha svansar i håret, halsband, armband och riktiga tjejsaker. Hon har nu fått det lilla sovrummet uppe som hennes rum med en låg loftsäng. Ida sover än så länge själv i det stora sovrummet, så småningom ska ju Maja in dit. Jag och Mikael och Maja sover i vardsgsrummet som ska byggas om till sovrum/klädkammare/datorrum. Nere i "gamla" datorrummet är det numera tv-rum.

Taket är i stort sett klart nu och resultatet blev jättebra. Projekt att syssla med här hemma finns det gott om vill jag lova. Fantasin sprudlar, bara pengarna som hindrar. Nu sover alla 4 så jag ska nog försöka få lite sömn jag med, återkommer en annan dag.

/Sabina m 4 älsklingar

4 augusti 2005

Vart tog sommaren vägen?

Början av augusti och hösten känns nära nu......vart tog sommaren vägen? 2 varma veckor i juli sen har det varit ruskväder...trist! Fast.....jag klagade rätt rejält när det var som varmast så jag borde ju inte klaga nu. Med en liten nyfödd på armen var det inte så kul i värmen o dessutom inte kunna bada..

Längesen jag skrev nu, vad har hänt? *tänker* hmm....Maja har hunnit bli 2 ½ månad och den 24 juli hade vi dop för henne. Min storasyster Pernilla och lillasyster Mio var faddrar, det hela gick bra o betydligt mindre stressande än med Idas dop. God mat o tårta bjöd Maja på o massor med fina presenter fick hon oxå. Tack alla för det!!!

Såg att Mikael har berättat om "vårt nya liv" dvs.....vårt nya smala liv. Länge velat göra något åt saken men med 3 barn tätt så har man liksom inte hunnit med, antingen har man varit gravid eller ammat och tom varit gravid o ammat. :0) men nu är jag icke-gravid o delammar så nu tar vi tag i fläsket. *Huvva* många kilon som lagt sig på...genom denna "sambofälla", graviditeter, struma och en massa god mat o godis. Ajajaja för Mikaels "man måste unna sig", men nu får han byta motto för nu unnar vi oss nya kroppar, ett hälsosammare sundare liv för oss och en längre framtid med våra barn och barnbarn. Det hela går jättebra. På 3½v har jag gått ner 6 kg, allt genom att följa "Viktklubben" o motionera. Varannan dag är vi ute på spåret o plöjer. Roligt är det o man känner sig starkare o lättare...ALDRIG vill jag vara så stor igen. När man drar i tröjorna, gömmer sig för kameran o helst vill krypa ner under en filt så är det nog dags att göra något. Tack aftonbladet för viktklubb.se!!!

Nästa vecka börjar Emma på stora barnsavdelningen på dagis, hela sommarlovet utan en dag på stranden. Jo , med Anna o Martin på Marstrand som tur är. Men Ida gumman har inte fått bada :( hoppas resten av augusti blir finare så vi får badmöjligheter.

Älskar min familj....

Mikael........Jag älskar dig!........du är mitt hjärtegull.......

Emma.....trotsiga Emma....du är min gullunge........

Ida......busiga Ida....du är min snuttis.........

Maja.....glada Maja.....du är min goa bebis......

25 juni 2005

Utflykt o äventyr på Liseberg....

Ja, jisses säger jag bara......packa in 3 barn + mamma och pappa och även en svärmor i bilen och inte nog med det, en syskonvagn oxå. Fullt blev det kan jag lova! Dessutom var vi ju iväg till liseberg på äventyr och därifrån kommer man sällan tomhänt, bilen var fullproppad på vägen hem. Men roligt o trevligt och fint väder hade vi. Våra bästaste vänner Annica och Tommy var med, ja även deras lilla bebis i magen är ju med på ett hörn. Alltid lika trevligt att träffa dem...det ska bli jättekul när deras bebis föds då det bara kommer skilja 5-6 v mellan våra minsta.

Idag blev vår lilla Maja 5v gammal, huvaligen vad tiden går fort. Hon är en sovande bebis på dagtid men dessto stökigare kvällstid. Vissa nätter blir det inte mycket sömn för någon av oss...men vi är tacksamma att Emma och Ida sover bra iaf.

På Liseberg blev det åkattraktioner för både Emma och Ida, så kul Emma tycker det är.....hon verkligen skiner som en sol när man är där. Äta glass och spela på hjul, vinna godis och gossedjur. Det är nog rena paradiset för alla barn. Kul är det att man bor så pass nära till sånna skojsigheter.

Igår var det Midsommarafton och Annica och Tommy var här och firade med oss. Sill och potatis med diverse tilltugg till lunch och kycklingspett med klyftpotatis o tzaziki till middag och olika meloner till efterrät och därimellan lite lek och skoj. Roligt och trevligt var det. Imorgon söndag blir det nog vilodag för oss alla.....

Nu är det bara 1v kvar för Mikael att jobba och för Emma på dagis...sen är det semester och sommarlov.

/ Sabina m 3

4 juni 2005

Nu har vi överlevt 2v som "storfamilj"

Tja...vad ska man säga, 2 veckor har gått otroligt fort. Känns som jättelängesen jag hade min stora runda goa tunga mage. *saknar*
MEN....belöningen är en jättego, söt liten tjej som mest sover och äter fortfarande. Nätterna är skonsamma måste jag säga, hon sover 4 timmar i sträck, vaknar oftast vid 03 och äter, byter blöja och är lite sällskapssjuk. Vaken sisådär 1-1½ timme och sover 4 timmar igen innan det är dax att gå upp. Som sagt så sover hon mest på dagen så än så länge så ser dagarna ungefär likadana ut som innan hon kom. Emma och Ida kräver ju sitt oberoende av om Maja sover eller är vaken, skriker eller äter. Tyvärr stökar hon en hel del vid bröstet och är sååååå hungrig så hon har inte ro att ligga där så vi köpte en bröstpump för att kunna mätta hennes största hunger med bröstmjölk på flaska. Känns bökigt men förhoppningsvis hittar hon tillbaka och finner ro vid att amma och inte få den utpumpade maten.

Idag vågade vi oss ut på en större utflykt alla 5. Hela baksätet var fullt med ungarna i sina bilbarnstolar. Maja bakom Mikael, Emma i mitten och Ida bakom mig. Utflykten gick till IKEA i Bäckebol. Full rulle...Maja och Ida började med att sova vilket var rätt skönt, då fick vi tid att kika lite och ta det lungt. Sen började det.....

Ida vaknade och ville inte sitta i vagnen, kastade sin flaska hitan och ditan, Emma blev bajsnödig och skulle på toa. Maja vaknade och var VRÅLhungrig. Så jag fick ta syskonvagnen i ena handen och trycka en hungrig Maja till bröstet och amma henne gåendes mot cafet. Mikael stod i kassan med de andra barnen och jag satt o ammade Maja i restaurangen. Hon skrek för högan sky att det dröjde för länge med maten. *PUST* En svettig mamma med en sovandes Maja i vagnen mötte upp Mikael och de andra utanför kassorna. Vi hade fortfarande handlingen på Coop kvar och som tur var så var det lungt resten av turen. Maja vaknade lagomt igen när vi kom hem.

Tror det kommer dröja ett tag innan jag ger mig ut på äventyr själv med barnen. Man måste nästan vara två känns det som när barnen ska in och ut ur bilen, vagnen och skötväskan m.m.......nåja.....man kommer väl in i det också så småningom. Mikael börjar jobba igen 14 juni...så det gäller att försöka hitta lite rutiner fram tills dess. Nu ska jag gå och umgås med min käre make och 3 barn!!!!

/ Sabina

30 maj 2005

Mors dag!

Igår var det mors dag....min och alla mammors dag! Barnen hade köpt massor med roliga lotter till mig men tyvärr vann vi bara 30:-. Dessutom fick jag en stor kartong After eight *mumma*. Höjdpunkten på dagen var förståss maten, denna gravade underbara lax med hovmästarsås. Man ska ju inte äta det när man är gravid så gissa om det var efterlängtat....laxen + färskpotatissallad men grillad fläskkarré + tzaziki....*ååhh* Gottinamnam!!!!!!

En mysig o rolig helg förutom att jag fick veta att min mormor i Finland hade dött. Ringde mamma och hon var såklart jättelessen. Urs.... :´(

Med Maja går det jättebra, hon sover äter och bajsar omvartannat....gör inte så mycket väsen av sig. Vi har varit ute på promenad några gånger och är mycket nöjda med vår nya syskonvagn....det är såå skönt att kunna röra sig normalt och hålla samma takt som Mikael. Synd nog är inte vädret det bästa bara....men,men..

/ Sabina

28 maj 2005

När Maja Mikina Hedin såg dagens ljus!

Det hela började med att jag vaknade fredagen den 20 maj kl 05.00 och var superpigg, dag 39+0.Hade sovit i endast 3 timmar men energin flödade i ådrorna. Istället för att dra mig så passade jag på att gå upp när resten av familjen sov sött. Åt lite päronkräm och packade det sista i BB-väskan. Strosade runt i huset o surfade lite på kanalen. Mikael vart ledig för vi skulle till öronläkaren med Ida på fm. När alla vaknat o vi ätit frukost åkte vi in till stan. På väg till läkaren på mölndal så kände jag ett tryck neddåt som kändes rejält o gjorde ont. Jag var öm under magen o det var tungt att gå. Efter läkarbesöket beslöt vi oss för att gå på Universeum med barnen. Vi var där i 3 timmar o tittade på djuren o naturen, fikade o mös tillsammans. Från universeum till bilen var det ingen rolig promenad...tungt tungt tungt....Lite sammandragningar men inget att tala om. De senaste dagarna hade ju förvärkarna lugnat ner sig så vi trodde nog bebisen ville stanna inne ett bra tag till.

Vi köpte pizza med oss hem och kikade på tv under kvällen...BB-väskan väntade färdigpackad i hallen. Jag gick och lade mig 22.30 medans Mikael var uppe en stund längre. Somnade nog vid 23 då Ida vaknade och fick sova bredvid mig. kl 00.15 vaknade jag av att de rann ordenligt mellan benen, VATTNET HADE GÅTT!!!! ropade -Mikael! vattnet går!!!!!

Han kom insrusande med hela famnen full i handdukar och där låg man, med ett helt lager med handdukar intryckta mellan benen och bäddmadrassen var genomsur.... Ida fortfarande sovandes bredvid.
Vi hade bestämd oss för att föda på NÄL i Trollhättan så det var dit vi ringde för råd. De frågade om fostervattnet var missfärgad o det var det...ingen större chock för oss då både Emma och Ida hade bajsat i sitt fostervatten. Jag hade inga värkar..bara lätta sammandragningar men de ville ändå att jag skulle komma in på koll pga fostervattnet. Sittandes på toa med syndafloden som rann så ringde jag Annica och Tommy som skulle passa våra sovande dockor.

Med handduk på sätet och handduk i byxorna så åkte vi i regnet mot NÄL. Resan gick fort o på vägen hade jag några förvärkar som kom någorlunda regelbundet. Väl inne på förlossningen kändes det nästan pinsamt att jag inte hade så mycket värkar. Vi stod där o pratade o fnissade medans vi väntade på en bm skulle ta hand om oss.
Jag fick byta om då byxorna var genomblöta. Sen blev det sängläge med ctg-kurva. Den visade svaga men regelbundna värkar på 6-7min. Klockan var 02.15 när vi skrevs in. Bm berättade att de kunde sätta igång mig på morgonen om det inte startade spontant. Vid 04.30 så gjordes en gynkoll och jag var öppen 2cm. En timme senare var jag öppen 4cm och jag började med lustgas. Värkarna var fullt hanterliga men började göra ont. Ytterligare en timme senare vid 06.30 var jag öppen "minst" 5cm. Både jag och Mikael var så trötta så mellan värkarna somnade vi bägge av. Jag hade känt en krystreflex o berättade det för vår bm som trodde att ev låg Maja med ansiktet åt fel håll, man kunde tydligen få krystreflex då utan att det betydde något. Men oj så fel vi hade!!!!!

Vid 08.15 undersöktes jag igen och var öppen 7-8cm, nu var värkarna täta och gjorde rejält ont. Kroppen och Maja hade bestämt sig...hon skulle ut NU....08.36 så började krystningarna och de var omöjliga att hejda..-Bebisen ska inte ut nu sa bm, det är alldeles för tidigt, du är inte öppen 10cm. Hon skulle gå ut för att ta sig en fika men hann inte mer än utanför dörren när jag vrålade:
-Bebisen kommer Nuuuuuuuuuu!!!
jag kände hur Maja trängde ner och pressade sig fram. Undersköterskan som var i rummet ringde på larmsignalen och bm kom springandes. -Håll emot Sabina sa bm, du är inte fullt öppen ännu. MEN...lilla söta envisa Maja hade bestämt sig och 08.50 lördagen den 21 maj 2005 såg hon dagens ljus. Hon såg sååå liten ut, som en liten fågelunge..hon låg på mitt bröst och letade febrilt medans de sydde mig. Jag sprack en del eftersom hon hade så bråttom men allt gick bra. Hinnorna var hela och hon hade mått prima i magen.Hon tog bröstet direkt.

4215g och 51cm kort, 35 i hatt.

Efterråt fick vi in en bricka med goa smörgåsar och äppeljuice, vi var sååååååå hungriga så det var rena kalaset för oss. Vi ringde våra nära o kära och berättade att nu var hon här.

BB-tiden var väl inte för rolig, vår Maja tränade stenhårt på röstresurserna och skrek och skrek. Hon satte nog sugrekord tror jag, som en igel vid bröstet 24h/dygn. Men väl hemma och mjölken runnit till ordentilgt så har hon sovit nästan hela tiden. Det var nog skönt för henne att komma hem till kaoset och oljudet av två systrar som hon vant sig vid att höra från magen.

/ Sabina STOLT 3-barns mamma

25 maj 2005

Nu �r jag 3-barns mamma!

Overkligt? spännande? omtumlande?

svaret på dessa är ju ett rungande JA!!! kom hem från BB igår med vår tredje flicka, vår lilla Maja. Hon bestämde sig för att se dagens ljus 6 dagar innan beräknat förlossningsdatum så vi blev lite förvånade. Allt gick jättebra med en snabb förlossning. Man tittar o tittar o tittar och förstår ändå inte att denna söta lilla tjej är vår dotter. Hon är olik de andra två så nu har en ny kombination av oss gjort entré. Tre-barns mamma, jisses!! Antar att det tar ett tag att komma underfund med hur man ska få vardagen att gå ihop med en bebis, en 1-åring och en 3-åring. Nu går det väl bra men om 3 v ska Mikael tillbaka till jobbet och det är väl då man verkligen nyktrar till o får känna på "stor" familj känslan o få allt att fungera någorlunda.