25 juni 2005

Utflykt o äventyr på Liseberg....

Ja, jisses säger jag bara......packa in 3 barn + mamma och pappa och även en svärmor i bilen och inte nog med det, en syskonvagn oxå. Fullt blev det kan jag lova! Dessutom var vi ju iväg till liseberg på äventyr och därifrån kommer man sällan tomhänt, bilen var fullproppad på vägen hem. Men roligt o trevligt och fint väder hade vi. Våra bästaste vänner Annica och Tommy var med, ja även deras lilla bebis i magen är ju med på ett hörn. Alltid lika trevligt att träffa dem...det ska bli jättekul när deras bebis föds då det bara kommer skilja 5-6 v mellan våra minsta.

Idag blev vår lilla Maja 5v gammal, huvaligen vad tiden går fort. Hon är en sovande bebis på dagtid men dessto stökigare kvällstid. Vissa nätter blir det inte mycket sömn för någon av oss...men vi är tacksamma att Emma och Ida sover bra iaf.

På Liseberg blev det åkattraktioner för både Emma och Ida, så kul Emma tycker det är.....hon verkligen skiner som en sol när man är där. Äta glass och spela på hjul, vinna godis och gossedjur. Det är nog rena paradiset för alla barn. Kul är det att man bor så pass nära till sånna skojsigheter.

Igår var det Midsommarafton och Annica och Tommy var här och firade med oss. Sill och potatis med diverse tilltugg till lunch och kycklingspett med klyftpotatis o tzaziki till middag och olika meloner till efterrät och därimellan lite lek och skoj. Roligt och trevligt var det. Imorgon söndag blir det nog vilodag för oss alla.....

Nu är det bara 1v kvar för Mikael att jobba och för Emma på dagis...sen är det semester och sommarlov.

/ Sabina m 3

4 juni 2005

Nu har vi överlevt 2v som "storfamilj"

Tja...vad ska man säga, 2 veckor har gått otroligt fort. Känns som jättelängesen jag hade min stora runda goa tunga mage. *saknar*
MEN....belöningen är en jättego, söt liten tjej som mest sover och äter fortfarande. Nätterna är skonsamma måste jag säga, hon sover 4 timmar i sträck, vaknar oftast vid 03 och äter, byter blöja och är lite sällskapssjuk. Vaken sisådär 1-1½ timme och sover 4 timmar igen innan det är dax att gå upp. Som sagt så sover hon mest på dagen så än så länge så ser dagarna ungefär likadana ut som innan hon kom. Emma och Ida kräver ju sitt oberoende av om Maja sover eller är vaken, skriker eller äter. Tyvärr stökar hon en hel del vid bröstet och är sååååå hungrig så hon har inte ro att ligga där så vi köpte en bröstpump för att kunna mätta hennes största hunger med bröstmjölk på flaska. Känns bökigt men förhoppningsvis hittar hon tillbaka och finner ro vid att amma och inte få den utpumpade maten.

Idag vågade vi oss ut på en större utflykt alla 5. Hela baksätet var fullt med ungarna i sina bilbarnstolar. Maja bakom Mikael, Emma i mitten och Ida bakom mig. Utflykten gick till IKEA i Bäckebol. Full rulle...Maja och Ida började med att sova vilket var rätt skönt, då fick vi tid att kika lite och ta det lungt. Sen började det.....

Ida vaknade och ville inte sitta i vagnen, kastade sin flaska hitan och ditan, Emma blev bajsnödig och skulle på toa. Maja vaknade och var VRÅLhungrig. Så jag fick ta syskonvagnen i ena handen och trycka en hungrig Maja till bröstet och amma henne gåendes mot cafet. Mikael stod i kassan med de andra barnen och jag satt o ammade Maja i restaurangen. Hon skrek för högan sky att det dröjde för länge med maten. *PUST* En svettig mamma med en sovandes Maja i vagnen mötte upp Mikael och de andra utanför kassorna. Vi hade fortfarande handlingen på Coop kvar och som tur var så var det lungt resten av turen. Maja vaknade lagomt igen när vi kom hem.

Tror det kommer dröja ett tag innan jag ger mig ut på äventyr själv med barnen. Man måste nästan vara två känns det som när barnen ska in och ut ur bilen, vagnen och skötväskan m.m.......nåja.....man kommer väl in i det också så småningom. Mikael börjar jobba igen 14 juni...så det gäller att försöka hitta lite rutiner fram tills dess. Nu ska jag gå och umgås med min käre make och 3 barn!!!!

/ Sabina